GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αρωμα και λάμψη αστέρων: Το Χόλιγουντ γυρίζει ταινία στην Ελλάδα - Σε ποιες περιοχές της χώρας θα γίνουν τα γυρίσματα!

Αρωμα και λάμψη Χόλιγουντ στο κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο! Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας ταινίας "Born To...




Αρωμα και λάμψη Χόλιγουντ στο κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο!
Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας ταινίας "Born To Be Murdered", του σκηνοθέτη Ferdinando Sito Filomarino με πρωταγωνιστή τον John David Washington, γιο του Denzel Washington.

Πρόκειται για μια ταινία δράσης και θρίλερ που θα γυριστεί στην Ελλάδα. Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν σε Ιωάννινα, Τρίκαλα, Μετέωρα, Ζαγόρι, φαράγγι του Βίκου, Καλαμπάκα και σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας Αθήνας γράφουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Τα γυρίσματα στην Αθήνα ξεκίνησαν στις 25 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι 25 Μαρτίου.

Για αυτό και σήμερα για 12 ώρες είναι κλειστό το κέντρο της Αθήνας αλλά και δρόμοι περιμετρικά από αυτό, λόγω των γυρισμάτων της Αμερικανικής υπερπαραγωγής στην οποία πρωταγωνιστεί ο γιος του Denzel Washington!

Από νωρίς το πρωί έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες κομπάρσοι και φυσικά το τεχνικό επιτελείο και οι ηθοποιοί της ταινίας προκειμένου να φέρουν σε πέρας τις σκηνές που έχει ορίσει ο σκηνοθέτης της ταινίας. 

Το κινηματογραφικό σκηνικό «πολέμου» που έχει στηθεί από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, είχε ως αποτέλεσμα πολλοί περαστικοί και τουρίστες να ανησυχήσουν, καθώς οι κάμερες καταγράφουν σκηνές «άγριων επεισοδίων» και «αιματηρών συγκρούσεων» στην πλατεία Συντάγματος.

Οι σκηνές που γυρίζονται από νωρίς το πρωί περιλαμβάνουν φοβερά ρεαλιστικές «μάχες», μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στο Σύνταγμα.
Τα γυρίσματα ξεκίνησαν από τις 7 το πρωί και θα συνεχιστούν έως τις 6 το απόγευμα, ενώ θα συνεχιστούν και την Καθαρά Δευτέρα, τις ίδιες ώρες.

Αμέσως μετά τα συγκεκριμένα γυρίσματα οι άνθρωποι της παραγωγής θα βρεθούν στα Ιωάννινα και συγκεκριμένα στο Ζαγόρι προκειμένου να γίνουν και εκεί γυρίσματα. 

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι η ταινία δεν είναι μια συνηθισμένη παραγωγή απ’ αυτές που περνάν σχεδόν απαρατήρητες.
Αντιθέτως, οι συντελεστές της έχουν όλα τα φόντα για να κάνουν μία ταινία, που, γιατί όχι, μπορεί να φτάσει μέχρι και τα Όσκαρ.

Παραγωγός της ταινίας είναι ο Λούκα Γκουαντανίνο, που έχει σημαντική διαδρομή ως σκηνοθέτης, με κορυφαία στιγμή την ταινία του «Να με Φωνάζεις με τ’ Όνομά σου», το οποίο κατάφερε να μπει, το 2017, ως υποψήφιο για τέσσερα Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και για τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Πρώτου Ανδρικού Ρόλου και Διασκευασμένου Σεναρίου.

Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Φερντινάντο Τσίτο Φιλομαρίνο, βοηθός σκηνοθέτης στις ταινίες του Γκουαντανίνο, ο οποίοι ουσιαστικά αποτελούν ένα αχώριστο δίδυμο.

Το σενάριο, που βασίζεται στο μυθιστόρημα που έγραψε το 1945 η Αμερικανίδα Έλινορ Ντένιστον, με το ψευδώνυμο Ντένις Άλαν) είναι ένα κλασικό θρίλερ μυστηρίου, που αφηγείται την ιστορία ενός Αμερικανού τουρίστα, ο οποίος βρίσκεται άθελά του στο κέντρο μίας επικίνδυνης συνωμοσίας.

Ωστόσο, το δυνατότερο ίσως χαρτί στην ταινία είναι ο πρωταγωνιστής της, ο εντυπωσιακά ανερχόμενος ηθοποιός Τζον Ντέιβιντ Ουάσιγκτον, γιος του διάσημου Ντένζελ Ουάσιγκτον.

Ο Τζον Ντέιβιντ ήταν ο πρωταγωνιστής της τελευταίας ταινίας του Σπάικ Λι «Παρείσφρηση», η οποία κέρδισε το Όσκαρ Σεναρίου στην πρόσφατη τελετή.
Επίσης, ο 35χρονος ηθοποιός, με το βαρύ όνομα, που προσέχει ιδιαιτέρως τις επιλογές του, για πολλούς θεωρείται και ο νέος Σίντνεϊ Πουατιέ, σε μία άτυπη κόντρα με τον βραβευμένο με Όσκαρ Μαχερσάλα Άλι.

Τέλος, στην παραγωγή συμμετέχει και η εταιρία του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου «Faliro House», που δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχει συνεργαστεί στην παραγωγή περισσοτέρων από 50 ταινιών, απ’ τις οποίες μπορούμε να ξεχωρίσουμε: 
«Voyage of Time» του φημισμένου Τέρενς Μάλικ, «Ο Ιδρυτής μιας Αυτοκρατορίας», του Τζον Λι Χάνκοκ, «Ο Εκλεκτός της Νύχτας» του Τζεφ Νίκολς, «Αστακός» του Γιώργου Λάνθιμου, «Πριν τα Μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ (γυρισμένο στην Πελοπόννησο), «Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί» του κορυφαίου εκπροσώπου του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά, Τζιμ Τζάρμους.

Δείτε φωτογραφίες από τα γυρίσματα









.


pronews.gr