GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Έτοιμο να κατακτήσει τους αιθέρες! Ξεκίνησαν οι πρώτες δοκιμές του πρωτότυπου αναβαθμισμένου F-16 Viper της Π.Α.

'Τρέχει'' το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 Στην Ελλάδα βρίσκονται όπως σας είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μας, οι...



'Τρέχει'' το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 Στην Ελλάδα βρίσκονται όπως σας είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μας, οι δύο Αμερικανοί χειριστές δοκιμαστές της Lockheed Martin προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις πρώτες δοκιμές του πρωτότυπου F-16 της Π.Α. που έχει αναβαθμιστεί στο επίπεδο V.

Η πτήση του -εκσυγχρονισμένου στην έκδοση Viper F-16 διήρκεσε μία ώρα και τέσσερα λεπτά.

Απογειώθηκε στις 10:54, εκτέλεσε τοπική πτήση και προσγειώθηκε στις 11:58, αφού εκτέλεσε μια σειρά από προβλεπόμενες δοκιμασίες και ελέγχους.

Θα πραγματοποιηθούν κι άλλες δοκιμαστικές πτήσεις από την Τανάγρα προτού το αεροσκάφος μεταφερθεί στις ΗΠΑ για την ολοκλήρωση των εργασιών.

«Σήμερα έκανε την παρθενική του πτήση με απόλυτη επιτυχια» έγραψε στο Facebook ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.



Οι δοκιμές θα αφορούν όλες τις αρχικές ενέργειες οι οποίες θα πρέπει να γίνουν στο έδαφος για να διαπιστωθεί ότι το αεροσκάφος είναι ασφαλές για να πετάξει.

Ετσι, θα γίνει η δοκιμή των περισσότερων συστημάτων του ενώ αυτό είναι στο έδαφος από τον δοκιμαστή πιλότο, στη συνέχεια θα ακολουθήσουν κάποιες τροχοδρομήσεις, ενώ τέλος θα πραγματοποιηθούν και πρώτες πτήσεις.

Οπως εκτιμάται, οι δοκιμές θα έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιανουαρίου, πριν το αεροσκάφος πετάξει για τις ΗΠΑ, όπου και θα γίνουν πλήρης έλεγχος και πιστοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης.

Εφόσον όλα έχουν πάει καλα, περι τα τέλη Ιανουαρίου, το “005” θα πετάξει για τη Γερμανία και από εκεί θα ακολουθήσει το σκέλος της πτήσης μέχρι τις ΗΠΑ.



Στις αρχές Φεβρουαρίου πρόκειται να αρχίσει η άφιξη στην ΕΑΒ των 4 πρώτων αεροσκαφών, των λεγομένων “Proof Kit”, που θα αντιστοιχούν σε ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο από κάθε έκδοση (Block 52+ και Block 52+ Advanced) που έχουν επιλεγεί για αναβάθμιση.

Ο προγραμματισμός εισόδου τους στο υπόστεγο προβλέπει την άφιξη αεροσκάφους κάθε 50 ημέρες περίπου.

Τα 4 αεροσκάφη “Proof Kit” αναμένεται να βγουν σταδιακώς από το υπόστεγο της ΕΑΒ μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Μπορεί λοιπόν πρωταγωνιστής για τις εξοπλιστικές εξελίξεις της χώρας να είναι τα γαλλικά μαχητικά Rafale με την ολοκλήρωση της συμφωνίας να έρχεται όλο και πιο κοντά χρονικά, όμως ουσιαστικές εξελίξεις για την εξοπλιστική ενίσχυση της χώρας και της Πολεμικής Αεροπορίας υπάρχουν και στο «μέτωπο» των «Viper».

Η χώρα, μετά από απουσία χρόνων, είναι πλέον έτοιμη για την εξοπλιστική "ρελάνς".

Έμφαση φαίνεται να έχει δοθεί στην Πολεμική Αεροπορία, με στόχο τη θωράκιση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας μας σε Αιγαίο-Α.Μεσόγειο και την απόλυτη υπεροχή της, ιδιαίτερα μετά τις προκλήσεις των γειτόνων για πολλούς μήνες το 2020.

ΠΗΓΗ