GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Το Great Reset προετοιμάζει μια δυστοπία, με κράτη - αυταρχικούς καπιταλιστές, όπως η Κίνα και πολίτες... δουλοπάροικους

Η Μεγάλη Επαναφορά προϋποθέτει ότι σχεδόν κάθε έθνος έχει... καλοπροαίρετους δικτάτορες που θα αναλάβουν τα ηνία στις ζωές των ανθρώπων Η συ...

Η Μεγάλη Επαναφορά προϋποθέτει ότι σχεδόν κάθε έθνος έχει... καλοπροαίρετους δικτάτορες που θα αναλάβουν τα ηνία στις ζωές των ανθρώπων

Η συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας, θα έπρεπε να έχει σημάνει συναγερμό στους υποστηρικτές της ελευθερίας σε όλο τον κόσμο, με τα σχέδια για περαιτέρω καταστολή της ανθρωπότητας που ανακοινώθηκαν και κυρίως, με τον εκθειασμό των κινεζικών μέτρων καταστολής για την πανδημία.
Είναι καμπανάκι εγρήγορσης όπως δείχνει η ανάλυση του ΝΟQ Report...
Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ανακάμπτουν ακόμη από την τελευταία φορά που το WEF σφράγισε ανεπανόρθωτα τις πράξεις των ιθυνόντων που χαράσσουν πολιτικές, όταν σε μία σύμπνοια ομονόησαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας, την επιβολή εμβολίων, με συνέπειες που ακόμη ανακαλύπτονται.

«Το WEF είχε τεράστια επιρροή, υπερασπιζόμενo κάθε μορφή ελέγχου του COVID από τα lockdown μέχρι τoυς υποχρεωτικούς εμβολιασμούς... δεν ενδιαφέρεται για κανονικούς ανθρώπους που ζουν αληθινές ζωές και αγωνίζονται γι'αυτές.
Σφυρηλατούν έναν εφιάλτη Faucian», προειδοποίησε ο Jeffrey Tucker, πρόεδρος του Ινστιτούτου Brownstone.
Η Κίνα είχε ένα από τα πιο βάναυσα και ανέντιμα lockdown για τον COVID στον κόσμο (εκτός ίσως από την διαρροή του ιού COVID).
Ωστόσο, ο ιδρυτής του WEF, Klaus Schwab, υποστήριξε την καταστολή του κορωνοϊού στην Κίνα ως «πρότυπο» και «ένα πολύ ελκυστικό μοντέλο για πολλές χώρες».

Musk: Προσπαθούν να γίνουν το αφεντικό της Γης

Το WEF ολοκληρώνει τη «Μεγάλη Επαναφορά», κατά τρόπο ώστε οι οικονομίες να μπορούν να βγουν πιο πράσινες και δίκαιες από την πανδημία, όπως υποστηρίζει αλλά, πίσω από τις γραμμές προϋποθέτει πως σχεδόν κάθε έθνος έχει καλοπροαίρετους δικτάτορες που περιμένουν να αναλάβουν τα ηνία στις ζωές των ανθρώπων και όπως έγραψε ο Αμερικανός επιχειρηματίας Vivek Ramaswamy: «Η Μεγάλη Επαναφορά απαιτεί τη διάλυση των ορίων μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, μεταξύ εθνών, μεταξύ του διαδικτυακού και του offline κόσμου, καταδικάζοντας την βούληση των πολιτών σε αφανισμό».
Όπως το έθεσε ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk, ο οποίος δεν είχε προσκληθεί: «Το WEF γίνεται ολοένα και περισσότερο μια μη εκλεγμένη παγκόσμια κυβέρνηση που οι άνθρωποι ποτέ δεν ζήτησαν και δεν θέλουν».
Και χλευάζοντας το σύνθημα του WEF «Master the Future»: «Προσπαθούν να γίνουν το αφεντικό της Γης!;»
Αυτή η παρομοίωση ακούγεται όμορφα στους συμμετέχοντες στο WEF

