GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Επείγουσα έρευνα της Κομισιόν για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο σχετικά με το Qatar Gate

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ξεκίνησε επείγουσα έρευνα για τις σχέσεις που είχαν αξιωματούχοι της ΕΕ με ...


Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ξεκίνησε επείγουσα έρευνα για τις σχέσεις που είχαν αξιωματούχοι της ΕΕ με τον πρώην επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, του οποίου το όνομα έχει εμπλακεί στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate, που έχει ταράξει συθέμελα την Ευρώπη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Politico, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά εξηγήσεις από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο σχετικά με την πιθανή εμπλοκή του στο σκάνδαλο Qatar Gate αλλά και πώς συμμορφώθηκε με τους κανόνες λόμπι.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, πρώην Επίτροπος Μετανάστευσης της ΕΕ, ήταν επίτιμο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΜΚΟ Fight Impunity, η οποία ιδρύθηκε από τον πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι — ο οποίος κρατείται επί του παρόντος στη φυλακή και αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος.

Ο κ. Αβραμόπουλος παραδέχτηκε ότι έλαβε πληρωμή 60.000 ευρώ από τη ΜΚΟ και έκτοτε παραιτήθηκε από τον ρόλο του στο διοικητικό συμβούλιό της.
Ωστόσο, το Qatar Gate έχει κλονίσει όλη την ΕΕ και και έχει βλάψει την αξιοπιστία του μπλοκ όσον αφορά τα ηθικά πρότυπα, αναφέρει το Politico.

ΠΗΓΗ