GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κεραμέως για σχολεία: Ας είμαστε προετοιμασμένοι να μην ανοίξουν μετά το Πάσχα

Τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία μετά το Πάσχα, άφησε η υπουργός Παιδ...




Τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία μετά το Πάσχα, άφησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Οι συστάσεις των ειδικών θα καθορίσουν τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τυχόν παράταση κλεισίματος των σχολείων και μετά τις διακοπές του Πάσχα. 

«Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι η παράταση στην αναστολή λειτουργίας είναι πάνω στο τραπέζι», τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι η πολιτεία έχει λάβει πολύ σοβαρά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και απαιτείται να μην υπάρξει καμία χαλάρωση καθώς «τώρα είναι η κρίσιμη περίοδος προκειμένου να πετύχουμε τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των μέτρων».

Νίκη Κεραμέως: Στόχος οι Πανελλαδικές να γίνουν όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξης

Διαβεβαίωσε ότι δεν θα χαθεί ούτε η σχολική, ούτε η ακαδημαϊκή χρονιά, και πως στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι οι  Πανελλαδικές να γίνουν όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξής τους.

Το πότε θα γίνουν  οι Πανελλαδικές σύμφωνα με την κ. Κεραμέως θα εξαρτηθεί από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.
Ενδεχόμενη παράταση του σχολικού έτους καθώς και μείωση της ύλης θα καθοριστεί «όταν ξέρουμε πόσες διδακτικές ώρες έχουν χαθεί».

«Κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αποφύγουμε το σενάριο του Σεπτεμβρίου για πάρα πολλούς λόγους», είπε η κ. Κεραμέως συμπληρώνοντας ότι ο μόνος λόγος για κάτι τέτοιο θα ήταν αν οι ειδικοί έλεγαν ότι δεν επιτρέπουν συγχρωτισμούς σε μια αίθουσα.
«Δεν έχουμε τέτοια δεδομένα», συμπλήρωσε.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"