GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Γερμανία: Συνελήφθη Τούρκος ύποπτος για κατασκοπεία και σχεδιασμό δολοφονιών

Υπόθεση κατασκοπείας για λογαριασμό της τουρκικής ΜΙΤ ερευνά η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία, μετά τη σύλληψη ενός άνδρα σε ξενοδοχείο του Ντ...


Υπόθεση κατασκοπείας για λογαριασμό της τουρκικής ΜΙΤ ερευνά η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία, μετά τη σύλληψη ενός άνδρα σε ξενοδοχείο του Ντίσελντορφ.

Ο 40χρονος Τούρκος Αλί Ντ., σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, θεωρείται ύποπτος για κατασκοπεία, ενδεχομένως και για τον σχεδιασμό δολοφονιών αντιπάλων του Ταγίπ Ερντογάν και αποκαλύφθηκε όταν ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου στις 17 Σεπτεμβρίου βρήκε στο δωμάτιό του ένα όπλο.
Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι το όπλο ήταν μεν άδειο, αλλά στον χώρο υπήρχαν ακόμη 200 σφαίρες, ένα δεύτερο πυροβόλο όπλο και μία λίστα με ονόματα και περιγραφές υποστηρικτών του κινήματος Γκιουλέν.

Οι ειδικές δυνάμεις SEK που ανέλαβαν την έρευνα ανακάλυψαν ακόμη «επαγγελματικής ποιότητας» πλαστά διαβατήρια και έγγραφα, ενώ στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του Αλί Ντ. βρέθηκαν εικόνες από έγγραφα που του είχαν στείλει οι τουρκικές ανακριτικές αρχές. Επιπλέον, στον τραπεζικό λογαριασμό του υπόπτου υπάρχει μεγάλο χρηματικό ποσό.

Όπως επισημαίνει ωστόσο η εφημερίδα, όλα τα στοιχεία είναι υπερβολικά προφανή, ενώ και το αυτοκίνητο με το οποίο έφθασε στο ξενοδοχείο έφερε πινακίδες Κολωνίας και η άδεια κυκλοφορίας είχε εκδοθεί στο πραγματικό του όνομα, οπότε οι αρχές ερευνούν κάθε πιθανή θεωρία.


Πηγή