GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι Ισραηλινοί προετοιμάζονται για αμερικάνικο χτύπημα στο Ιράν

Θα είναι ένα χτύπημα κατά του Ιράν η «κληρονομιά» του Ν. Τράμπ στο Μπάιντεν; Σύμφωνα με πληροφορίες ρωσικών μέσων, ο ισραηλινός στρατός ...




Θα είναι ένα χτύπημα κατά του Ιράν η «κληρονομιά» του Ν. Τράμπ στο Μπάιντεν;

Σύμφωνα με πληροφορίες ρωσικών μέσων, ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζεται για μια πιθανή επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν, πριν τις 20 Ιανουαρίου, θεωρώντας την συγκεκριμένη περίοδο ως «ιδιαίτερα ευαίσθητη».

Η Ισραηλινή κυβέρνηση έχει ζητήσει από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να προετοιμάσουν σχέδια σε περίπτωση που διαταχθεί αυτό το προληπτικό χτύπημα στο ισλαμικό κράτος, που θα στόχευε την πυρηνική υποδομή της χώρας.

Με δεδομένο ότι η πολιτική Τράμπ στην Μ. Ανατολή θα "υποσκαφθεί" σε περίπτωση που επιτραπεί στο Ιράν να πλησιάσει ακόμη πιο κοντά στην απόκτηση πυρηνικών όπλων, ίσως ο Αμερικανός Πρόεδρος επιχειρήσει να απομακρύνει μια τέτοια περίπτωση.

Ειδικά αφού εάν στην κυβέρνηση ανέλθει ο Τζό Μπάιντεν αναμένεται μια πολύ πιο... χαλαρή στάση έναντι του Ιράν.

Οι προετοιμασίες δεν έχουν να κάνουν με το χτύπημα, αλλά στην αντίδραση εκ μέρους του Ιράν, που θα μπορούσε να «χτυπήσει» μέσω των δυνάμεων που έχει στην Συρία, στον Λίβανο και στην Γάζα.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για ένα τέτοιο χτύπημα, οι ισραηλινοί ετοιμάζονται «καλού κακού».

pronews.gr