GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Όταν ο Μηταράκης ταξίδευε τον Φεβρουάριο του 2022 σε Πακιστάν και Μπαγκλαντές για να φέρει εποχικούς εργάτες

Τον Φεβρουάριο του 2022 ο Ν.Μηταράκης είχε επισκεφθεί διαδοχικά Πακιστάν και Μπαγκλαντές προκειμένου να νομιμοποιήσει δεκάδες χιλιάδες αλ...


Τον Φεβρουάριο του 2022 ο Ν.Μηταράκης είχε επισκεφθεί διαδοχικά Πακιστάν και Μπαγκλαντές προκειμένου να νομιμοποιήσει δεκάδες χιλιάδες αλλοδαπούς που βρίσκονται ήδη στη χώρα.

Όπως είχε αναφέρει το Μνημόνιο που υπεγράφη με το Μπαγκλαντές «δίνει την δυνατότητα σε έως 15 χιλιάδες ήδη διαμένοντες να εργαστούν εποχικά σε αγροτικές εργασίες, θα πρέπει να φεύγουν 3 μήνες κάθε χρόνο και στο τέλος περιόδου 5 ετών θα φύγουν οριστικά από τη χώρα.

Όποιος δεν συμμορφώνεται, θα επιστρέφει με απέλαση και αν το φαινόμενο είναι γενικευμένο οδηγεί στην λύση του Μνημονίου Κατανόησης.»

Όπως είχε προσθέσει επίσης:

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Κατανόησης που υπέγραψε με το Μπανγκλαντές, η χώρα μας:

«Μεταβατικά θα δώσει τη δυνατότητα σε 15.000 πολίτες Μπανγκλαντές που σήμερα διαμένουν στην Ελλάδα να ενταχθούν στο καθεστώς των αδειών εποχικής εργασίας.

Στην περίπτωση αυτή, αφενός θα πρέπει να παραμένουν έως 9 μήνες ανά έτος στη χώρα και αφετέρου να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που προβλέπονται για αυτή την άδεια παραμονής.

Θα χορηγήσει -βάσει του άρθρου 13 ν. 4251/14- 4.000 άδειες ανά έτος μέσα σε χρονικό ορίζοντα πενταετίας, σε πολίτες Μπαγκλαντές που έχουν σύμβαση εποχικής εργασίας με εργοδότες στην Ελλάδα.

Τονίζεται ότι άδειες εποχικής εργασίας θα δίνονται μόνο αν υπάρξει σύμβαση με εργοδότη/αγρότη. Άρα, θα δοθούν εποχικές άδειες μόνο αν υπάρχει ανάγκη από τους παραγωγούς.»


πηγη