GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τρέχουν να ... εξυπηρετήσουν τους Βούλγαρους οι Σκοπιανοί λόγω βέτο στην ΕΕ

Δικαιώνεται η επιλογή της Βουλγαρίας να βάλει "βέτο" στην εκκίνηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με την Ευρωπαϊ...




Δικαιώνεται η επιλογή της Βουλγαρίας να βάλει "βέτο" στην εκκίνηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού ο πανικόβλητος Ζάεφ τρέχει να "διορθώσει" αυτά στην χώρα του που προκάλεσαν την βουλγαρική αντίδραση, με μεγάλο πολιτικό κόστος για τον ίδιο.

Οι εξελίξεις αυτές προκαλούν έντονες αντιδράσεις στα Σκόπια, καθώς η "αντίθεση" με την Βουλγαρία είναι ένα κομμάτι της "ψευτο-μακεδονικής" τους ταυτότητας.

Αναρωτιέται κανείς εάν η Ελλάδα είχε κρατήσει εξίσου σκληρή στάση με την Βουλγαρία για το εάν θα είχαμε καταφέρει, ο "απελπισμένος" να ενταχθεί στην ΕΕ Ζόραν Ζάεφ να μπεί με οποιοδήποτε όνομα σε αυτή, αντί να χρησιμοποιεί το όνομα της Μακεδονίας μας. 

Κάτι που σαφώς εκθέτει την ελληνική κυβέρνηση που αποφάσισε να δώσει "πράσινο φώς" στην γειτονική χώρα χωρίς να διεκδικήσει τις "διορθώσεις" στην "Συμφωνία των Πρεσπών" για τις οποίες δεσμευόταν προεκλογικά, όταν την χαρακτήριζε "προδοτική". 

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός του γειτονικού , Ζόραν Ζάεφ, καταβάλλοντας εμφανώς προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις της Βουλγαρίας προκειμένου η χώρα του να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε., αναφέρθηκε σε γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το διάστημα 1941-1944, όταν η περιοχή τελούσε υπό βουλγαρική κατοχή, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στα Σκόπια.

«Οι Βούλγαροι δεν είναι φασίστες, αλλά φίλοι μας... Στην αρχή εκείνης της περιόδου (η Βουλγαρία) ασκούσε τη διοίκηση της περιοχής, αλλά μετά συντάχθηκε με τους αντιφασίστες, αγωνίστηκε για την ελευθερία και τη δημοκρατία, έγινε μέρος του αντιφασιστικού μετώπου.

Ο βουλγαρικός και μακεδονικός στρατός (σ.σ.: ενν. τους παρτιζάνους) απελευθέρωσαν το Κουμάνοβο, τα Σκόπια κι όλη την περιοχή μας», είπε ο Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων Bgnes.

O Ζόραν Ζάεφ αποκάλυψε ότι το τελευταίο διάστημα αφαιρέθηκαν περίπου 20 επιγραφές από μνημεία στα οποία αναγραφόταν «φασιστική βουλγαρική κατοχή».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε κατάπληξη: η κοινή γνώμη της χώρας του δεν ήταν ενήμερη γι' αυτό.

pronews.gr