GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες: Για αυτούς τους λόγους η Ρωσία αποφεύγει τη χρήση των δικών της προηγμένων drones

H Ρωσία στράφηκε στα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη ως μέρος μιας τακτικής Ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης αποκάλυψε ...


H Ρωσία στράφηκε στα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη ως μέρος μιας τακτικής

Ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης αποκάλυψε, ήδη από τον Αύγουστο στο βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ότι η Ρωσία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία μπορούν να πραγματοποιήσουν επιδρομές αέρος-εδάφους, ηλεκτρονικό πόλεμο και να καταστρέψουν στόχους στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα nziv.net.

Ο αξιωματούχος, το όνομα του οποίου δεν είχε γνωστοποιηθεί από το πρακτορείο, συνέχισε λέγοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πληροφορίες ότι το Ιράν ετοιμάζεται να προμηθεύσει στη Μόσχα έως και αρκετές εκατοντάδες drones.

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες επιβεβαιώνουν ότι η Ρωσία στράφηκε στα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη ως μέρος μιας τακτικής που βασίζεται στην απροθυμία να προσφέρουν στις Ηνωμένες Πολιτείες την ευκαιρία να αποκαλύψουν τα πλεονεκτήματα των ρωσικών drones σε περίπτωση που πέσουν στα χέρια των Ουκρανών.

Ειδικά όταν η Ουάσιγκτον επιδιώκει με κάθε τρόπο να παρασύρει τη Μόσχα στον πνιγμό της Ουκρανίας και να αποκαλύψει τα μυστικά και στρατηγικά οπλικά της συστήματα.

Όμως, όπως γνωρίζουμε, ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε τα drones του, όπως είναι τα drones αυτοκτονίας «Lancet 3» και «Orlan 10», ειδικά στην ανατολική Ουκρανία, στην περιοχή Ντονμπάς και στην περιοχή Ζαπορόζια.

Κατά τη διάρκεια των μαχών, αυτά τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατέστρεψαν τα συστήματα πυροβολικού ακριβείας του αμερικανικού μοντέλου HIMARS, πυροβόλα όπλα και άλλα δυτικά όπλα που είχε αποκτήσει το Κίεβο.

Έχει πολλά και ποικίλα drones η Ρωσία, αλλά, τα ''κρατά''

Σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, τα ρωσικά drones είναι πολλά και ποικίλλουν ως προς τις δυνατότητές τους και τους σκοπούς για τους οποίους προορίζονται.

Μερικά από αυτά χρησιμοποιούνται για να διαταράξουν ή να εξαντλήσουν την αντιαεροπορική άμυνα του εχθρού ή για να ανιχνεύσουν, να φωτογραφίσουν και να παρακολουθήσουν κινήσεις και όπλα του εχθρού, ενώ υπάρχουν και μερικά από αυτά που είναι επιθετικά drones.

Ο Βρετανός στρατιωτικός αναλυτής Τζέρεμι Πανίνι δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων στις 8 Οκτωβρίου ότι τα ποσοστά αστοχίας των ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών είναι υψηλά ότι τα συστήματα δεν είναι ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας.

Επιπλέον, η ένταση της εκρηκτικής ύλης είναι «σχετικά χαμηλή», επομένως πιστεύεται ότι τα drones δεν έχουν σημαντική επίδραση στην πορεία του πολέμου στην Ουκρανία.

Αλλά από την άλλη πλευρά, είναι δύσκολο για τις οθόνες των ραντάρ να ανιχνεύσουν drones, σύμφωνα με όσα ανέφερε η αμερικανική εφημερίδα «Politico» από έναν Ουκρανό στρατιώτη, ο οποίος είπε ότι η μονάδα του έχασε δύο άρματα μάχης με ολόκληρο το πλήρωμα κατά τη διάρκεια επίθεσης με drone κοντά στη Χερσώνα. Επιπλέον ότι αυτά τα drones είναι  μεγάλη «ψυχολογική πίεση» για τους πολίτες.

Ωστόσο, οι ειδικοί εκτιμούν ότι στο τέλος της ημέρας, ο ρωσικός στρατός προσπαθεί να μειώσει τη χρήση των UAV του με υψηλή συχνότητα στις μάχες στην Ουκρανία, επειδή η Μόσχα δεν μπορεί να παράγει ξανά UAV λόγω των δυτικών κυρώσεων που της επιβλήθηκαν και της αδυναμίας να αποκτήσει ηλεκτρονικά εξαρτήματα ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία των εργαλείων αυτών, γράφει το ισραηλινό δημοσίευμα.

πηγη