GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αλλάζουν όλα - Ρώσοι αλεξιπτωτιστές κατέστρεψαν ολόκληρη φάλαγγα ουκρανικών δυνάμεων - Επισπεύδεται η ρωσική αντεπίθεση (Βίντεο)

Το θέμα της “βρώμικης βόμβας” στον ΟΗΕ ενώ αναχαιτιστήκε νέα ουκρανική επίθεση στον ποταμό Ιγκουλέτς Πριν μερικά λεπτά έγινε γνωστό ότι &...


Το θέμα της “βρώμικης βόμβας” στον ΟΗΕ ενώ αναχαιτιστήκε νέα ουκρανική επίθεση στον ποταμό Ιγκουλέτς

Πριν μερικά λεπτά έγινε γνωστό ότι "η Ρωσία σκοπεύει να συζητήσει το θέμα της προετοιμασίας από τις ουκρανικές αρχές μιας πρόκλησης με «βρώμικη βόμβα» στο ζήτημα του ΟΗΕ".

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στη Μόσχα.

"Έχουμε συγκεκριμένες πληροφορίες για ιδρύματα στην Ουκρανία, τα οποία αφορούν επιστημονικά ινστιτούτα που διαθέτουν την τεχνολογία για να κατασκευάσουν την "βρώμικη βόμβα".

Υπάρχουν πληροφορίες που ελέγξαμε μέσω των κατάλληλων καναλιών ότι δεν είναι κενή υποψία ότι υπάρχουν σοβαροί λόγοι να πιστέψουμε ότι μπορεί να σχεδιάζονται τέτοια πράγματα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στον αντίποδα οι Ουκρανοί 

Το Κίεβο ζητά από την ΙΑΕΑ να στείλει ομάδα για να διαψεύσει τους ισχυρισμούς της Μόσχας. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα πρότεινε επίσημα στον ΙΑΕΑ να στείλει εμπειρογνώμονες στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας, προκειμένου να διαψεύσει τα ψέματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τη «βρώμικη βόμβα».

Ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας το ανακοίνωσε αυτό στο Twitter, γράφοντας: «Σε συνομιλία με τον Γενικό Διευθυντή Ραφαέλ Γκρόσι, κάλεσα επίσημα τον ΙΑΕΑ να στείλει αμέσως εμπειρογνώμονες σε ειρηνικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία, τις οποία η Ρωσική Ομοσπονδία ψευδώς περιγράφει ως χώρους ανάπτυξης "βρώμικης βόμβας". 

Εκείνος συμφώνησε. Σε αντίθεση με τη Ρωσία, η Ουκρανία ήταν και παραμένει διαφανής. Δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε».

“Οι φιλοδοξίες του Ζελένσκι να κατέχει πυρηνικά όπλα είναι ορατές από την ομιλία του στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου”, δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας Σεργκέι Ναρίσκιν.

Πληροφορίες φέρουν την Μόσχα να επιταχύνει τις προετοιμασίες για να προλάβει τους Ουκρανούς σε κάθε σενάριο.

Καταστράφηκαν 10 ουκρανικά άρματα μάχης και πάνω 50 Ουκρανοί στρατιώτες.

Τον όλεθρο έσπειραν οι Ρώσοι Αλεξιπτωτιστές (οι οποίοι αποτελούν τις πλέον επίλεκτες ρωσικές δυνάμεις στον ρωσικό στρατό) σε φάλαγγα ουκρανικών δυνάμεων, ενώ οι Ουκρανοί αναχαιτίστηκαν ξανά στον ποταμό Inhulets, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αλλάζει το σκηνικό σε ολόκληρο το μήκος των εχθροπραξιών.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο άμυνας, στρατιώτες των ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων κατέστρεψαν φάλαγγα  τεθωρακισμένων οχημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ρωσικά UAV εντόπισαν αμέσως φάλαγγα τεθωρακισμένων οχημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε πορεία, και με την ευρεία χρήση πυροβολικού ( πυροβόλα D-30 122 mm), κατέστρεψαν  περίπου 10 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα, ενώ εξουδετέρωσαν άνω των 50 Ουκρανών στρατιωτών.

