GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Συναγερμός στη Χειμάρρα! Ξεκάθαρος πόλεμος! Ο Ράμα έστειλε μπουλντόζες να κατεδαφίσουν σπίτια Ελλήνων

Ξεκάθαρο πόλεμο κατά των Ελλήνων της Αλβανίας άνοιξε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, ο οποίος αυτή την ώρα έχει στείλει μπουλντόζες να ...


Ξεκάθαρο πόλεμο κατά των Ελλήνων της Αλβανίας άνοιξε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, ο οποίος αυτή την ώρα έχει στείλει μπουλντόζες να γκρεμίσουν τα σπίτια των ομογενών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μπουλντόζες έχουν φτάσει ήδη στο χωριό Δρυμάδες όπου επικρατεί αναστάτωση και κατακραυγή.

Εκμεταλλευόμενος την απουσία του δημάρχου Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος μετά από το αστείο κατηγορητήριο που έστησαν σε βάρος του, λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα, ο Ράμα βρήκε την ευκαιρία να κατεδαφίσει τα σπίτια των ομογενών.
Παράλληλα, ο Αλβανός πρωθυπουργός εκμεταλλεύεται την απραξία της κυβέρνησης Μητσοτάκη που έχει αφήσει απροστάτευτους τους Έλληνες της μειονότητας και τις περιουσίες τους.

Στο Χωριό Δρυμάδες, από το πρωί υπάλληλοι της πολεοδομίας απειλούσαν τους κατοίκους στις Δρυμάδες με εξευτελιστικό τρόπο και εκβιασμό, ενώ στην περιοχή έχουν ήδη σπεύσει Χειμαρριώτες, οι οποίοι στήνουν ανθρώπινη αλυσίδα απέναντι στις ορέξεις των Αλβανών.

Θα υπάρξει άραγε κάποια παρέμβαση από την κυβέρνηση για αυτό το έγκλημα που συντελείται ή για μια ακόμα φορά ή Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έταξε υποστήριξη και προστασία στους Βορειοηπειρώτες πριν από μερικούς μήνες, θα τους γυρίσει ξανά επιδεικτικά την πλάτη;

Ο θρασύς Ράμα μάς κουνά το δάχτυλο, εξευτελίζοντας τον Μητσοτάκη

Nωρίτερα,  ο Αλβανός πρωθυπουργός επέστρεψε… δριμύτερος, φτάνοντας στο σημείο να κουνήσει το δάχτυλο στον ελληνικό λαό, εξευτελίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη και απειλώντας τη χώρα με… αναλογική απάντηση.

Ο Εντι Ράμα απέρριψε τις προειδοποιήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε πως αυτές έρχονται λόγω προεκλογικής περιόδου στη χώρα μας. Μάλιστα, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να δείξει σοφία και αυτοσυγκράτηση και να αποφύγει την εμπρηστική ρητορική.

Κοινώς, ο Εντι Ράμα κάλεσε την Αθήνα να αφήσει ανεπηρέαστη τη προσπάθεια κατατρομοκράτησης των Ελλήνων ομογενών και να μην αντιδρά στην προσπάθεια μετατροπής της χώρας σε ένα καθεστώς που επιβάλλει πολιτική εθνοτικών διακρίσεων εις βάρος των Ελλήνων.

«Θέλω να σεβαστώ τις εκλογές στην Ελλάδα και να κατανοήσω την εμπρηστική ρητορική, προσπαθώντας για όσο το δυνατόν περισσότερη σοφία και αυτοσυγκράτηση από την πλευρά μας.
Κάναμε εξαιρετική δουλειά με την Ελλάδα, με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη και τον υπουργό Δένδια για να φτιάξουμε μια νέα γέφυρα συνεργασίας.
Εγώ από την πλευρά μου είμαι υποχρεωμένος να βάλω τα δυνατά μου πριν αντιδράσω αναλογικά» είπε χαρακτηριστικά ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Μάλιστα, κρίνοντας προφανώς εξ ίδιων, είπε ότι «η ελληνική μειονότητα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τροφή για εκλογικά ζητήματα», ενώ υποβάθμισε τη νίκη-χαστούκι εις βάρος του καθεστώτος από τον Φρέντι Μπελέρη, λέγοντας πως «τελικά κέρδισε με μια χούφτα ψήφους, αλλά δεν πειράζει».

