GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η Ρωσία θα προστατεύσει τη Λευκορωσία σαν δικό της έδαφος εάν δεχθεί επίθεση

Είναι το είδος των εγγυήσεων ασφαλείας που χρειαζόμαστε υποστήριξε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Alexander Lukashenko Η Ρωσία θα προστατεύσ...


Είναι το είδος των εγγυήσεων ασφαλείας που χρειαζόμαστε υποστήριξε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Alexander Lukashenko

Η Ρωσία θα προστατεύσει τη Λευκορωσία σε περίπτωση επίθεσης σαν να είναι δικό της έδαφος υποστήριξε ο Λευκορώσος πρόεδρος Alexander Lukashenko λίγο πριν την έναρξη της συνάντησης που είχε στο Μινσκ με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Sergei Shoigu.
«Μετά τις συνομιλίες που είχα με τον πρόεδρο Putin, συμφωνήσαμε ότι εσείς οι ειδικοί θα έρθετε στη Λευκορωσία και θα καθίσουμε μαζί προκειμένου να συζητήσουμε το ζήτημα της ασφάλειας της Λευκορωσίας» υπογράμμισε ο Lukashenko.

Θα μας προστατεύσει

Όπως είπε, «στις συνομιλίες που είχα με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin ειπώθηκε ότι σε περίπτωση επίθεσης κατά της Λευκορωσίας, η Ρωσία θα προστατεύσει τη Λευκορωσία ως δικό της έδαφος».
«Αυτό είναι το είδος των εγγυήσεων ασφαλείας που χρειαζόμαστε.
Χρειαζόμαστε πλήρεις εγγυήσεις ασφαλείας από την «αδελφή» Ρωσία» τόνισε ο Lukashenko, αναφέροντας πως ο Putin του είχε επισημάνει πως σε αυτό το πλαίσιο, είναι απαραίτητο να αναθεωρηθούν όλες οι συνθήκες και συμφωνίες μεταξύ της Ρωσίας και της Λευκορωσίας προκειμένου να καταλήξουν σε μια κανονιστική νομική πράξη διακρατικού χαρακτήρα που θα διασφαλίζει την πλήρη ασφάλεια της Λευκορωσίας.

Χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες

Σύμφωνα με το λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων BelTA ο Lukashenko εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Ρώσο υπουργό Άμυνας για την παρουσία χιλιάδων Ρώσων στρατιωτών στο έδαφος της Λευκορωσίας.
«Εμείς για όσο χρειάστηκε, ενταχθήκαμε σε αυτή τη διαδικασία.
Και ετοιμάζουμε με τους αξιωματικούς σας, αυτά τα παιδιά στο πλαίσιο συντονισμού στο πεδίο της μάχης» φέρεται να δήλωσε ο Lukashenko.

www.bankingnews.gr