GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

“Απόβαση” των απογόνων του Κάιν σε Θεσσαλία και Καρδίτσα: 5 μεγάλα φωτοβολταϊκά και δέσμευση 10.000 στρεμμάτων παραγωγικής γης

Ο λόγος για την ισραηλινή ASHTROM RENEWABLE ENERGY μέλος του ομίλου Ashtrom Group, η οποία διεκδικεί από τη ΡΑΕ, βεβαιώσεις παραγωγού για πέ...

Ο λόγος για την ισραηλινή ASHTROM RENEWABLE ENERGY μέλος του ομίλου Ashtrom Group, η οποία διεκδικεί από τη ΡΑΕ, βεβαιώσεις παραγωγού για πέντε υποδομές ΑΠΕ, συνολικής ισχύος 474,9 MW

“Απόβαση” Ισραηλινών στη Θεσσαλία με 5 μεγάλα φωτοβολταϊκά – Ισραηλινή επίσης εταιρεία δεσμεύει 10.000 στρέμματα παραγωγικής γης στην Καρδίτσα .. Διαβάστε παρακάτω τι κανόνιζαν οι Ισραηλινοί για να κερδοσκοπήσουν με τα φωτοβολταϊκά και βγάλτε τα συμπεράσματα σας, συνδέοντας το με την τραγωδία που συνέβη στην Θεσσαλία μας.. Να γιατί ο Μητσοτάκης στην επίσκεψη του εκεί δεν μπορούσε να κρατηθεί και συνεχώς χαμογελούσε…. Πάμε να τα δούμε όμως..

“Απόβαση” Ισραηλινών στη Θεσσαλία με 5 μεγάλα φωτοβολταϊκά

Το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για ανάπτυξη χαρτοφυλακίου έργων ΑΠΕ  στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Άλλη μια εταιρεία με μεγάλη δραστηριότητα και εμπειρία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στρέφει το βλέμμα της στον ελληνικό χώρο, σύμφωνα με το lumi-news.gr.

Ο λόγος για την ισραηλινή ASHTROM RENEWABLE ENERGY μέλος του ομίλου Ashtrom Group, η οποία διεκδικεί από τη ΡΑΕ, βεβαιώσεις παραγωγού για πέντε υποδομές ΑΠΕ, συνολικής ισχύος 474,9 MW.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η Αρχή, η ισραηλινή εταιρεία μέσω συγγενικής, στον κύκλο αιτήσεων Οκτωβρίου 2022 επιδιώκει την έγκριση για πέντε φωτοβολταϊκά έργα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν οι ισραηλινοί να έχουν δώσει τα χέρια με ελληνική εταιρεία από τον χώρο των ΑΠΕ ούτως ώστε να αναπτύξουν από κοινού πράσινα έργα. Επιπλέον η συμφωνία των δύο πλευρών, προβλέπει μελλοντικά, κάποια έργα που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο της ελληνικής εταιρείας να περάσουν στην Ashtrom.

Τα έργα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας,  τρεις υποδομές θα βρίσκονται στο Δήμο Κιλελέρ. Ο πρώτος φωτοβολταϊκός σταθμός ισχύος 50 MW στη θέση Καραντάρι-Γουμαροχώραφα. Ο δεύτερος με ισχύ 63,9 MW στη θέση Λιάγα-Λιοντάρι-Ξηροπόταμοι και ο τρίτος σταθμός ισχύος 61 MW, στη θέση Αμπελιά-Αγία Βαρβάρα.

Οι άλλες δύο υποδομές είναι οι μεγαλύτερες σε απόδοση ισχύος. Η πρώτη, προβλέπει 153 MW, και θα κατασκευαστεί στη θέση Στρεβάδια, του Δήμου Αλμυρού. Ο δεύτερος φ/β σταθμός θα “φιλοξενηθεί” στο Δήμο Αγιάς και συγκεκριμένα στη θέση Καμπούτσικα-Ανάβρα-Αμυγδαλή-Πρίνιας και θα έχει ισχύ που φτάνει τα 147 MW.

