GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

''Στάλινγκραντ" στην Αβντέεβκα: Σκληρές συγκρούσεις για τον έλεγχο τετραγώνων της πόλης- Αμετάβλητα μέτωπα και πολύνεκρες μάχες θέσεων στο Ντονμπάς

Ο χρόνος κυλάει, αλλά ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν φέρνει στρατηγικές νίκες σε καμία από τις δύο πλευρές Ο χρόνος κυλάει, αλλά ο πόλεμος στην...

Ο χρόνος κυλάει, αλλά ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν φέρνει στρατηγικές νίκες σε καμία από τις δύο πλευρές

Ο χρόνος κυλάει, αλλά ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν φέρνει στρατηγικές νίκες σε καμία από τις δύο πλευρές. Ούτε τα χρήματα, ούτε η εκπαίδευση, ούτε τα όπλα από το ΝΑΤΟ βοήθησαν το Κίεβο να επιτύχει στόχους στα μέτωπα. Με τη σειρά του, ο ρωσικός στρατός δεν βιάζεται να περάσει από την άμυνα σε επιθέσεις μεγάλης κλίμακας. Οι γραμμές του μετώπου καλύπτονται από μάχες θέσεων, οι οποίες αυξάνουν τις απώλειες φέρνοντας κανένα αποτέλεσμα.

Στην κατεύθυνση της Ζαπορόζιε, οι μάχες δεν σταματούν κοντά στο Ραμποτίνο, αλλά η γραμμή του μετώπου παραμένει αμετάβλητη. Η ουκρανική διοίκηση αποσύρει εφεδρείες και εξοπλισμό στην περιοχή του Βερμπόβοε, προετοιμάζοντας προφανώς νέες προσπάθειες διάρρηξης.

Τις τελευταίες ημέρες, ο ρωσικός στρατός έχει εξαπολύσει αντεπιθέσεις στην κατεύθυνση του νότιου Ντονιέτσκ και επέκτεινε τη ζώνη ελέγχου του κοντά στο Πριγιούτνοε. Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν σταματούν να προσπαθούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τα υψώματα βορειοανατολικά του χωριού.

Ο ουκρανικός στρατός έχει εξαπολύσει επίθεση στην περιοχή της Χερσώνας- αλλά χωρίς να προχωρήσει προς την κατεύθυνση της Ζαπορόζιε, οι επιθέσεις πέρα από τον Δνείπερο μπορούν να οδηγήσουν μόνο σε κάποια τακτικά κέρδη με κόστος βαριές απώλειες. Ο ουκρανικός στρατός έχει εξαπολύσει επιθέσεις στη ρωσική ακτή βόρεια της γέφυρας Αντονόφσκι σε μια προσπάθεια να επεκτείνει το υπάρχον προγεφύρωμα.

Στην περιοχή της σιδηροδρομικής γέφυρας, η ουκρανική ομάδα χτυπήθηκε μέχρι την όχθη του ποταμού. Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές από το μέτωπο, λίγο βορειότερα, ο ουκρανικός στρατός εισήλθε στο χωριό Κρίνκι, όπου ακολούθησε μάχη. Οι ενεργές επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού κατά μήκος του Δνείπερου αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες.

Οι ρωσικές δυνάμεις διατηρούν την πρωτοβουλία στην περιοχή της Αβντέεβκα, αν και οι επιθετικές τους επιχειρήσεις από τα μέσα Οκτωβρίου έχουν οδηγήσει σε μέτριες μόνο προόδους. Στα βορειοανατολικά της πόλης, εξασφάλισαν τον έλεγχο της χωματερής στους λόφους και ευθυγράμμισαν τη γραμμή του μετώπου κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής.

Στο βόρειο πλευρό, ο ρωσικός στρατός απέτυχε να αποκτήσει ερείσματα στο Μπερντίτσι και αναγκάστηκε να υποχωρήσει πίσω από τον σιδηρόδρομο. Οι μάχες συνεχίζονται στα ανατολικά περίχωρα του Πετρόβσκοε, όπου ο ουκρανικός στρατός έχει μεταφέρει σημαντικές εφεδρείες προκειμένου να αποτρέψει την περικύκλωση της Αβντέεβκα.

Στο νοτιοδυτικό πλευρό, ρωσικές ομάδες εφόδου προσπαθούν να διασπάσουν την ουκρανική άμυνα κοντά στο Σεβέρνοε. Με τη σειρά τους, οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να επιτεθούν κοντά στο Πέσκι. Εν τω μεταξύ, η ουκρανική ομάδα στην Αβντέεβκα σφυροκοπείται από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές.

Οι γραμμές του μετώπου παραμένουν σχεδόν αμετάβλητες σε άλλες περιοχές. Στα νότια του Μπαχμούτ, ο ουκρανικός στρατός απέτυχε να διασπάσει τη σιδηροδρομική γραμμή. Δεν απέκτησαν ερείσματα στην Κλεστσέεβκα, ούτε στην Αντρέεβκα και δεν μπήκαν στην Κουρντιουμόβκα.

Μεταφέροντας όμως εφεδρείες στο Κουπιάνσκ, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση κατάφερε να σταθεροποιήσει το μέτωπο και να επιβραδύνει τη ρωσική προέλαση προς την πόλη.

πηγη