GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Εικόνα Παναγίας «Άξιον Εστί» στην Αθήνα: Ουρές πιστών για προσκύνημα (φωτογραφίες)

Πλήθος κόσμου στη Μητρόπολη Αθηνών για την εικόνα της Παναγίας του «Άξιον Εστί». Σε λαϊκό προσκύνημα για δύο εβδομάδες. Η εικόνα της Πανα...

Πλήθος κόσμου στη Μητρόπολη Αθηνών για την εικόνα της Παναγίας του «Άξιον Εστί».
Σε λαϊκό προσκύνημα για δύο εβδομάδες.

Η εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» έφτασε στην Αθήνα. Η επίσημη τελετή υποδοχής στην Αθήνα, έγινε το απόγευμα της Τετάρτης (3/5) στην πλατεία της Μητρόπολης Αθηνών, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

Στη συνέχεια τελέστηκε Δοξολογία και Ιερά Παράκληση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών. Εκεί η εικόνα θα παραμείνει για προσκύνημα από τους πιστούς ως τις 15 Μαΐου.


Καθημερινά, κατά την παραμονή της Παναγίας του «Άξιον Εστί» στη Μητρόπολη Αθηνών θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες, ενώ θα τελεστεί και τρισάγιο στη μνήμη των νεκρών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.


Η μεταφορά της ιερής εικόνας, η οποία εξέρχεται από το Άγιον Όρος μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, ήταν παλαιότερο αίτημα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για να λαμπρύνει με την παρουσία της την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Ωστόσο, λόγω κορoνοϊού δεν κατέστη τότε δυνατή η έξοδός της από την Αθωνική Πολιτεία.


Η Παναγία «Άξιον Εστί» θεωρείται το σημαντικότερο κειμήλιο του Αγίου Όρους και φυλάσσεται στον ιερό ναό του Πρωτάτου, στις Καρυές, από όπου έχει εξέλθει επτά φορές για λαϊκό προσκύνημα και σήμερα είναι η όγδοη.

πηγη