Οι πραγματικοί κύριοι της παραπληροφόρησης

Η ελευθερία του λόγου είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την πρόκληση της Μεγάλης Επαναφοράς.
Ο καθηγητής Νομικής Jonathan Turley παρατήρησε: «Το Νταβός ήταν από καιρό η Λεγεώνα της Καταστροφής για την ελευθερία του λόγου».
Συνεπώς, οι αυτοαποκαλούμενοι «Global Shapers» στοχεύουν σε αυτό που είναι «ο ξεκάθαρος και παρών κίνδυνος για την ανθρωπότητα: την παραπληροφόρηση».
Το WEF βρήκε στο πρόσωπο ενός απολυμένου παρουσιαστή του CNN, έναν πρόθυμο εκφραστή των όσων θέλησε να περάσει ενσαρκώνοντας τις αξίες του Νταβός: τον Brian Stelter.
Ο εκδότης των New York Times A.G. Sulzberger, ανέφερε πως η παραπληροφόρηση είναι η «πιο υπαρξιακή» από κάθε άλλη μεγάλη πρόκληση την οποία αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία».
Η παραπληροφόρηση και στο ευρύτερο σύνολο της παραπληροφόρησης, της συνωμοσίας, της προπαγάνδας, του clickbait («ψάρεμα» αναγωνστών μέσω κλικς σε θέματα που αναρτώνται στο διαδίκτυο), είναι ο ευρύτερος συνδυασμός κακών πληροφοριών που καταστρέφουν το οικοσύστημα πληροφοριών, που χτυπά την εμπιστοσύνη.
Και μόλις η εμπιστοσύνη «σπάσει», ακολουθεί και το «σπάσιμο» της κοινωνίας, οπότε υπονομεύεται άμεσα ο πλουραλισμός.
«Όταν κάνουμε λάθη, τα αναγνωρίζουμε δημόσια και τα διορθώνουμε», καυχήθηκε ο Sulzberger, ωστόσο οι New York Times ουσιαστικά αρνήθηκαν να καλύψουν την ιστορία του φορητού υπολογιστή του Hunter Biden πριν από τις εκλογές του 2020, δίνοντας μια ασύλληπτη ώθηση στον υποψήφιο των Δημοκρατικών και πατέρα του, Joe Biden.
Ο Sulzberger μίλησε για την πτώση της εμπιστοσύνης σαν να ήταν το αποτέλεσμα μιας διαρροής υπόγειας δεξαμενής αποθήκευσης που μολύνει το «οικοσύστημα πληροφοριών».
Αλλά ήταν τα μέσα ενημέρωσης που δηλητηρίασαν το πηγάδι από το οποίο εξαρτώνται.

Δυσπιστία απέναντι στις κυβερνήσεις

Μια έρευνα του 2021 από το Ινστιτούτο Reuters ανέφερε ότι μόνο το 29% των Αμερικανών εμπιστεύονται τα μέσα ενημέρωσης - η χαμηλότερη βαθμολογία από οποιοδήποτε από τα 46 κράτη που συμμετείχαν στην έρευνα.
Μια δημοσκόπηση της Gallup αποκάλυψε ότι «το 86% των Αμερικανών πίστευε ότι τα μέσα ενημέρωσης ήταν πολιτικά προκατειλημμένα».
Πρακτικά οι μόνοι άνθρωποι που δεν αναγνωρίζουν την προκατάληψη είναι οι άνθρωποι που μοιράζονται την κλίση των μέσων ενημέρωσης..
Το WEF είχε επίσης ένα πάνελ με θέμα «Διατάραξη της δυσπιστίας».
Το πάνελ άνοιξε με μια έκθεση που αποκαλύπτει ότι η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση έχει μειωθεί σε έθνη σε όλο τον κόσμο.
Ίσως οι βαθιές, άσκοπες διαταραχές από τα lockdown COVID που κατέστρεψαν πολλές χώρες ήταν μέρος της ευθύνης;
Αυτό το πάνελ φιλοξένησε η συντάκτρια κοινής γνώμης των New York Times, Kathleen Kingsbury.
Το έγγραφό της δημοσίευσε πρόσφατα ένα άρθρο γνώμης το οποίο ισχυριζόταν ότι δεν υπήρχαν «lockdown» για τον COVID σε αυτή τη χώρα.
Όλα τα κλειστά σχολεία και οι κλειστές μικρές επιχειρήσεις ήταν προφανώς μια οφθαλμαπάτη.

