GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

“Κόλαση” στην Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ “κλειδώνει” στόχους στο Ιράν και ζητάει χρήματα για πόλεμο

Ο Ισραηλινός στρατός αναζητά περισσότερα χρήματα για έναν πιθανό πόλεμο με το Ιράν Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στρατός του Ισραήλ ζήτησε ...


Ο Ισραηλινός στρατός αναζητά περισσότερα χρήματα για έναν πιθανό πόλεμο με το Ιράν

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στρατός του Ισραήλ ζήτησε σημαντική ενίσχυση της χρηματοδότησης, σε δισεκατομμύρια σέκελ, για να προετοιμαστεί για πόλεμο με το Ιράν ή, τουλάχιστον, για να προετοιμαστεί για ένα πιθανό χτύπημα.

Αυτό έρχεται ως απάντηση στην απόφαση της Τεχεράνης να «προωθήσει» το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου και να αναστείλει τις πυρηνικές συνομιλίες στη Βιέννη έως ότου ολοκληρωθεί η μεταφορά εξουσίας στις αρχές Αυγούστου μεταξύ του απερχόμενου προέδρου, μετριοπαθούς Χασάν Ρουχάνι και του νικητή των προεδρικών εκλογών του περασμένου Ιουνίου. , ακροδεξιού, Ebrahim Raisi.

Το αίτημα για περισσότερα χρήματα ήρθε χθες, κατά τη διάρκεια συνομιλιών περί του κρατικού προϋπολογισμού, τον οποίον ο Πρωθυπουργός Ν. Μπενέτ θέλει να δει να εγκρίνεται τους επόμενους μήνες.

Για τους ισραηλινούς πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες, οι έμμεσες συνομιλίες που διεξάγονται για την επανεκκίνηση του κοινού συνολικού σχεδίου δράσης (JCPOA) στη Βιέννη της Αυστρίας, μεταξύ Ιρανών και Αμερικανικών αξιωματούχων, είναι καταδικασμένες να αποτύχουν.

Σύμφωνα με το ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι 12, επικαλούμενο μια ανώνυμη πηγή στο ίδρυμα ασφαλείας του Εβραϊκού Κράτους, ο στρατός ετοιμάζεται να στοχεύσει τοποθεσίες στο Ιράν μέσα σε λίγους μήνες εάν καταρρεύσουν οι συνομιλίες για τα πυρηνικά.

Ο στόχος του στρατού είναι να σταματήσει τις πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν και να το εμποδίσει να παράγει ατομική βόμβα, θέμα που η Τεχεράνη αρνήθηκε έντονα να έχει εδώ και χρόνια.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας Μπένι Γκάντς: “Ενάντια στη μεγαλύτερη απειλή - το Ιράν που οπλίζεται με ένα πυρηνικό όπλο - δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να επεκτείνουμε τη συσσώρευση δυνάμεών μας, να συνεχίσουμε να βασιζόμαστε στο ανθρώπινο δυναμικό μας και να προσαρμόσουμε τις δυνατότητές μας και τα σχέδιά μας”

Εν τω μεταξύ, ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ και ο σημερινός ηγέτης της αντιπολίτευσης Μπέντζαμιν Νετανιάχου, κατηγορείται τώρα ότι αγνόησε την ιρανική απειλή κι ότι δεν διέθεσε την απαιτούμενη χρηματοδότηση για περίπλοκες επιχειρήσεις σε περίπτωση σύγκρουσης, ανέφεραν ανώνυμες πηγές ασφαλείας στο κανάλι 12.

Η αδράνεια της πρώην κυβέρνησης θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα σενάριο όπου το Ισραήλ «σηκώνει αποτελεσματικά όπλο χωρίς σφαίρες», σύμφωνα με αξιωματούχους της άμυνας.


πηγη