Το Ισραήλ βομβάρδισε και το συριακό προεδρικό Μέγαρο αποστέλλοντας σαφές μήνυμα στον Αλ Σάραα ότι ο στόχος είναι αυτός Ο Ισραηλινός πρωθυπου...

Το Ισραήλ βομβάρδισε και το συριακό προεδρικό Μέγαρο αποστέλλοντας σαφές μήνυμα στον Αλ Σάραα ότι ο στόχος είναι αυτός
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μ. Νετανιάχου, έδωσε εντολή στην Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία να χτυπήσει την Δαμασκό, και βομβαρδίστηκε το Γενικό Αρχηγείο του Στρατού της Συρίας, στο οποίο όπως ήταν γνωστό υπήρχαν και Τούρκοι Αξιωματικοί, ως σύμβουλοι του ηγέτη της χώρας, Αλ Σάραα.
Syrian Military HQ pic.twitter.com/a1x9dXUOjU
— Mossad Commentary (@MOSSADil) July 16, 2025
Warning shot near the Presidential Palace pic.twitter.com/IELnhOgJZn
— Mossad Commentary (@MOSSADil) July 16, 2025
#VÎDEO - Nûçegihana Rûdawê Solîn Mihemed di dema weşana zindî de bû Şama paytexta Sûriyeyê hat bombebarankirin
— RudawKurdi (@RudawKurdi) July 16, 2025
🔴Ev dîmenên kêliyên wê bombebaranê ne#Syria #Isarel #السويداء pic.twitter.com/KenuEZ6cG1
Ο Ισραηλινός Στρατός χτύπησε το συγκρότημα του Γενικού Επιτελείου της Συρίας κοντά στη Δαμασκό 16 Ιουλίου το μεσημέρι.
Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι έπληξαν το συγκρότημα του Γενικού Επιτελείου της Συρίας στην περιοχή της Δαμασκού.
«Οι IDF συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις και τις ενέργειες κατά του άμαχου πληθυσμού των Δρούζων στη νότια Συρία», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου των IDF στο Telegram.
«Σύμφωνα με τις οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας, πραγματοποιήθηκε πλήγμα στην περιοχή. Οι IDF είναι προετοιμασμένες για διάφορα σενάρια», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου.
The Syrian MoD building in Damascus is being turned into rubble by airstrikes from Israel https://t.co/lgasi4Te5I pic.twitter.com/9lWEgPmWXF
— ScharoMaroof (@ScharoMaroof) July 16, 2025
Αυτή η ενέργεια ακολουθεί ένα μοτίβο ισραηλινών στρατιωτικών επεμβάσεων στη Συρία, που οφείλεται σε ανησυχίες για την περιφερειακή ασφάλεια και την προστασία της μειονότητας των Δρούζων, με την οποία το Ισραήλ μοιράζεται ιστορικούς και κοινοτικούς δεσμούς λόγω του δικού του πληθυσμού των Δρούζων, που ανέρχεται σε περίπου 150.000.
Όλα ξεκίνησαν όταν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις άρχισαν να εισέρχονται στην πόλη Σουέιντα, στην οποία κατοικούν κυρίως Δρούζοι, την Τρίτη, στην οποία προέβησαν σε βιασμούς, μαζικές εκτελέσεις και βασανηστήρια κατά των Δρούζων.
Η αντίδραση του Ισραήλ ήταν από χθες ακαριαία και χτύπησε στο ψαχνό τους Σύριους Τζιχαντιστές που έχουν χάσει το όριο των πράξεων τους.
πηγη
