GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης για δημοσίευμα εφημερίδας - Η αντίδραση της Αθήνας και η δήλωση Τσαβούσογλου

Στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής για το πρωτοσέλιδο ελληνικής εφημερίδας σχετικά με τον Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγί...



Στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής για το πρωτοσέλιδο ελληνικής εφημερίδας σχετικά με τον Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε λόγο για βαριές προσβολές σε βάρος του Ταγίπ Ερντογάν.
«Ελληνική εφημερίδα εμφανίστηκε με κατάπτυστο τίτλο για τον πρόεδρο Ερντογάν.
Εκλήθη ο Ελληνας πρέσβης», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 
«Προσβολές και ύβρεις δεν θα πρέπει να αξιολογούνται στο πλαίσιο της ελευθερίας του Τύπου. 
Θεωρούμε ότι η δήλωση του ελληνικού ΥΠΕΞ είναι θετική», πρόσθεσε.

Το πρωί, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» - χωρίς να την κατονομάζει - πως «η χρήση υβριστικών εκφράσεων απάδει προς τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας και δεν μπορεί παρά να καταδικάζεται».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ:

«Η ελευθερία έκφρασης και η ελευθερία του Tύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένες στην Ελλάδα.
Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση αποχής από ύβρεις έναντι της προσωπικότητος οιουδήποτε ατόμου, κατά μείζονα λόγο ξένων ηγετών.
Η χρήση υβριστικών εκφράσεων απάδει προς τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας και δεν μπορεί παρά να καταδικάζεται».

Να σημειωθεί πως οι αντιδράσεις των δύο υπουργείων προκλήθηκαν μετά από πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία» με τίτλο: «Siktir Git Mr. Erdogan» («Αντε γ@@@@@ κ. Ερντογάν»).