GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Γερουσιαστής της Ν.Υόρκης: "Τιμάμε τον αγώνα των Ελλήνων κατά του Οθωμανικού ζυγού"- "Οι Έλληνες πριν 200 χρόνια άλλαξαν τον κόσμο"

"Ας γιορτάσουμε το θάρρος και το πείσμα των αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης" το θερμό μήνυμά του Το δικό του μήνυμα για τη...



"Ας γιορτάσουμε το θάρρος και το πείσμα των αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης" το θερμό μήνυμά του

Το δικό του μήνυμα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση έστειλε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ.

«Μέσα από αυτό το μήνυμα θα ήθελα να αποτείνω φόρο τιμής στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, η οποία αποτέλεσε την ιδρυτική πράξη της Ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία είναι έκτοτε, φίλος και σύμμαχος των ΗΠΑ», σημείωσε ο κ. Σούμερ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του.

Ο γερουσιαστής της Νέας Υόρκης στάθηκε στις κοινές αρχές και αξίες που συνδέουν τις δύο χώρες, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο πώς η αρχαία ελληνική πολιτισμική κληρονομία επηρέασε τους πατέρες της αμερικανικής δημοκρατίας αλλά και στο κίνημα του φιλελληνισμού που εκδηλώθηκε στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της επανάστασης.

«Αν και ο Πόλεμος της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ προηγήθηκε, οι αξίες και οι ιδέες των εμπνευστών του συνδέονταν άρρηκτα με αυτές των αρχαίων Ελλήνων πολιτικών και φιλοσόφων. Καθώς οι Έλληνες πολεμούσαν ενάντια στον Οθωμανικό ζυγό μερικές δεκαετίες αργότερα, ο δίκαιος αγώνας τους για ελευθερία υποστηρίχθηκε από πολλούς Αμερικανούς πολιτικούς όπως ο Ντάνιελ Ουέμπστερ και ο Χένρι Κλέι, και αυτό αποτέλεσε την απαρχή μιας ισχυρής φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, η οποία δεν αποτυπώνεται πουθενά καλύτερα, από την πόλη της Νέας Υόρκης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, ο Τσακ Σούμερ μίλησε με εγκωμιαστικά σχόλια για την προσφορά της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στην δημιουργία της Νέας Υόρκης, τονίζοντας ότι η ιστορία τής Επανάστασης του 1821 συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης μέχρι και σήμερα.

«Ας γιορτάσουμε σήμερα, αλλά και κάθε μέρα, το θάρρος, τον ιδεαλισμό και το πείσμα των αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης, οι οποίοι άλλαξαν τον Κόσμο πριν ακριβώς 200 χρόνια.

Ας αφήσουμε το παράδειγμά τους να λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης μέσα σε αυτούς τους σκοτεινούς καιρούς».

ΠΗΓΗ