GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Βαθαίνει η εμπλοκή! Η Ελλάδα έκλεισε τον εναέριο χώρο της για πτήσεις από Λευκορωσία και απαγόρευσε πτήσεις προς αυτήν

Υπενθυμίζεται πως ρωσικά στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στη Λευκορωσία από τον Οκτώβριο και αποτελούν μέρος «περιφερειακού σχηματισμού»...


Υπενθυμίζεται πως ρωσικά στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στη Λευκορωσία από τον Οκτώβριο και αποτελούν μέρος «περιφερειακού σχηματισμού» θα αρχίσουν να διεξάγουν γυμνάσια

Η Ελλάδα έκλεισε τον εναέριο χώρο της για πτήσεις από Λευκορωσία και απαγόρευσε πτήσεις προς αυτήν.
Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς αυξάνονται οι φόβοι για εμπλοκή της Λευκορωσίας στον πόλεμο της Ουκρανίας και καθώς αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις από το Μινσκ.

Αναλυτικά η σχετική οδηγία:

Υπενθυμίζεται πως ρωσικά στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στη Λευκορωσία από τον Οκτώβριο και αποτελούν μέρος «περιφερειακού σχηματισμού» θα αρχίσουν να διεξάγουν γυμνάσια, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πριν από λίγες ημέρες, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Τα γυμνάσια θα επιτρέψουν να γίνει η «τελική αποτίμηση του αξιόμαχου και της ετοιμότητας των μονάδων» αφού ολοκληρωθούν, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Δεν είναι σαφές πότε ή πού ακριβώς θα γίνουν τα «γυμνάσια» αυτά.

Το Λευκορωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τον Οκτώβριο πως 9.000 Ρώσοι στρατιωτικοί αναπτύσσονται στην επικράτεια προκειμένου να συγκροτηθεί «περιφερειακός σχηματισμός» για να προστατεύει τα σύνορα της χώρας, η οποία γειτονεύει με την Ουκρανία.

Στο Μινσκ βρέθηκε και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, για συνομιλίες με τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντρ Λουκάσενκο. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στη λευκορωσική πρωτεύουσα από το 2019. Θα τον συνοδεύσουν αρκετά μέλη της κυβέρνησής του.

Η Λευκορωσία θεωρείται από οικονομική άποψη απόλυτα εξαρτημένη από τη Ρωσία. Η κυβέρνηση του προέδρου Λουκάσενκο βασίζεται στα ρωσικά δάνεια.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, οι δύο χώρες, άλλοτε σοβιετικές δημοκρατίες που έχουν σχηματίσει «ένωση», αύξησαν τη στρατιωτική συνεργασία τους. Η Λευκορωσία επιτρέπει ιδίως να χρησιμοποιούνται στρατιωτικές βάσεις της για να εξαπολύονται ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία, σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο.

πηγη