GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Απαλλάχθηκε η Εισαγγελέας της ΕΥΠ Β.Βλάχου για την παρακολούθηση Ν.Ανδρουλάκη – Προκύπτει μέγα θέμα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Η έρευνα δέχθηκε ότι υπήρχαν ουσιαστικές υποψίες για διάπραξη αντεθνικών πράξεων απο τον κρητικό πολιτικό Μέγα θέμα για τον Ν.Ανδρουλάκη ανα...

Η έρευνα δέχθηκε ότι υπήρχαν ουσιαστικές υποψίες για διάπραξη αντεθνικών πράξεων απο τον κρητικό πολιτικό

Μέγα θέμα για τον Ν.Ανδρουλάκη ανακύπτει από την απαλλαγή της εισαγγελέως της ΕΥΠ που υπέγραφε τις «νόμιμες επισυνδέσεις», καθώς η δικαστική ομάδα που διερεύνησε την υπόθεση, αποφάνθηκε ότι υπήρχαν βάσιμες υποψίες και τεκμηριωμένες για να δεχθεί η Β.Βλάχου να υπογράψει την παρακολούθησή του.

Το θέμα είναι τεράστιο για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος πλέον θα πρέπει να εξηγήσει ποια ήταν αυτά τα στοιχεία που οι δικαστικοί θεωρούν ότι ήταν κρίσιμα για να οδηγηθεί η εισαγγελέας στην απόφαση αποδοχής της πρότασης των έξι διευθυντών της ΕΥΠ να τον παρακολουθήσουν ως ύποπτο διάπραξης αντεθνικών πράξεων.

Εναντίον της πρώην Εισαγγελέως της ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου, είχε κινηθεί πειθαρχική έρευνα, μετά από εντολή, που είχε δώσει ο ε.τ. Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου και Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Επιθεώρησης Χρήστος Τζανερίκος, ο οποίος παραιτήθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο, τον περασμένο Απρίλιο, καταγγέλλοντας κυβερνητική προσπάθεια παρεμβάσεων στο έργο του.

Τη θέση της κ. Βλάχου στην ΕΥΠ μετά υην απαλλαγή της κατέλαβε η Αντεισαγγελέας ΑΠ Ευδοκία Πούλου, με δεύτερη Εισαγγελέα ΕΥΠ την Αντεισαγγελέα ΑΠ Αναστασία Μασούρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  η πειθαρχική έρευνα σε βάρος της κ.Βλάχου αρχειοθετήθηκε –κατά πληροφορίες- με απόφαση της Προέδρου της Επιθεώρησης του Αρείου Πάγου, Αντιπροέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ελένης Φραγκάκη.

Υπενθυμίζουμε ότι την πειθαρχική δίωξη της κας Β. Βλάχου είχε ζητήσει και ο Πρόεδρος του ΔΣΑΔημήτρης Βερβεσός, ο οποίος σε δήλωσή του είχε αναφέρει: «Επιβάλλεται να διερευνηθεί άμεσα εάν η αρμόδια εισαγγελέας διερεύνησε την πλήρωση των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την άρση του απορρήτου ή απλώς περιέβαλε με το κύρος τής δικαστικής Αρχής τις εκτιμήσεις και τις ενέργειες της ΕΥΠ, εάν προέβη ή μη σε καταχρηστική και αυθαίρετη εφαρμογή των σχετικών διατάξεων, καθώς και εάν οι υπάλληλοι της ΕΥΠ που συνέταξαν τη σχετική εισήγηση παρέβησαν το καθήκον τους, με αποτέλεσμα την πολλαπλή παραβίαση του ρυθμιστικού πλαισίου περί απορρήτου. Κάθε άλλη προσέγγιση θα συνιστά καταφανή παράβαση της αρχής της νομιμότητας, που οριοθετεί το καθήκον διερεύνησης και δίωξης των ποινικών αδικημάτων».


pronews.gr