GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ερντογάν: «Δώστε την Ιερουσαλήμ στους Παλαιστίνιους»!

«Να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο κράτος» ζητά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ξεκάθαρη θέση υπέρ της Παλαιστίνης πήρε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ...

«Να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο κράτος» ζητά ο πρόεδρος της Τουρκίας

Ξεκάθαρη θέση υπέρ της Παλαιστίνης πήρε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έκανε δηλώσεις για τη διαμάχη με το Ισραήλ. 

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι «αυτοί που κλείνουν τα μάτια στα εγκλήματα μίσους δυστυχώς υπονομεύουν τη βούληση διαφορετικών πολιτισμών να ζήσουν μαζί ειρηνικά».

«Το Παλαιστινιακό είναι η ρίζα των προβλημάτων στην περιοχή μας. Αν δεν επιλυθεί δίκαια, η περιοχή μας θα συνεχίσει να λαχταρά την ειρήνη», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, η υποστήριξη του Ερντογάν στην Παλαιστίνη έγινε ακόμα πιο σαφής, καθώς τόνισε ότι: «Η μόνιμη ειρήνη στη Μέση Ανατολή είναι δυνατή μόνο με μια τελική λύση στο πρόβλημα Παλαιστίνης-Ισραήλ. Η δημιουργία ενός ανεξάρτητου και γεωγραφικά ενοποιημένου παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, είναι μια αμετάκλητη ανάγκη. Θα κλιμακωθεί ένταση στην περιοχή και να οδηγήσει σε περισσότερη αιματοχυσία».

Την ίδια ώρα το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ έδωσε εντολή να εκκενωθούν χωριά και πόλεις που βρίσκονται στη μεθόριο με το Λίβανο!

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει τις φήμες για εμπλοκή της ισλαμικής Τζιχάντ και πιθανότατα της Χεζμπολάχ στις εχθροπραξίες.


πηγη