GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Στην Γαλλία αίρεται τμηματικά η καραντίνα λόγω οικονομικής καταστροφής!

Το ενδεχόμενο η άρση των περιοριστικών μέτρων της καραντίνας να μην είναι καθολική, εξετάζει η κυβέρνηση της Γαλλίας. Μιλώντ...




Το ενδεχόμενο η άρση των περιοριστικών μέτρων της καραντίνας να μην είναι καθολική, εξετάζει η κυβέρνηση της Γαλλίας.

Μιλώντας στην γαλλική εθνοσυνέλευση ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρντ Φιλίπ, δήλωσε πως εξετάζεται η πιθανότητα η άρση των μέτρων να γίνει τμηματικά και όχι για ολόκληρη την επικράτεια της χώρας.

Η επόμενη μέρα της πανδημίας για τη Γαλλία

Η επόμενη μέρα της πανδημίας του κορωνοϊού, από την οποία η Γαλλία βρίσκεται ακόμη μακριά, καθώς χθες κατέγραψε αρνητικό υψηλό θανάτων σε ένα 24ωρο από τη νόσο, δεν θα έρθει από το βράδυ ως το πρωί.

Η κυβέρνηση εξετάζει σταδιακή άρση της καραντίνας που θα εδράζεται σε στοιχεία ανά περιοχή της Γαλλία ή ανάλογα με τα αποτελέσματα των τεστ για τον κορωνοϊό.
Ο Εντουάρντ Φιλίπ τόνισε πως ενδέχεται η άρση να γίνει με ηλικιακά κριτήρια, δηλαδή να επιτρέπεται η μετακίνηση σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες.

Βαριές οι συνέπειες της καραντίνας στην οικονομία της Γαλλίας

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας αναφέρθηκε βέβαια και στις καταστροφικές συνέπειες της καραντίνας στην οικονομία.
Όπως είπε «συμμερίζεται την ανησυχία» για τις «εξαιρετικά βαριές συνέπειες της καραντίνας στη χώρα μας, της διακοπής του οικονομικού κύκλου και της σημαντικής μείωσης της ζήτησης παγκοσμίως». 
Άλλωστε, έρευνα του γερμανικού ινστιτούτου Ifo έδειξε πως κάθε μήνας σε καραντίνα κοστίζει στις χώρες της Ευρώπης ως και 6% του ΑΕΠ.

«Είναι βέβαιο πως στην υγειονομική κρίση θα έρθει να προστεθεί η οικονομική και ίσως αύριο η χρηματοπιστωτική» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρντ Φιλίπ, που υποστήριξε ωστόσο πως η κυβέρνησή του έχει θέσει σε εφαρμογή το πιο γενναιόδωρο πρόγραμμα στήριξης επιχειρήσεων στην Ευρώπη.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"




Πηγή:iefimerida.gr