GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αεροπορική τραγωδία στην Αιθιοπία - Νεκροί και οι 157 επιβαίνοντες του αεροσκάφους που συνετρίβη

Αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε το πρωί στην Αιθιοπία με τη συντριβή του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines με προορισμό το Ναϊρ...




Αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε το πρωί στην Αιθιοπία με τη συντριβή του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines με προορισμό το Ναϊρόμπι καθώς και οι 157 επιβαίνοντες είναι νεκροί.

“Δεν υπάρχουν επιζώντες από την πτήση, στην οποία επέβαιναν επιβάτες από 33 χώρες”, ανέφερε η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή της αεροπορικής εταιρείας. 

Η πτήση ΕΤ 302 με 149 επιβάτες και οκτώ μέλη πλήρωμα κατέπεσε κοντά στην πόλη Μπισόφτου, 62 χλμ νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Αντίς Αμπέμπα, όπως ανακοίνωσε ο αερομεταφορέας, αναφέροντας ότι το μοντέλο του αεροσκάφους ήταν ένα Boeing 737-800 MAX.

“Επιβεβαιώνεται πως συνέβη στις 08.44, το πρωί”, σημείωσε ο εκπρόσωπος.

“Το γραφείο του πρωθυπουργού, εκ μέρους της κυβέρνησης και του λαού της Αιθιοπίας, εκφράζει τα βαθύτερα συλλυπητήριά του στις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους στο Boeing 737 των Αιθιοπικών Αερογραμμών που ήταν προγραμματισμένη για το Ναϊρόμπι της Κένυας σήμερα το πρωί”, ανέφερε σε ανάρτηση του στο Twitter το γραφείο του Πρωθυπουργού της Αιθιοπίας.


Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αεροπορική εταιρεία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 8:38 τοπική ώρα από την Αντίς Αμπέμπα και στις 8:44, έξι λεπτά μετά, χάθηκαν τα ίχνη του αεροπλάνου από τα ραντάρ.


Σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα καταγραφής πτήσεων flightradar24 το μοιραίο αεροσκάφος “είχε ασταθή ρυθμό ανόδου [Vertical Speed]”.

“Τα στοιχεία από το δίκτυο Flightradar24 ADS-B δείχνουν ότι ο ρυθμός ανόδου του αεροσκάφους ήταν ασταθής, μετά την απογείωση του,” ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter, το παραπάνω δίκτυο παρακολούθησης πτήσεων, που έχει την έδρα του στην Σουηδία.

.
.