GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Στ.Πέτσας: Παράταση του lockdown ως τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου - Θα απαγορεύονται οι επισκέψεις

  Παρατείνονται τα μέτρα μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας . Η απόφαση ήταν ανα...


 

Παρατείνονται τα μέτρα μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας.

Η απόφαση ήταν αναμενόμενη και άλλωστε το είχε αποκαλύψει και χθες ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

«Πρώτες ενδείξεις για πτώση αριθμού κρουσμάτων.

Εφόσον συνεχισθεί θα μπορούμε να σχεδιάσουμε επάνοδο σε κάποιου είδους κανονικότητα.

Κάνουμε έκκληση να μην γίνει κάποια άλλη μεγάλη τοπική γιορτή, εστία υπερμετάδοσης.

Την άνοιξη του 21 να γίνει μια νέα αρχή για την χώρα μας.

Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τα επόμενα βήματα όταν θα έχει περισσότερα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας, πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέου διαγγέλματος από τον πρωθυπουργό, παρέπεμψε στην επόμενη εβδομάδα όταν «κάποια στιγμή θα έχουμε ανακοινώσεις» για τον σχεδιασμό.

Προς το παρόν οφείλουμε να τηρούμε τα μέτρα, να ρίξουμε τα κρούσματα, ειδικά στις περιοχές-πηγές ανησυχίας, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουμε σε σταδιακή άρση του lockdown, είπε.

Εν όψει της εορτής του Αγία Ανδρέα, ο υφυπουργός απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες της Πάτρας να αποφύγουν τον συγχρωτισμό και την ανταλλαγή επισκέψεων, οι οποίες άλλωστε απαγορεύονται, και να τηρούν τα μέτρα, ώστε να μη γίνει λόγος υπερμετάδοσης του ιού άλλη μία τοπική εορτή.»

Σε ότι αφορά τα ελληνουρκικά είπε: «Η Τουρκία επιχειρεί να σκεπάσει το πρόσωπο του ταραχοποιού με μάσκα ειρηνοποιού, η Ευρώπη δεν έιναι αφελής, η Τουρκία ταλανίζεται με το άγχος των κυρώσεων, με λόγια της τελευταίας στιγμής δεν πείθει.

Δόθηκε στην Τουρκία η ευκαιρία αλλά δεν ανταποκρίθηκε Ενώ πήρε πρόσκληση για έναρξη διερευνητικών επαφών απάντησε με το Oruc Reis και την παρουσία Ερντογάν στα Βαρώσια.

Τώρα πια καμία μάσκα δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα.
Οποιαδήποτε κίνηση τώρα προσχηματική.
Απαιτείται συνέχεια και σεβασμός στο διεθνές δίκαιο ως διαρκής επιλογή και όχι ως σημαία ευκαιρίας».


pronews.gr