GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τσαβούσογλου: «Υπάρχουν νησιά στο Αιγαίο με αδιευκρίνιστο καθεστώς»

Ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η πρόσφατη… επίθεση αγάπης και φιλίας της Τουρκίας προς τη χώρα μας, δεν θα διαρκούσε. Και αυτό ακριβώς...


Ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η πρόσφατη… επίθεση αγάπης και φιλίας της Τουρκίας προς τη χώρα μας, δεν θα διαρκούσε. Και αυτό ακριβώς συνέβη, με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να επιστρέφει δριμύτερος στα όσα ισχυρίζεται η εξωτερική πολιτική της Άγκυρας.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο HABER επανέφερε τις τουρκικές απαιτήσεις, ζητώντας διάλογο με την Ελλάδα για όλα τα θέματα, τώρα που γίνονται βήματα προσέγγισης μεταξύ των δύο χωρών και είναι ευκαιρία να συζητηθούν και να βρεθούν λύσεις άμεσα!

Μάλιστα αναφερόμενος στο Αιγαίο δεν δίστασε να αναφέρει πως υπάρχουν νησιά με… αδιευκρίνιστο καθεστώς!

Όπως χαρακτηριστικά είπε στην τηλεοπτική του συνέντευξη: «Όσον αφορά στα νησιά του Αιγαίου, υπάρχουν νησιά με αδιευκρίνιστο καθεστώς, υπάρχουν οι παραβιάσεις που ανέφερα προηγουμένως, υπάρχει το θέμα του εναέριου χώρου, υπάρχουν κάποιες συζητήσεις για αύξηση των χωρικών υδάτων από τα 6 μίλια στα 12 μίλια κατά καιρούς, όλα αυτά είναι θέματα διαφωνίας, θέματα που δεν έχουν λυθεί εδώ και χρόνια. Τώρα εν μέσω αυτής της θετικής ατμόσφαιρας, πρέπει να τα διαπραγματευτούμε και πρέπει να αποφασίσουμε πώς θα τα λύσουμε».

Υπενθυμίζουμε ότι μόλις στις 4 Απριλίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχαν τετ α τετ στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

πηγη