GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ισραηλινό δημοσίευμα: «Η Κρήτη έχει γεμίσει αμερικανικά αεροσκάφη και πεζοναύτες – Πτήσεις και από την Κάρπαθο»

Η Ελλάδα έχει αναδειχθεί σε «στρατηγικό κέντρο» για την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Αν.Μεσόγειο Το νησί της Κρήτης έχει γεμίσει με...


Η Ελλάδα έχει αναδειχθεί σε «στρατηγικό κέντρο» για την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Αν.Μεσόγειο

Το νησί της Κρήτης έχει γεμίσει με αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη που ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, γράφει ισραηλινό δημοσίευμα.

“Τα ελληνικά media ανέφεραν ότι η αμερικανική αεροπορία άρχισε να χρησιμοποιεί την Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας κοντά στην Αθήνα για επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή και σημείωσαν ότι και η αμερικανική βάση, που εδρεύει στην πόλη της Σούδας στο νησί της Κρήτης, ήταν γεμάτη με αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών», γράφει η ισραηλινή Νζιβ.

Καθώς η αμερικανική βάση στο νησί της Κρήτης είναι ήδη πλήρως γεμάτη, η αεροπορία των ΗΠΑ έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί την αεροπορική βάση της Ελευσίνας κοντά στην Αθήνα για επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικό αεροπλάνο προσγειώθηκε εδώ και ημέρες στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας, η οποία χρησίμευε ως βάση έδρας της 112ης Πτέρυγας Μάχης της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο αμερικανικός στρατός και αεροπορία μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσουν και άλλες ελληνικές αεροπορικές βάσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο νησί της Καρπάθου.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, η αεροπορική βάση στο νησί της Κρήτης διαθέτει σήμερα περίπου τριάντα αεροπλάνα, μεταξύ των οποίων δέκα μεταγωγικά και οκτώ αεροπλάνα εναέριου ανεφοδιασμού, εκτός από μεγάλο αριθμό Αμερικανών πεζοναυτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα έχει αναδειχθεί σε «στρατηγικό κέντρο» για την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή και ενισχύει την ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αθήνα.

Ένας από τους νέους χώρους υποστήριξης στρατιωτικών προμηθειών είναι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο έχει ήδη γίνει σημαντικός στρατηγικός κόμβος, φέρνοντας αμυντικά όπλα, φορτηγά και πυροβολικό στις αμερικανικές στρατιωτικές μονάδες που δραστηριοποιούνται στην Ανατολική και Βόρεια Ευρώπη, καθώς και σε συμμάχους του ΝΑΤΟ.

πηγη