Καταγγελίες για απαλλοτρίωση κα ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής και επικεφαλής του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο εκπροσωπεί τις ελληνικές κοινότητες στο αλβανικό κοινοβούλιο, Βαγγέλης Ντούλες, μιλώντας στην ΕΡΤ για την σκανδαλώδη υπόθεση σε βάρος του Μπελέρη, κατήγγειλε ότι η Χιμάρα έχει μετατραπεί σε πλυντήριο ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

«Πριν τις εκλογές μία εβδομάδα, 8 – 9 μέρες, ξεκίνησε αυτή η άκρως επιθετική εθνικιστική ρητορική του κ. Ράμα κατά του υποψήφιου μας και εκλεγμένου σήμερα δημάρχου της Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη.
Δεν ήταν απλά και μόνο μία επιθετική πολιτική ρητορική.
Ήταν προσβλητική. Ήταν μία ρητορική με την οποία ο Ράμα μας έχει συνηθίσει αλλά όχι με τέτοια ένταση», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ελληνικής μειονότητας και αποκάλυψε: «Σας αναφέρω λόγου χάρη ότι την τελευταία προεκλογική ημέρα, την ημέρα Παρασκευή, μόνον το απόγευμα είχε τρεις προεκλογικές ομιλίες κατά των οποίων στο ήμισυ τους, ανεξαρτήτως το πού βρισκόταν, στην περιφέρεια των Τιράνων, στο κέντρο των Τιράνων είτε στην τελευταία τηλεοπτική του εκπομπή κατά το ήμισυ του χρόνου αναφέρθηκε κατά του κυρίου Μπελέρη.
Είναι πρωτοφανές. Τα συμφέροντα στην περιοχή της Χιμάρας για τον Ράμα και τους πελάτες του είναι τεράστια. Η Χιμάρα σε μεγάλο βαθμό έχει μετατραπεί σε ένα πλυντήριο ξεπλύματος μαύρου χρήματος».

Σε ερώτηση που δέχτηκε για το ποιος κρύβεται πίσω από τις παράνομες πράξεις, απάντησε: «Είναι πολλοί οι λεγόμενοι στην αλβανική πολιτική αντιπαράθεση ολιγάρχες.
Αν θα δείτε τα θέρετρα από τα Ακροκεραύνια όρη , την κάθοδο των Δρυμάδων και μέχρι την άλλη πλευρά του δήμου της Χειμάρρας[…] έχουμε ακριβώς τεράστιες εκτάσεις οι οποίες ανήκουν νόμιμα σε ντόπιους κατοίκους ως επί το πλείστον ελληνικής καταγωγής, το καθεστώς των οποίων αμφισβητείται […] με αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου απαλλοτριώνονται υπέρ πελατειακών συμφερόντων του κ. Ράμα».

Ο κ. Ντούλες ρωτήθηκε αν υπονοεί ότι ο Ράμα και οι υπουργοί του κρύβονται πίσω από το «πλυντήριο»: «Να σας πω και κάτι πιο έμπρακτο και τοις πάσι γνωστό.
Ο σύζυγος της υπουργού Εξωτερικών της χώρας, επωφελήθηκε από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου όπου ψηφίζει και η ίδια σύζυγος του.
Του παραχωρήθηκε μια τεράστια έκταση στο Δήμο της Χιμάρας με την ιδιότητα του στρατηγικού επενδυτή για την ανέγερση τουριστικού θέρετρου.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τι εμπλοκή υπάρχει, τι διαπλοκή και τι συμφέροντα επενδύουν στη Χιμάρα. Και αυτή τη στιγμή βρίσκουν μπροστά τους τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο με το πρόγραμμά του και όλους εμάς ο οποίος δεν έχει συμβιβαστεί, δεν έχει υποκύψει στις πιέσεις, οπότε οδηγούμαστε σε ακραίες λύσεις όπως είναι η φυλάκιση».

Μιλώντας για την απαλλοτρίωση της περιοχής, ο ίδιος εξήγησε: «Αν έχετε μια συγκεκριμένη έκταση η οποία είναι σε μια περιοχή παράκτια, μπορεί αύριο να βρεθείτε στο πλαίσιο μιας απόφασης εσείς και μερικοί άλλοι όπου η έκταση αυτή παραχωρείται σε μένα σε κάποιον άλλο για την ανέγερση ενός θερέτρου με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου βάσει του νόμου περί στρατηγικών επενδυτών στον τομέα του τουρισμού».

πηγη