ASHTROM RENEWABLE ENERGY

Η εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων με τίτλο ASHTROM RENEWABLE ENERGY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, συστάθηκε τον Αύγουστο του 2022, με αρχικό κεφάλαιο 25 χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με το καταστατικό της, μεταξύ πολλών άλλων, στόχος είναι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα, παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από μετατροπή ηλιακής ενέργειας, υπηρεσίες διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Υπηρεσίες εμπορίου (πώλησης) ηλεκτρικού ρεύματος και κατασκευή γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας μεγάλων αποστάσεων.


Όσον αφορά την ισραηλινή “μαμά” της Ashtrom Renewable Energy Μονοπρόσωπη Α.Ε.,  πρόκειται για μια έναν εκ των κορυφαίων κατασκευαστικών ομίλων στο Ισραήλ, ο οποίος επεκτείνει τις δραστηριότητες του και στον ενεργειακό τομέα με “πράσινες” υποδομές.

Η εταιρεία κατέχει υποδομές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε ΗΠΑ, Ισραήλ και Πολωνία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ASHTROM RENEWABLE ENERGY, με την επέκταση της στην Ελλάδα στοχεύει σε ένα χαρτοφυλάκιο εγκατεστημένης ισχύος που φτάνει το 1,5 GW.

Ισραηλινή εταιρεία δεσμεύει 10.000 στρέμματα παραγωγικής γης στην Καρδίτσα
Πρόκειται για εταιρεία Ισραηλινών συμφερόντων και στόχος της να λειτουργήσει ένα φωτοβολταϊκό πάρκο μαμουθ έκτασης 10.00 στρεμμάτων καταμεσίς του κάμπου των Σοφάδων (στην ευρύτερη περιοχή Καρποχωρίου, Μελισσοχωρίου, Αμπέλου).


Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι κινδυνεύουν με εγκατάλειψη πληθώρα δυναμικών καλλιεργειών καθώς οι καιροί είναι δύσκολοι και το δέλεαρ του ενοικίου μεγάλο. Και όλα αυτά ενώ τα αιτήματα των αγροτών της περιοχής για κατασκευή φωτοβολταϊκού απορρίπτονται λόγω έλειψης χωρητικότητας στο δίκτυο!

Η ισραηλινή επιχείρηση έχει αναθέσει σε γτρραφείο στην Αθήνα την εκπροσώπηση για τις επαφές με τους αγρότες, ενώ ο προγραμματσιμός της είναι να ξεκινήσει η κατασκευή του μέχρι το 2024.

Φυσικά οι παρενέργειες από τη λειτουργία ενός τέτοιου τεράστιου πάρκου με τις ηλιακές αντανακλάσεις και το μικροκλίμα που θα επηρεαστεί ουδόλως ενδιαφέρουν ούτε την εταιρεία , ούτε τον ΑΔΜΗΕ, ωστόσο κάποιος θα πρέπει από την επίσημη πολιτεία να τοποθετηθεί αν ο στόχος είναι οι αγρότες να εγκαταλείψουν τα χωριά τους και τις καλλιέργειές τους …Η παραγωγική ανασυγκρότηση  είναι να καλλιεργούμε λαμπογυάλια;

Αυτές ήταν οι δυο ειδήσεις και είτε το θέλουμε είτε όχι το μυαλό μας δεν μπορεί να μην τις συνδυάσει με την τραγωδία που έπληξε τον Θεσσαλικό κάμπο και τους ανθρώπους εκεί… Όλα συνδυάζονται και όλα απορρίπτονται.. Είναι καθαρά θέμα τρόπου σκέψης… Δυστυχώς δεν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους αλλά με τέρατα… Ποιος άνθρωπος θα πατούσε πάνω σε καταστροφές και ανθρώπινα θύματα για να κτίσει και να κερδοσκοπήσει;; Γιατί ακόμα -λέμε τώρα- και αν δεν προκάλεσαν οι ίδιοι μέσω της επιρροής τους τις καταστροφές, αν ήταν άνθρωποι θα σταματούσαν οποιαδήποτε σκέψη να επενδύσουν στον θάνατο…

πηγη