GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Άγριες συγκρούσεις στη Δ. Λιβύη! Πολιτοφυλακές βάλλουν με μεσαία και βαρέα όπλα (Βίντεο)

Η κυβέρνηση του Φατί Μπασάγκα (Fathi Bashagha) καταδικάζει τις συγκρούσεις στην Αλ-Ζαουίγια και λέει ότι θεωρεί υπεύθυνο τον αντίπαλο από...


Η κυβέρνηση του Φατί Μπασάγκα (Fathi Bashagha) καταδικάζει τις συγκρούσεις στην Αλ-Ζαουίγια και λέει ότι θεωρεί υπεύθυνο τον αντίπαλο από την Τρίπολη Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά (Abdul Hamid Dbeibeh)

Η κυβέρνηση του Φατί Μπασάγκα (Fathi Bashagha) καταδικάζει τις συγκρούσεις στην Αλ-Ζαουίγια και λέει ότι θεωρεί υπεύθυνο τον αντίπαλο από την Τρίπολη Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά (Abdul Hamid Dbeibeh).

Οι υπηρεσίες ασθενοφόρων της Λιβύης ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των νεκρών από τις συγκρούσεις της Κυριακής στην Αλ-Ζαουίγια αυξήθηκε σε πέντε και 13 τραυματίστηκαν.

Η Υπηρεσία Ασθενοφόρων ανέφερε ότι ένα σπίτι χτυπήθηκε και ότι δεχόταν κλήσεις κινδύνου, αλλά ήταν «αδύνατο να μετακινηθεί μέσα στην περιοχή λόγω της αύξησης των συγκρούσεων».


Ο επικεφαλής του τμήματος ασθενοφόρων και επειγόντων περιστατικών στο κέντρο Αλ-Ζαουίγια, Μοχάμεντ Αλ-Αμούρι (Mohamed Al-Amouri) σημείωσε ότι οι οικογένειες παρέμειναν κολλημένες στις περιοχές των συγκρούσεων.

Ένα μέλος της Βουλής των Διακεκριμένων της Αλ-Ζαουίγια, Αλ-Ταχέρ Αλ-Γκουάιλ (Al-Taher Al-Ghwail) δήλωσε ότι «διεξάγουν εντατικές επαφές με όλα τα μέρη για να ηρεμήσουν και αναμένουν κατάπαυση του πυρός εντός ωρών».

Πηγές των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι διαλείπουσες συγκρούσεις αναζωπυρώθηκαν στην πόλη Αλ-Ζαουίγια μετά τη διακοπή της αυγής της Δευτέρας.


Τοπικές πηγές ανέφεραν στο Al-Arabiya News ότι οι μάχες ξέσπασαν μετά την επίθεση ενός μέλους της πολιτοφυλακής Sala'a από την πολιτοφυλακή Sifaw. Η πηγή πρόσθεσε ότι τανκς και διάφορα είδη μεσαίων και βαρέων όπλων χρησιμοποιήθηκαν κατά τις συγκρούσεις το απόγευμα της Κυριακής.

Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν επίσης την εκτόξευση χειροβομβίδων και RPG και από τις δύο πλευρές, ενώ πυκνός καπνός υψωνόταν ανάμεσα στα κτίρια, εν μέσω αναφορών για απώλειες αμάχων.

Αυτές οι συγκρούσεις σημειώθηκαν δύο ημέρες μετά από παρόμοιες συγκρούσεις μεταξύ πολιτοφυλακών στην Τρίπολη, παρά τις προειδοποιήσεις του ΟΗΕ και της διεθνούς κοινότητας για τη χρήση βίας.

Το απόγευμα της Παρασκευής, ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ ένοπλων ομάδων στην περιοχή Al-Jibs Gate στην πρωτεύουσα της Λιβύης, την Τρίπολη.

Οι συγκρούσεις έλαβαν χώρα μεταξύ της πολιτοφυλακής 301 από τη Μισράτα, με επικεφαλής τον Αμπντέλ-Σαλάμ Αλ-Ζουμπί (Abdel-Salam Al-Zoubi), και μιας πολιτοφυλακής από την πόλη Αλ-Ζαουίγια με επικεφαλής τον Μοχάμεντ Μπαχρούν (Mohamed Bahrun), κοινώς γνωστό ως Αλ-Φαρ (Al-Far-Το ποντίκι).


Οι βίαιες συγκρούσεις επεκτάθηκαν από την περιοχή της πύλης Al-Jibs μέχρι την οδό του αεροδρομίου και κοντά στα κεντρικά γραφεία της Ισλαμικής Εταιρείας Κλήσης, σύμφωνα με πηγές του Sky News.

Οι δύο πλευρές χρησιμοποίησαν βαρέα και μεσαία όπλα στις εχθροπραξίες. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι μέλη της «Δύναμης Υποστήριξης Διεύθυνσης» είχαν σκοτωθεί, καθώς ήταν τοποθετημένοι στην οδό του αεροδρομίου, αφού απέλασαν τον Αλ-Φαρ.

Οχήματα που έφεραν το σήμα 111 Ταξιαρχία εντοπίστηκαν να κατευθύνονται προς την περιοχή. Ένοπλοι έκλεισαν τον δρόμο από και προς την πύλη Al-Jibs, σύμφωνα με το Sky News. Πηγές ανέφεραν ότι αυτές οι συγκρούσεις ήταν μια «επίθεση εκδίκησης» από την πολιτοφυλακή Al-Far επειδή αναγκάστηκε να εκκενώσει την περιοχή τη Δευτέρα. Βαριές απώλειες αναφέρθηκαν μετά από «αστραπιαία επίθεση» της Δύναμης Υποστήριξης της Διεύθυνσης.


πηγη