GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Με τα τέσσερα ελληνικά Rafale να κάνουν την εμφάνισή τους στον αττικό ουρανό και άλλα τέσσερα της γαλλικής αεροπορίας, που απονηώθηκαν απ...


Με τα τέσσερα ελληνικά Rafale να κάνουν την εμφάνισή τους στον αττικό ουρανό και άλλα τέσσερα της γαλλικής αεροπορίας, που απονηώθηκαν από το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ, πραγματοποιήθηκε η φετινή στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Με την άφιξη του έχοντος το γενικό πρόσταγμα διοικητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Υποστράτηγου Σταύρου Παπασταθόπουλου και του επιτελείου που έλαβαν θέση απέναντι από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ξεκίνησε η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα με την οποία κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.


Την αυλαία της παρέλασης άνοιξαν οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς και οι αδελφές νοσοκόμες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.


Στην παρέλαση συμμετείχε το ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος Spitfire της Π.Α. το οποίο ανακατασκευάστηκε από το Ίδρυμα Νιάρχος, απογειώθηκε από το Τατόι και συνοδεύεται από ένα ελληνικό F-16 της 335 μοίρας «Τίγρης», καθώς και τα θωρακισμένα οχήματα του Ε.Σ. Μ1117.
Στην παρέλαση συμμετείχαν επίσης F-16, Phantom, ελικόπτερα Απάτσι και τέσσερα ελικόπτερα επιθετικής αναγνώρισης Kiowa Warrior.

Προηγουμένως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των ηρωικών πεσόντων κατά τους αγώνες του Έθνους, έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και στη συνέχεια η Πρόεδρος επιθεώρησε το μεικτό τιμητικό άγημα των τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων. Ακολούθως χαιρέτισε την παρευρισκόμενη πολιτική, θρησκευτική, δικαστική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

Νωρίτερα τελέσθηκε πανηγυρική δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό Αθηνών παρουσία της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε η έπαρση της Γαλανόλευκης σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, όσοι προσήλθαν στην παρέλαση για να την παρακολουθήσουν έπρεπε να φορούν τη μάσκα τους, παρά το γεγονός ότι πλέον δεν είναι υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους, λόγω της συνάθροισης αρκετών πολιτών.

newsbreak.gr