Οι υπόλοιποι Ουκρανοί στρατιώτες αποχώρησαν κακήν κακώς και εγκατέλειψαν βιαστικά στο πεδίο της μάχης τον υπόλοιπο εξοπλισμό που κατέσχεσαν οι Ρώσοι.

«Ο εχθρός κινούνταν σε μορφή φάλαγγας σε πορεία και κάνοντας χρήση πυροβολικού καταστρέψαμε τα πρώτα άρματα μάχης, αντίστοιχα, η επίθεση του εχθρού διακόπηκε», δήλωσε ο επικεφαλής του αρχηγείου πυροβολικού της ρωσικής μονάδας Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων.

Ως αποτέλεσμα, καταστράφηκαν περίπου 10 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς και έως και 50 Ουκρανοί στρατιώτες.

Λίγες μέρες νωρίτερα, Ρώσοι αλεξιπτωτιστές στην κατεύθυνση Κριβόι Ρογκ κατέστρεψαν ένα ουκρανικό τάγμα εξοπλισμένο με άρματα μάχης T-72, τα οποία είχε δωρίσει η πΓΔΜ και η Σλοβενία  στο Κίεβο.

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανέφερε ότι ομάδες Ουκρανών σαμποτέρ που ήταν μεταμφιεσμένοι σε πολίτες σε δασική ζώνη εντοπίστηκαν με την χρήση drones.

Αναχαιτίζονται όλες οι επιθέσεις των Ουκρανών στην Ανατολική πλευρά της χώρας

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της ρωσικής διοίκησης στην Χερσώνα, Kirill Stremousov, δήλωσε σήμερα ότι οι συμμαχικές δυνάμεις απέκρουσαν νέα ουκρανική επίθεση.

“Καταφέραμε να αποτρέψουμε μια νέα προσπάθεια των ουκρανικών στρατευμάτων να διαπεράσουν την αμυντική γραμμή κοντά στον ποταμό Inhulets.

Η ουκρανική προσπάθεια διάσπασης της γραμμής άμυνας απωθήθηκε κατά μήκος του άξονα Andrejevka στην περιοχή του ποταμού Inhulec και όλα είναι υπό έλεγχο", ανακοίνωσε ο ίδιος σε βίντεο που αναρτήθηκε στο κοινωνικό δίκτυο Telegram.

Ο Στρεμούσοφ πρόσθεσε ότι ουκρανική ομάδα σαμποτάζ συνελήφθη τη νύχτα κατά μήκος της γραμμής μάχης Μπερισλάβ.

«Ολόκληρη η ομάδα δολιοφθοράς-αναγνώρισης αιχμαλωτίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στη γραμμή Berislav στην περιοχή Kherson», είπε ο Stremousov.

Τονίζει δε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να προσπαθούν να διαρρήξουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Οι Ρώσοι εκκενώνουν την Χερσώνα για να ισοπεδώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή 

Η Μόσχα έδωσε εντολή για εκκένωση 60.000 ανθρώπων στη Χερσώνα για να σωθούν από την επικείμενη μεγάλη αντεπίθεση.

Ο ρωσικός στρατός εκτόξευσε πυραύλους και εξαπέλυσαν drones ενάντια στην νότια πόλη Μικολάιφ που ελέγχεται από την Ουκρανία, καταστρέφοντας ένα συγκρότημα διαμερισμάτων.

Πληροφορίες από το μέτωπο δείχνουν ότι ο πόλεμος οδεύει προς «ανεξέλεγκτη κλιμάκωση» και στα σύνορα της Βόρειας Ρουμανίας εδρεύει η επίλεκτη 101η αμερικανική αερομεταφερόμενη μεραρχία, με όλα τα σενάρια να είναι ανοικτά.

Οποιαδήποτε κλιμάκωση από πλευράς Ρώσων και προέλαση πέρα από την Χερσώνα, ίσως να αποτελέσει το φιτίλι για κάτι πολύ χειρότερο από αυτό που δυστυχώς βλέπουμε στην Ουκρανία.