GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ζελένσκι: Η ισραηλινή βοήθεια στην Ουκρανία θα μπορούσε να σταματήσει τον άξονα μη επανδρωμένων αεροσκαφών Ρωσίας-Ιράν

Ο ρωσο-ιρανικός άξονας drone στην Ουκρανία δεν θα είχε σηκώσει κεφάλι αν η ισραηλινή κυβέρνηση είχε συμφωνήσει να προμηθεύσει συστήματα α...


Ο ρωσο-ιρανικός άξονας drone στην Ουκρανία δεν θα είχε σηκώσει κεφάλι αν η ισραηλινή κυβέρνηση είχε συμφωνήσει να προμηθεύσει συστήματα αεράμυνας στον ουκρανικό στρατό

Ο Ζελένσκι προειδοποίησε το Ιράν ότι «δεν ενδιαφέρεται μόνο για τα χρήματα», υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία πληρώνει για τα drones του μέσω της βοήθειας στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Ο ρωσο-ιρανικός άξονας drone στην Ουκρανία δεν θα είχε σηκώσει κεφάλι αν η ισραηλινή κυβέρνηση είχε συμφωνήσει να προμηθεύσει συστήματα αεράμυνας στον ουκρανικό στρατό, δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι σε ηχογραφημένο μήνυμα στη Διάσκεψη για τη Δημοκρατία της Haaretz που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Εάν η Ουκρανία είχε «ασφαλίσει αμέσως τους ουρανούς μας, οι Ρώσοι δεν θα είχαν κίνητρο να πάνε στο Ιράν και να προσφέρουν κάτι με αντάλλαγμα βοήθεια για τον τρόμο», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος στη διάσκεψη. «Ζητάμε βοήθεια από το Ισραήλ από το 2014», είπε ο Ζελένσκι.

" Η απόφαση του κράτους σας, των κυβερνήσεών σας...ήταν να "μην ενοχλήσουν" το Κρεμλίνο, να μην βοηθήσουν πραγματικά την Ουκρανία ."

Η Ρωσία πληρώνει το Ιράν για drones με πυρηνική γνώση, λέει ο Zelensky

Ο Ζελένσκι προειδοποίησε τους Ισραηλινούς ότι το Ιράν δεν ενδιαφέρεται «μόνο για τα χρήματα», με τη Ρωσία να πληρώνει για τα drones της Ισλαμικής Δημοκρατίας μέσω της βοήθειας στο πυρηνικό της πρόγραμμα , όπως είπε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος επέκρινε περαιτέρω την πολιτική του Ισραήλ σχετικά με τον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας , δηλώνοντας ότι είναι καιρός το Ισραήλ να επιλέξει αν θα συμπαραταχθεί με τους δημοκρατικούς κόσμους και με «αυτούς που κλείνουν τα μάτια στη ρωσική τρομοκρατία.

«Σε οκτώ μήνες πολέμου, η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει σχεδόν 4.500 πυραύλους εναντίον μας...και το απόθεμά τους μειώνεται », είπε ο Ζελένσκι. «Αυτός είναι ο λόγος που η Ρωσία έψαξε για οικονομικά όπλα σε άλλες χώρες και τα βρήκε στο Ιράν».

Το Ιράν βοηθά ενεργά τον ρωσικό φασισμό παίρνοντας κάτι για τον εαυτό του, ισχυρίστηκε ο Ζελένσκι. «Δεν πρόκειται για πολιτική, αλλά για αξίες», τόνισε. «Βλέπουμε ότι υποστηρίζουμε [από το ισραηλινό κοινό] στη γη της επαγγελίας».

Ο Ζελένσκι σημείωσε ότι η ρωσο-ιρανική συμμαχία μπορεί «να καταστεί άνευ νοήματος, εάν Ουκρανία και Ισραήλ ενεργήσουν μαζί με τον ίδιο τρόπο όπως και με άλλες δημοκρατίες».

«Αυτό είναι ακριβώς το νόημα της συμμαχίας τους», είπε ο Ζελένσκι. «Και αυτή η συμμαχία τους απλά δεν θα είχε συμβεί αν οι πολιτικοί σας είχαν λάβει μόνο μία απόφαση εκείνη την εποχή, την απόφαση που ζητήσαμε».

πηγη