GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η ενότητα των πατριωτών και η πολιτική πράξη

Κωνσταντίνος Ζαμάνης Η πολιτική εμπειρία πολλών ετών έχει δείξει ότι ο πατριωτικός χώρος προκειμένου να εκφραστεί και εφόσον είναι δυνατό...


Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Η πολιτική εμπειρία πολλών ετών έχει δείξει ότι ο πατριωτικός χώρος προκειμένου να εκφραστεί και εφόσον είναι δυνατόν να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις, είτε έπεφτε στην σφαίρα προσωποπαγών μορφωμάτων όπως ο ΛΑΟΣ, η Ελληνική Λύση , είτε έπρεπε να αντιμετωπίσει την ασφυκτική παρουσία ηγεμονικών ομάδων ή προσώπων.

Μέχρι σήμερα, παρά την διαπιστωμένη σε πολλές αναμετρήσεις βούληση μεγάλου μέρους της κοινωνίας να αναδείξει την πολιτική πρόταση των εθνικιστών, συνεχώς βραχυκυκλώνεται είτε με σχέδιο είτε λόγω ματαιοδοξίας και βλακείας.

Η δεδομένη παρουσία του Εθνικού Κόμματος των ¨Ελλήνων ως εκφραστή των θέσεων αυτών, απαλλαγμένη από τα νοσηρά φαινόμενα που είχαν προηγηθεί έδωσε τη δυνατότητα στο Εθνικό Μέτωπο που με διάρκεια και συνέπεια αγωνίστηκε για τις ιδέες του Ελληνικού εθνικισμού να συμπράξουν, δημιουργώντας μια ρεαλιστική και δυναμική προοπτική ανασύνταξης των πατριωτικών δυνάμεων.

Αυτό το εγχείρημα συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες για μια επιτυχημένη εκπροσώπηση, για την απόκτηση ενός δυναμικού φορέα των εθνικών ιδεών με προοπτική και κυρίως δεν το ακολουθεί η παθογένεια των προηγούμενων προσπαθειών. 

Στην ανοιχτή αυτή σύμπραξη που την οδηγούν οι διαθέσεις της πλειοψηφίας του πατριωτικού κόσμου η λογική άλλων "λύσεων" που συγκεντρώνουν όλα τα στοιχεία που προαναφέραμε.

Κινήσεις χωρίς πολιτική οντότητα με μηδενική αναφορά στην κοινωνία, σχήματα μεγαλοεργολάβων που αποφασίζουν να ενώσουν τους Έλληνες, όψιμοι πατριώτες με μεγάλη θητεία στις αντικοινωνικές φιλελεύθερες εμμονές, δημοσιογράφοι- παρουσιαστές χωρίς κανένα βάθος, ομάδες κατάλοιπα που δεν εννοούν να καταλάβουν ότι έκαναν τον ιστορικό τους κύκλο, δεν λειτουργούν προς όφελος μονό και μόνο γιατί δεν μπορούν να υπερβούν τον κακό εαυτό τους. Η μεγαλύτερη αρετή είναι η διαθεσιμότητα στον αγώνα να γίνεται χωρίς προσωπικές επιδιώξεις.

Η προοπτική που ανοίγεται είναι μεγάλη αρκεί να συνειδητοποιήσουμε ότι χωρίς αστερίσκους και μικροσυμφέροντα  πρέπει να υπηρετήσουμε την ιστορική δυναμική που θα φέρει νέα πνοή, νέον αέρα στην πατρίδα και την κοινωνία.

Η απόφαση του Εθνικού Μετώπου αυτήν την κατευθυντήρια γραμμή υπηρετεί χωρίς ιδιοτέλειες, χωρίς εμπάθεια, με πραγματική αίσθηση ενότητας προ του κοινού σκοπού.

Η αναμέτρηση που έρχεται δεν επιτρέπει άλλες διασπάσεις, άλλες διαπραγματεύσεις, άλλες προσωπικές στοχεύσεις. Όσοι δεν μπορούν να υπερβούν τις εμμονές τους ας απόσχουν και αυτό θετικό θα είναι. 

Κωνσταντίνος Ζαμάνης

ethnikometopo.gr


.