GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κριτική στην εθνική Ιταλίας γιατί είναι πολύ....Ιταλική

To φιλελεύθερο βρετανικό περιοδικό The Economist επιτίθεται στην Ιταλία Ο Economist επικρίνει σκληρά την ιταλική εθνική ομάδα ποδοσφαίρο...


To φιλελεύθερο βρετανικό περιοδικό The Economist επιτίθεται στην Ιταλία

Ο Economist επικρίνει σκληρά την ιταλική εθνική ομάδα ποδοσφαίρου επειδή η πρωταθλήτρια Ευρώπης ομάδα αποτελείται μόνο από Ιταλούς, και σύμφωνα με την λογική που εκφράζει το φιλελεύθερο βρετανικό περιοδικό, κάτι τέτοιο προειδοποιεί για ρατσισμό και φασισμό.

Η Ιταλία νίκησε την πολυπολιτισμική εθνική ομάδα της Αγγλίας στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος την Κυριακή.

Οι Ιταλοί κέρδισαν τον αγώνα στα πέναλτι αφού η Αγγλία - σύμφωνα με επικριτές για δυνητικά πολιτικούς λόγους - επέλεξε τρεις Αφρικανούς παίκτες ως ποδοσφαιριστές.

Τώρα το φιλελεύθερο βρετανικό περιοδικό The Economist επιτίθεται στην Ιταλία.

"Η πιο εντυπωσιακή πτυχή της ιταλικής ομάδας 26 ατόμων πριν πάει στο γήπεδο ήταν ότι, μόνη από τους κορυφαίους ανταγωνιστές της, δεν περιελάμβανε ούτε έναν παίκτη που θεωρείται νατουραλιζέ", έγραψε το Economist στο Twitter.

Το περιοδικό συνδέεται με ένα άρθρο που προειδοποιεί για την έλλειψη ποικιλομορφίας στην ιταλική ομάδα και ότι η τελική νίκη είναι νίκη για το «ιταλικό δικαίωμα».

Διατείνεται ότι η Ιταλία, σε αντίθεση με τις πιο αριστερές φιλελεύθερες χώρες, εφαρμόζει τη νομική αρχή jus sanguinis, η οποία καθιστά πιο δύσκολο για τους μετανάστες να αποκτήσουν υπηκοότητα.

Αυτό οδηγεί την ιταλική εθνική ομάδα να αποτελείται μόνο από Ιταλούς.


πηγη