GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ο Ίλον μασκ επιλέγει Ερντογάν! Ξεκινά η δραστηριοποίηση της Tesla στην Τουρκία

Η διείσδυση της Tesla στην τουρκική αγορά μόνο έκπληξη δεν προκαλεί, δεδομένης της μακροχρόνιας φιλίας του Elon Musk με τον Τούρκο Πρόεδρο Η...

Η διείσδυση της Tesla στην τουρκική αγορά μόνο έκπληξη δεν προκαλεί, δεδομένης της μακροχρόνιας φιλίας του Elon Musk με τον Τούρκο Πρόεδρο

Ηηγέτιδα δύναμη στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας είναι έτοιμη να εγκαινιάζει τη δραστηριοποίησή της στη γείτονα χώρα.

Σε 936.000 μονάδες ανήλθαν οι πωλήσεις της Tesla το 2021, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 87% συγκριτικά με το 2020.

Οι ΗΠΑ και Κίνα συνεχίζουν να είναι οι μεγαλύτερες αγορές για την εταιρεία του Elon Musk, η οποία πλέον εισέρχεται και σε μια ακόμα πολυπληθή χώρα.



Σύμφωνα με το newsauto.gr, αυτή δεν είναι άλλη από την Τουρκία, με την Tesla να ανακοινώνει την έναρξη της εμπορικής της δραστηριοποίησης στη γείτονα χώρα.

Μέσω της επιλογής της αυτής, η Αμερικανική ετιαρεία βλέπει και προς ανατολή.

Στο τιμόνι της εταιρείας θα βρίσκεται ο Kemal Geçer, ο οποίος στο παρελθόν κατείχε διευθυντική θέση Lufthansa Τουρκίας-Ιράκ.

Διευθυντής επιχειρήσεων της Tesla στη γειτονική χώρα θα είναι ο Emir Tunçyürek, ένας πρώην σύμβουλος στο ειδησεογραφικό Μέσο InsideEVs Turkey και συνιδρυτής του συνεργείου E-Garaj.

Το 2021 στην Τουρκία πωλήθηκαν κοντά στα 4.000 ηλεκτρικά, όταν το 2020 ο συνολικός όγκος πωλήσεων είχε περιοριστεί στις 1.600 μονάδες.

Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται πως στη χώρα υπάρχουν έως και 8.000 ηλεκτρικά δημοσίας χρήσης, και μετά την είσοδο της Tesla στη χώρα, άπαντες αναμένουν εκτόξευση της ζήτησης για μηδενικών ρύπων μοντέλα.

Εντός του έτους, η Tesla θα λανσάρει στη γειτονική χώρα και τα τέσσερα προϊόντα της Model X, Model Y, Model 3 και Model S, την ίδια ώρα που εργάζεται πάνω στην επέκταση του δικτύου με ταχυφορτιστές Superchargers.

Οι τιμές των μοντέλων θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω την ίδια ώρα που θα συγκροτηθεί δίκτυο εξυπηρέτησης πελατών, κέντρο σέρβις, ενώ θα προσφέρονται και υπηρεσίες οδικής βοήθειας.

Η διείσδυση της Tesla στην τουρκική αγορά μόνο έκπληξη δεν προκαλεί, δεδομένης της μακροχρόνιας φιλίας του Elon Musk με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Το 2017 το αφεντικό της Tesla είχε ταξιδέψει στην Τουρκία και είχε φροντίσει να συναντηθεί με τον Σουλτάνο.

Η συγκεκριμένη συνάντηση είχε αποτελέσει τη θρυαλλίδα για νέους κύκλους συζητήσεων μεταξύ των δύο ανδρών, με αντικείμενο το ενδεχόμενο μετοχικής ανάμειξης του Τούρκου Προέδρου στην παραπαίσουσα εκείνη την περίοδο Tesla.

Στις 8 Ιανουαρίου του 2021, η SpaceX του Elon Musk, πραγματοποίησε την εκτόξευση του τουρκικού τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου Turksat 5A, βάρους 3,5 τόνων και λίγες μέρες αργότερα οι δύο άνδρες είχαν νέα επικοινωνία θέτοντας επί τάπητος το ενδεχόμενο επιχειρηματικής σύμπλευσης.


πηγη