GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Εφυγε από τη ζωή ο ευεργέτης και δωρητής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου

Ευγνωμοσύνη για την προσφορά του Νικόλαου Παπαγεωργίου εξέφρασε ο Θάνος Πλεύρης – Ίδρυσε το Ίδρυμα Παπαγεωργίου μαζί με τον αδερφό του Λε...


Ευγνωμοσύνη για την προσφορά του Νικόλαου Παπαγεωργίου εξέφρασε ο Θάνος Πλεύρης – Ίδρυσε το Ίδρυμα Παπαγεωργίου μαζί με τον αδερφό του Λεωνίδα το 1991 και διέθεσαν 30 εκατ. δολάρια για την κατασκευή και τον εξοπλισμό του ΓΝ Παπαγεωργίου

Σε ηλικία 92 ετών έφυγε από τη ζωή ο Νικόλαος Παπαγεωργίου, δωρητής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Τον θάνατο του ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας για έναν «μεγάλο Έλληνα Ευεργέτη», ο κ. Πλεύρης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του, όπως και ευγνωμοσύνη για την προσφορά του. «Ένας μεγάλος Έλληνας Ευεργέτης ο Νικόλαος Παπαγεωργίου, δωρητής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, μας αποχαιρέτησε σήμερα. Θα τον ευγνωμονούμε πάντα για την προσφορά του στην Υγεία. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του» γράφει ο υπουργός Υγείας στην ανάρτησή του.

Ποιος είναι ο Νικόλαος Παπαγεωργίου

Πρωτότοκος γιος του Γεωργίου Παπαγεωργίου και της Αλεξάνδρας Γκίμπα, ο Νικόλαος Παπαγεωργίου γεννήθηκε το 1930 στην Σιάτιστα του νομού Κοζάνης, στη Δυτική Μακεδονία.

Έχοντας χάσει νωρίς τον πατέρα του στο πόλεμο του 1940, αναγκάστηκε να δουλεύει από παιδί για να στηρίξει την οικογένειά του.

Οι δύσκολες συνθήκες της ζωής τον όπλισαν με θάρρος και επιμονή.

Φιλομαθής και άοκνος, ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητα το 1953 μαζί με τα αδέλφια του Λεωνίδα και Απόστολο.

Από νωρίς επικεντρώθηκε στην παραγωγή και το εμπόριο γούνας, πάντα με στόχο τις εξαγωγές στις αγορές του εξωτερικού.

Το 1957 παντρεύτηκε την Άννα Τζιουρά και μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, τον Γιώργο και τον Μάρκο.

Το διορατικό πνεύμα και το επιχειρηματικό του δαιμόνιο ανέδειξαν τις εταιρίες της οικογένειας στην κορυφή της Ελλάδας ήδη από το 1963.

Το όνομα Παπαγεωργίου έγινε συνώνυμο με την υψηλή ποιότητα και την πρωτοπορία και μέσα στις δεκαετίες του 1970 και του 1980 κυριάρχησε όχι μόνο στην ευρωπαϊκή αλλά και την παγκόσμια αγορά.

Άνθρωπος με τόλμη και κοινωνική ευαισθησία, ο Νικόλαος Παπαγεωργίου δεν περιορίστηκε στο τιμόνι του δραστήριου ομίλου των επιχειρήσεών του. Μαζί με τον αδελφό του Λεωνίδα δημιούργησαν το 1991 το Ίδρυμα Παπαγεωργίου.

Έχοντας όραμα και στόχο την προσφορά στην ελληνική κοινωνία, διέθεσαν 30 εκατομμύρια δολάρια και ανέλαβαν την κατασκευή και τον εξοπλισμό του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στην Θεσσαλονίκη.

Το Ίδρυμα συμμετέχει στη διοίκηση του Νοσοκομείου που λειτουργεί από το 1999, προσφέροντας υψηλές υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης, γράφοντας μια επιτυχημένη πορεία στο τομέα της Υγείας στην Ελλάδα.

Σήμερα ο Νικόλαος Παπαγεωργίου, Πρόεδρος του Ιδρύματος Παπαγεωργίου, συνεχίζει με την ίδια αφοσίωση, γενναιοδωρία και σεμνότητα να προσφέρει στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό, συμβάλλοντας στην υλοποίηση δράσεων που σε κρίσιμους καιρούς προάγουν την επιστήμη, το πνεύμα και την ελληνική παράδοση.

πηγη