GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ - Η Άγκυρα κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη για... εξηγήσεις

Ο Έλληνας Πρέσβης στην Άγκυρα κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών για τις παραβιάσεις στα νησιά και να αποκαταστήσει το μη στρατιωτικό καθεσ...


Ο Έλληνας Πρέσβης στην Άγκυρα κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών για τις παραβιάσεις στα νησιά και να αποκαταστήσει το μη στρατιωτικό καθεστώς.

Η Τουρκία τραβάει το σχοινί. Πριν από λίγο διαμαρτυρήθηκε δια της διπλωματικής οδού ενώπιον της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών για την ανάπτυξη αμερικανικών τεθωρακισμένων οχημάτων στη Λέσβο και τη Χίο. 

Ο Έλληνας Πρέσβης στην Άγκυρα Χριστόδουλος Λάζαρης κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ελλάδα κλήθηκε να βάλει τέλος στις παραβιάσεις στα νησιά και να αποκαταστήσει το μη στρατιωτικό καθεστώς.

Σε ένα σημείωμα διαμαρτυρίας που δόθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Τουρκία απαίτησε να σεβαστεί το καθεστώς των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και να λάβει προφυλάξεις κατά της χρήσης όπλων για παραβίαση του καθεστώτος.

Υπενθυμίζεται πως και στις αρχές του καλοκαιριού οι Τούρκοι κάλεσαν για εξηγήσεις τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα κατηγορώντας τότε την Ελλάδα για υποστήριξη του PKK. 

"Η παροχή διευκολύνσεων στην Ελλάδα σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PKK, η FETÖ και η DHKP-C, τις οποίες η Τουρκία καταπολεμά, καθώς και η δράση του PKK που οργανώθηκε κοντά στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα" έλεγαν τότε. 

Σε λίγο αναμένεται και νέα επίθεση Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικου΄συμβουλίου με θέμα μεταξύ άλλων και την Ελλάδα...

ΠΗΓΗ