GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μας κρύβουν κάτι; Ρωσικά ΜΜΕ: Το USS Harry Truman από το Ιόνιο αναμένει εντολή για No fly Zone πάνω από την Ουκρανία

Πολλά ΜΜΕ στην Μόσχα παρά τις δηλώσεις Μπάιντεν ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία- Ρωσικά MIG-31 με πυραύλους ...


Πολλά ΜΜΕ στην Μόσχα παρά τις δηλώσεις Μπάιντεν ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία- Ρωσικά MIG-31 με πυραύλους kinzhal στην Συρία κατά αεροπλανοφόρων

Ο Υπουργός Ναυτικού των ΗΠΑ Κάρλος ντελ Τόρο επισκέφθηκε το αεροπλανοφόρο USS Harry Truman έκανε μια  δήλωση που πραγματικά θορύβησε την Μόσχα:

«Η αποστολή μας στην πραγματικότητα, είναι μια προκαταρκτική κατάσταση μάχης. Υπάρχουν πολλά ρωσικά πλοία και υποβρύχια στη Μεσόγειο σήμερα και γι' αυτό είναι σημαντικό για το ΝΑΤΟ να έχει δυναμική παρουσία, για να τα αποτρέψει.

Το μόνο πράγμα που καταλαβαίνει ο Πούτιν είναι η δύναμη.

Η αποστολή είναι να δείξουμε όχι μόνο στη Ρωσία αλλά και στους συμμάχους των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ ότι, παρά την έλλειψη προθυμίας να εμπλακούμε στρατιωτικά για λογαριασμό της Ουκρανίας, είναι διαφορετικό θέμα όταν πρόκειται για χώρες εντός του ΝΑΤΟ

Είμαστε εκεί για να δείξουμε την αποφασιστικότητα του ΝΑΤΟ, να δείξουμε ότι είμαστε εκεί για αυτούς (Ουκρανία) με περισσότερες πράξεις από λόγια. Ότι θα είμαστε εκεί», τόνισε ο ίδιος.

Δημοσιογραφικές πηγές στην Μόσχα τονίζουν ότι “είναι σαφές ότι ο Carlos del Toro ανέβασε το ηθικό του αμερικανικού προσωπικού, αν και ο Μπάιντεν έχει επανειλημμένα πει ότι δεν πρόκειται να παρέμβει στη σύγκρουση στην Ουκρανία λόγω των φόβων για μια πυρηνική αποκάλυψη”.

Ακριβώς πριν από το νέο έτος, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin διέταξε το αμερικανικό αεροπλανοφόρο να παραμείνει κοντά στην Ελλάδα μέχρι νεωτέρας, και να μην μετακινηθεί στη Μέση Ανατολή μέσω της Διώρυγας του Σουέζ, όπως είχε προγραμματιστεί προηγουμένως.

Στη συνέχεια, το Πεντάγωνο εξήγησε την απόφασή του με το γεγονός ότι «αυτό είναι απαραίτητο για να καθησυχαστούν οι  σύμμαχοι και εταίροι των ΗΠΑ στην περιοχή.

Τα πολωνικά και ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ ανέπτυξαν μόνιμη δύναμη στη Μεσόγειο ως παράγοντα συνεχούς πίεσης στη Μόσχα.

Υπενθυμίζουμε ότι USS Harry Truman διαθέτει 60 μαχητικά τύπου F-18 «Super Hornet», και έχει την δυνατότητα ακόμα και να επιτεθεί στην ρωσική αεροπορική βάση Khmeimim και στην  ναυτική βάση στην Tartus, αν και εφόσον εκτραχυνθεί η κατάσταση στην Α.Μεσόγειο μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ.

Το θέμα όμως είναι ότι οι Ρώσοι πίσω από την παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου στο Ιόνιο “βλέπουν” σενάριο  «ζώνης απαγόρευσης πτήσεων» πάνω από την Ουκρανία, την στιγμή που το Κρεμλίνο σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζει μεγάλης έκτασης χερσαία και εναέρια επίθεση στην Ουκρανία.

Επίσης η Ρωσία, η οποία υποστηρίζει στρατιωτικές εγκαταστάσεις και διαθέτει πολεμικά πλοία και υποβρύχια  στην Ανατολική Μεσόγειο σε βάση στη Συρία, έστειλε στην Συρία αεροσκάφη κρούσης MiG-31K εξοπλισμένα με υπερηχητικά όπλα, τα οποία είναι ιδανικά για μάχη με ομάδες αεροπλανοφόρων, σε μια κίνηση που απειλεί ευθέως της αμερικανική, γαλλική και ιταλική αρμάδα στην περιοχή μας.

Πρόκειται για ένα άκρως επικίνδυνα καταστροφικό σενάριο όχι μόνο για την Α.Μεσόγειο, την Ελλάδα και τις πέριξ αυτής χώρες,αλλά για ολόκληρο τον πλανήτη.

πηγη