GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αλεξάντρ Ντούγκιν για Μεσανατολικό: Η Παλαιστίνη είναι τεχνικά ισραηλινό έδαφος

Οι ΗΠΑ και οι παγκοσμιοποιητές θα προσπαθήσουν να κλείσουν τα πάντα τώρα, καθώς δεν μπορούν να επιτύχουν τίποτα καλό από την περαιτέρω κλιμά...



Οι ΗΠΑ και οι παγκοσμιοποιητές θα προσπαθήσουν να κλείσουν τα πάντα τώρα, καθώς δεν μπορούν να επιτύχουν τίποτα καλό από την περαιτέρω κλιμάκωση

«Μια κλιμάκωση στο Ισραήλ θα μπορούσε να προκαλέσει αλυσιδωτή αντίδραση... Οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν καμία πιθανότητα σε έναν τέτοιο πόλεμο, γιατί δεν μπορούν να καταστρέψουν το Ισραήλ ή να του επιφέρουν σημαντική στρατιωτική ήττα, αλλά και το Ισραήλ δεν έχει για τίποτα να πολεμήσει» επισημαίνει σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) για την σύγκρουση Χαμάς - Ισραήλ ο πολιτικός φιλόσοφος και γνωστός ως «εγκέφαλος» του Ρώσου προέδρου, Alexander Dugin.
«Η Παλαιστίνη είναι τεχνικά ισραηλινό έδαφος, το οποίο δεν ελέγχει και δεν μπορεί να ελέγξει σε καμία περίπτωση.
Είναι εξίσου αδύνατο να καταστραφούν σωματικά όλοι οι Παλαιστίνιοι.
Αν βρισκόμασταν σε διαφορετική διεθνή κατάσταση, οι Παλαιστίνιοι θα μπορούσαν να βασίζονται στη συμπόνια της διεθνούς αριστεράς, αλλά οι ΗΠΑ οδηγούνται από νεοσυντηρητές και παγκοσμιοποιητές. Σίγουρα δεν νοιάζονται για τους Παλαιστίνιους, αν και δεν είναι πολύ κοντά στις εθνικιστικές πολιτικές του Ισραήλ.
Αλλά είναι η αλυσιδωτή αντίδραση - και ειδικά η συμπεριφορά των ισλαμικών κρατών (κυρίως του Ιράν, της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίαςάλλων κρατών του Κόλπου και της Αιγύπτου) - που θα μπορούσε να είναι η λογική συνέχεια.
Ή τουλάχιστον, αυτό μπορεί να είχαν κατά νου οι στρατηγοί της Χαμάς όταν αποφάσισαν να ξεκινήσουν τη σύγκρουση.

Η πολυπολικότητα ενισχύεται, η ένταση της δυτικής ηγεμονίας στη συλλογική μη-Δύση εξασθενεί.
Οι σύμμαχοι της Δύσης στον ισλαμικό κόσμο - ειδικά η Τουρκία και οι Σαουδάραβες - δεν ακολουθούν αυτόματα κάθε εντολή από την Ουάσιγκτον.
Αυτή είναι η κατάσταση στην οποία θα δοκιμαστεί ο ισλαμικός πόλος που πρόσφατα εντάχθηκε προκλητικά στις BRICS.

Φυσικά, η σύγκρουση θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλα εδάφη.

Δεν μπορεί να αποκλειστεί η εμπλοκή του Ιράν και της Χεζμπολάχ, κάτι που σημαίνει πιθανή μεταφορά εχθροπραξιών στα εδάφη του Λιβάνου και της Συρίας.
Στο ίδιο το Ισραήλ, υπάρχουν αρκετοί Παλαιστίνιοι που μισούν έντονα τους Εβραίους.
Όλα αυτά θα μπορούσαν να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες.
Κατά τη γνώμη μου, οι ΗΠΑ και οι παγκοσμιοποιητές θα προσπαθήσουν να κλείσουν τα πάντα τώρα, καθώς δεν μπορούν να επιτύχουν τίποτα καλό από την περαιτέρω κλιμάκωση.
Κάτι ακόμα: οι αναλογίες μεταξύ αυτονομισμού, αλυτρωτισμού κ.λπ. σε διάφορες περιοχές του κόσμου δεν ισχύουν πλέον.
Η Δύση αναγνωρίζει τόσο την εδαφική ενότητα όσο και το δικαίωμα των λαών να αποσχίζονται όταν τους ωφελούν και δεν τους αναγνωρίζει όταν δεν είναι επωφελείς.
Δεν υπάρχουν κανόνες.
Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε το θέμα με τον ίδιο τρόπο (και όντως το κάνουμε).
Αυτό που είναι ευνοϊκό για εμάς είναι σωστό.
Στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, είναι δύσκολο -τουλάχιστον προς το παρόν- η Ρωσία να επιλέξει μια πλευρά.
Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε κάθε διαμόρφωση.
Οι δεσμοί με τους Παλαιστίνιους είναι αρχαίοι και, φυσικά, θύματα, αλλά η δεξιά πλευρά του Ισραήλ προσπαθεί επίσης να ακολουθήσει μια ουδέτερη φιλική πολιτική απέναντι στη Ρωσία και, με τον τρόπο αυτό, αποκλίνει από την άγρια και ξεκάθαρη ρωσοφοβία της συλλογικής Δύσης.

Πολλά θα εξαρτηθούν τώρα από το πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα στο μέλλον.

Ναι, και φυσικά δεν πρέπει να παραβλέπουμε την εσχατολογική διάσταση των γεγονότων.
Οι Παλαιστίνιοι έχουν αποκαλέσει την επιχείρησή τους «Καταιγίδα Al-Aqsa», δηλαδή την ένταση γύρω από την Ιερουσαλήμ και τον μεσσιανικό (για το Ισραήλ) ορίζοντα της οικοδόμησης του Τρίτου Ναού στο Όρος του Ναού (αδύνατο χωρίς την κατεδάφιση του τζαμιού Al-Aqsa, ενός σημαντικού μουσουλμανικού ιερού ) αυξάνεται ξανά.
Οι Παλαιστίνιοι προσπαθούν να πυροδοτήσουν τις εσχατολογικές ευαισθησίες των Μουσουλμάνων - τόσο των Σιιτών, που είναι όλο και πιο ευαίσθητοι σε αυτό το θέμα, όσο και των Σουνιτών (δεν είναι ξένοι στους λόγους για το τέλος του κόσμου και την τελική μάχη).
Το Ισραήλ και ο Σιωνισμός είναι το Dajjal για τους Μουσουλμάνους.
Σε ποιο βαθμό αυτό είναι σοβαρό, θα το δούμε σύντομα, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι σαφές ότι όσοι αγνοούν την εσχατολογία δεν θα καταλάβουν τίποτα για τη μεγάλη σύγχρονη πολιτική.
Και όχι μόνο στη Μέση Ανατολή, αν και εκεί είναι πιο εμφανής.


πηγη