GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να στείλουν πλοία και αεροσκάφη κοντά στο Ισραήλ

Αν υλοποιηθεί η απόφαση, τα σκάφη αναμένεται να φτάσουν στην ευρύτερη περιοχή μέσα στις επόμενες ημέρες Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να ...

Αν υλοποιηθεί η απόφαση, τα σκάφη αναμένεται να φτάσουν στην ευρύτερη περιοχή μέσα στις επόμενες ημέρες

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να μεταφέρουν περισσότερα πολεμικά πλοία και αεροσκάφη πιο κοντά στο Ισραήλ, στέλνοντας με τον τρόπο αυτό ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης στον στενό σύμμαχο.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει το NBC που επικαλείται πηγές με γνώση του ζητήματος, οι ΗΠΑ εξετάζει σχέδια για την απομάκρυνση των υπηκόων τους από το Ισραήλ αν παραστεί ανάγκη.

Αν υλοποιηθεί η απόφαση, τα σκάφη αναμένεται να φτάσουν στην ευρύτερη περιοχή μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σε ό,τι αφορά τους αμάχους (non-combatant), για την ώρα δεν υπάρχουν αποφάσεις ή εντολές, όπως αναφέρει το NBC. Στο παρασκήνιο γίνεται ο σχετικός σχεδιασμός και εξετάζονται τρόποι για την μεταφορά αμάχων στα πολεμικά πλοία και από εκεί σε ασφαλές σημείο.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα την Κυριακή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έδωσε εντολή για χορήγηση «πρόσθετης στήριξης» από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ, μετά τις επιθέσεις της Χαμάς.

Ανακοινώσεις με περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή τη στήριξη ενδέχεται να εκδοθούν αργότερα σήμερα, είχε αναφέρει νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν. Σύμφωνα με το CNN, ο Μπάιντεν είχε και σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

πηγη