Η υποστήριξη του WEF για τη λογοκρισία

Η ένθερμη υποστήριξη της λογοκρισίας δεν αποτυπώθηκε πιο εύγλωττα από την φράση της πανελίστριας Věra Jourová, αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όταν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα έχουν σύντομα» νόμους που θα απαγορεύουν την «παράνομη ρητορική μίσους», όπως έχει η Ευρώπη.
Οι νόμοι για τη ρητορική μίσους είναι το κουτί της Πανδώρας, επειδή η ομιλία που μισούν περισσότερο οι πολιτικοί είναι η κριτική στην κυβέρνηση.
Και μερικοί άρρωστοι στο Καπιτώλιο πιστεύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη νόμους για τη ρητορική μίσους.
Ο γερουσιαστής Ben Cardin (D-Md.) δήλωσε πρόσφατα: «Εάν ασπάζεστε το μίσος, εάν υποστηρίζετε τη βία, δεν προστατεύεστε βάσει της Πρώτης Τροποποίησης.
Νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε πιο επιθετικοί με τον τρόπο που χειριζόμαστε αυτόν τον τύπο χρήσης του Διαδικτύου».

Τι ακολουθεί; - Μήπως ένας «ομοσπονδιακός Τσάρος» με το προνόμιο να καθαρίζει κάθε tweet;

Ο εκπρόσωπος της ομάδας παραπληροφόρησης, εκπρόσωπος Seth Moulton (D-Mass.) κατηγόρησε την "παραπληροφόρηση" επειδή δεν ήταν σε θέση να "να κάνει τους ανθρώπους να κάνουν ένα εμβόλιο για τον COVID".
Αλλά οι ισχυρισμοί Biden και των κορυφαίων αξιωματούχων ότι τα εμβόλια αποτρέπουν τη μόλυνση και τη μετάδοση δεν ήταν παραπληροφόρηση – αποδόθηκαν σε... τυπογραφικά λάθη.
Οι παρευρισκόμενοι στο Νταβός αγνόησαν επιδεικτικά τις εκπληκτικές αποκαλύψεις λογοκρισίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Το #Twitterfiles αποκάλυψε πρόσφατα ότι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι πίεσαν το Twitter για να καταστείλει 250.000 χρήστες του Twitter (συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων).
Αλλά σύμφωνα με τη βαθμολογία του WEF, αυτό δεν ήταν εξοργιστικό - αντίθετα, ήταν μια μικρή προκαταβολή για μια Ανώτερη Αλήθεια.
Το WEF αγνόησε ότι το FBI καταπνίγει ήδη την ελευθερία του λόγου
Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Matt Taibbi, «Καθώς πλησίαζαν οι εκλογές το 2020, το FBI κατέκλυσε το Twitter με αιτήματα, για στόχευση και καταστολή εκατοντάδων λογαριασμών.
Σε ένα εσωτερικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τις 5 Νοεμβρίου 2022, η Εθνική Εκλογική Διοίκηση του FBI έστειλε στο γραφείο πεδίου του FBI στο Σαν Φρανσίσκο (το οποίο ασχολήθηκε απευθείας με το Twitter) «μια μακρά λίστα λογαριασμών που «ενδέχεται να απαιτούν πρόσθετη δράση» — δηλαδή, καταστολή και μάλιστα πίεσε το Twitter να απαγορεύσει λογαριασμούς που μόνο ηλίθιοι δεν θα αναγνώριζαν το χιούμορ των αναρτήσεων.
Ο Taibbi έγραψε: «Η σχέση του FBI με το Twitter αποκαλύπτεται σε αυτό το email του Νοεμβρίου 2022, στο οποίο «το FBI Σαν Φρανσίσκο σας ειδοποιεί» ότι θέλει δράση σε τέσσερις λογαριασμούς».

