GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΟΗΕ: ''Βόρεια Κύπρος'' τα Κατεχόμενα & ''κοινότητα'' η Κυπριακή Δημοκρατία!

Οδεύουμε προς λύση - ''πακέτο'' για Αιγαίο και Α. Μεσόγειο; ''Βόμβα'' έριξε πριν λίγα 24ωρα ...



Οδεύουμε προς λύση - ''πακέτο'' για Αιγαίο και Α. Μεσόγειο;

''Βόμβα'' έριξε πριν λίγα 24ωρα ο ΓΓ του ΟΗΕ, με τα Ελλαδίτικα και Κυπριακά ΜΜΕ να έχουν περάσει στα ''ψιλά'' τις δηλώσεις Γκουτιέρες. 

Σύμφωνα και με το τηλεγράφημα του ΚΥΠΕ, η σημασία της ανάπτυξης μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και της αποφυγής μονομερών ενεργειών που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τη μελλοντική επιτυχία των διαπραγματεύσεων του Κυπριακού, υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην δημοσιογραφική διάσκεψη που παραχώρησε με την ευκαιρία την έναρξης της 75ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. 

Σε ένα σημείο της συνέντευξής του όμως προκάλεσε αίσθηση για τον τρόπο που αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, υποβαθμίζοντάς την σε... κοινότητα, ενώ αναφέρθηκε στα Κατεχόμενα, ως... ''Βόρεια Κύπρος''. 

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, ο ΓΓ ανέφερε ''ότι υπάρχει ομοφωνία να περιμένουμε για τις «εκλογές» στη βόρειο Κύπρο'' – όπως αποκάλεσε τα κατεχόμενα – ''πριν προχωρήσουμε με τις διπλωματικές πρωτοβουλίες που οραματιζόμαστε.''

''Μόλις πραγματοποιηθούν οι εκλογές, είναι η πρόθεσή μου να συγκαλέσω ξανά τους πέντε βασικούς εταίρους – τις εγγυήτριες δυνάμεις και τις δύο κοινότητες - και επίσης να ξαναρχίσω τον διάλογο με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, σε συνέχεια του δείπνου που οργάνωσα στο Βερολίνο, πριν από λίγους μήνες'' είπε.  

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ εξέφρασε την βαθιά του πεποίθηση ότι στο μεταξύ είναι πολύ σημαντικό να αναπτυχθούν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και να αποφευχθούν μονομερείς ενέργειες που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τη μελλοντική επιτυχία αυτών των διαπραγματεύσεων.

''Και είμαι απόλυτα δεσμευμένος, ότι μόλις δημιουργηθεί η ευκαιρία - όπως είπα υπάρχει συναίνεση για να περιμένουμε τις εκλογές στη βόρεια Κύπρο - είμαι απόλυτα δεσμευμένος στην αναζωογόνηση της πολιτικής διαδικασίας'', κατέληξε.  

Με λίγα λόγια ο ΟΗΕ νομιμοποίησε την κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία, αφού αποκάλεσε απροκάλυπτα τα Κατεχόμενα ως... ''Βόρεια Κύπρο''. 

Ο Γκουτέρες δεν μιλά πια για Κυπριακή Δημοκρατία. 
Την υποβίβασε σε κοινότητα, όπως κάνει η Τουρκία και όπως προβλέπει ένα σχέδιο τύπου Ανάν.
Η συνέχεια θα έχει ενδιαφέρον, όπως και το πώς θα ''πουληθεί'' η όποια συμφωνία για τον διάλογο, τον οποίο θέλει ο Ο.Η.Ε., όπως αποκάλυψε ο Γκουτέρες. 

Μάλλον κάποιοι σχεδιάζουν λύση-''πακέτο'' για Αιγαίο και Α. Μεσόγειο! 

pentapostagma.gr