GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Έπεσε αεροσκάφος Αντόνοφ στην Καβάλα με 8 επιβαίνοντες - Μετέφερε 12 τόνους επικίνδυνο φορτίο

Το αεροπλάνο ξεκίνησε από Ουκρανία και μέσω Σερβίας πήγαινε Ιορδανία φορτωμένο με πυρομαχικά-Στην περιοχή υπήρξαν εκρήξεις Νεώτερη ενημέρ...


Το αεροπλάνο ξεκίνησε από Ουκρανία και μέσω Σερβίας πήγαινε Ιορδανία φορτωμένο με πυρομαχικά-Στην περιοχή υπήρξαν εκρήξεις

Νεώτερη ενημέρωση

Σύμφωνα με πληροφορίες η ενημέρωση που δόθηκε από το αεροδρόμιο αναχώρησης είναι ότι επέβαιναν 8 άτομα μέλη πληρώματος και μετέφεραν 12 τόνους επικίνδυνο φορτίο (dangerous goods) χωρίς να το προσδιορίζουν επακριβώς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροπλάνο ξεκίνησε από Ουκρανία και μέσω Σερβίας πήγαινε Ιορδανία φορτωμένο με πυρομαχικά.

Περνούσε από διεθνές FIR.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι εντολές των πυροτεχνουργών του στρατού είναι οι πυροσβέστες να απομακρυνθούν σε απόσταση 500 μέτρων εξαιτίας του επικίνδυνου φορτίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο σημείο αναμένονται πυροτεχνουργοί για να απενεργοποιήσουν τα εκρηκτικά που μετέφερε το αεροσκάφος.

Εως αυτή την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τύχη των μελών του πληρώματος.


Εκπρόσωπος Πολιτικής Προστασίας: «Μας ζήτησαν να απομακρυνθούμε»

Εκπρόσωπος Πολιτικής Προστασίας που βρίσκεται στο σημείο μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως η εντολή που έχουν λάβει είναι να απομακρυνθούν όλοι από το σημείο της συντριβής οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι αστυνομικές δυνάμεις και τα σωστικά συνεργεία.

Καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι το φορτίο που μετέφερε το αεροσκάφος που συνετρίβη, είναι «ειδικό» και υπάρχει πληροφορία ότι μετέφερε πυρομαχικά. 

Στο σημείο της συντριβής μεταβαίνουν πυροτεχνουργοί προκειμένου να ελέγξουν το φορτίο και εφόσον κριθεί πως είναι ασφαλής η προσέγγιση, τότε θα μεταβούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και τα σωστικά συνεργεία. 

Παράλληλα ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας σημείωσε πως δεν υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης της φωτιάς, καθώς είχε οριοθετηθεί.



Προηγούμενη ενημέρωση

"Αχ Παναγία μου έπεσε": Η στιγμή της συντριβής του αεροσκάφους στην Καβάλα σε βίντεο

Τη στιγμή της συντριβής του αεροσκάφους Antonov περίπου 40 χλμ από το αεροδρόμιο της Καβάλας καταγράφει βίντεο που τράβηξαν κάτοικοι της περιοχής.

Στο βίντεο, οι κάτοικοι αγωνιούν για την τύχη του αεροσκάφους, καθώς διαπιστώνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με την πορεία του.

«Πού πάει;» ρωτάει μια γυναίκα για να πάρει την απάντηση ότι όπως πηγαίνει θα πέσει. Λίγα δευτερόλεπτα μετά βλέπουν μια μεγάλη έκρηξη. «Έπεσε» διαπιστώνουν.

«Αχ Παναγία μου έπεσε, λες να έχει σπίτια εκεί;», ακούγεται.

Βίντεο από την πτώση του αεροσκάφους όπως την κατέγραψαν κάτοικοι της περιοχής


Στο βίντεο που ακολουθεί ο κάτοικος της περιοχής που καταγράφει την πτώση του αεροσκάφος λέει «πήρε φωτιά ο κινητήρας», ενώ λίγο αργότερα ακούγεται να λέει μήπως «πηγαίνει Καβάλα για προσγείωση;». Ωστόσο όπως φαίνεται και στο βίντεο το αεροσκάφος είναι φλεγόμενο και έχει καθοδική πορεία.


ΠΗΓΗ