Ρύθμιση της... βλάβης στο Διαδίκτυο

Το WEF ζητά ένα «Παγκόσμιο Πλαίσιο για τη Ρύθμιση της Βλάβης στο Διαδίκτυο» — δηλαδή, μια παγκόσμια λογοκρισία.
Ένα από τα αγαπημένα αστέρια του WEF - μια πιστοποιημένη Young Global Leader από το WEF - η παραιτηθείσα πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Jassinda Ardern ζητούσε όλο και περισσότερη παγκόσμια λογοκρισία, συγκρίνοντας την ελευθερία του λόγου με τα «όπλα του πολέμου».
Όπως είπε στα Ηνωμένα Έθνη τον περασμένο Σεπτέμβριο: «Έχουμε τα μέσα.... χρειαζόμαστε απλώς τη συλλογική βούληση» για να καταστείλουμε ιδέες που οι επίσημοι αποδοκιμάζουν.
Ο δημοσιογράφος Glenn Greenwald αποκάλεσε την Ardern ως «το πρόσωπο του αυταρχισμού… και τη νοοτροπία των τυράννων παντού».
Το WEF προσφέρει μια από τις καλύτερες απεικονίσεις για το πώς οι καταγγελίες της «παραπληροφόρησης» είναι ιδιοτελείς απάτες.

Το 2016, το WEF δημοσίευσε ένα βίντεο με οκτώ προβλέψεις για τη ζωή το 2030.

Το αποκορύφωμα της ταινίας ήταν ένας «χύμα» τύπος Millennial να απεικονίζεται δίπλα στο σύνθημα: «Δεν θα έχεις τίποτα και θα είσαι ευτυχισμένος».
Το σλόγκαν υπήρξε έμπνευση από ένα δοκίμιο του WEF που δημοσιεύτηκε από τη Δανή βουλευτή Ida Auken: «Καλώς ήρθατε στο 2030: Δεν έχω τίποτα, δεν έχω ιδιωτικότητα και η ζωή δεν ήταν ποτέ καλύτερη».
Σε ποιο σενάριο μεταφέρει;
Στη μείωση της ιδιοκτησίας.... αφού τον περασμένο Ιούλιο, το WEF πρότεινε τη μείωση της ιδιοκτησίας ιδιωτικών οχημάτων σε όλο τον κόσμο.
Ακολούθησε η παρότρυνση πως για να σωθεί ο πλανήτης πρέπει οι άνθρωποι να τρώνε έντομα αντί για κόκκινο κρέας.
(Ο πρόεδρος της Siemens στο Νταβός κάλεσε ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους να σταματήσουν να τρώνε κρέας για να σωθεί)

Τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης ήταν είτε συμμετέχοντες είτε χορηγοί του WEF.

Η πρώην αρχισυντάκτρια των New York Times, Jill Abramson, επέκρινε τους Times ότι είναι μέρος του «διεφθαρμένου κύκλου» Νταβός.
Ενώ η εκδήλωση παρουσιάστηκε ως μια ευκαιρία για ανταλλαγή ιδεών, αντ 'αυτού όπως τόνισε ο συγγραφέας Walter Kirn δεν υπήρξε σχεδόν καμία διαφωνία μεταξύ των συμμετεχόντων στο WEF: «Τα μεγαλύτερα ζητήματα στη γη διακυβεύονται (υποτίθεται) αλλά οι συμμετέχοντες δεν διαφωνούν.
Δεν συζητούν.
Όλα τα σημεία φαίνονται αυτάρεσκα διευθετημένα.
Είναι ένα όργιο εγώ».
Η υποκρισία ξεπερνούσε τα όρια.
Τι θα μπορούσε να πάει στραβά από το να μετατρέψουν μεθοδευμένα και σταθερά τους απλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο σε δουλοπάροικους των κυρίων του 1% της ελίτ;
Σύμφωνα με το WEF, η ατομική ελευθερία είναι μια πολυτέλεια που οι πολίτες —ή τουλάχιστον οι κυβερνήτες τους— δεν μπορούν πλέον να αντέξουν οικονομικά.
Οπότε η καλοσύνη των δικτατόρων είναι σχεδόν πάντα μια ψευδαίσθηση που δημιουργείται από τους υποστηρικτές τους και πρέπει να καλλιεργηθεί ώστε να ευδοκιμήσει.
Και η φετινή συγκέντρωση του WEF απέδειξε ξανά ότι ποτέ δεν θα λείψουν τα μέσα ενημέρωσης και οι διανοούμενοι που θα ξεγελούνται, θα εξυπηρετούν και «γλείφουν τα παπούτσια» των τυράννων.

www.bankingnews.gr