GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τουρκία: Πετροπόλεμος Γκρίζων Λύκων σε προεκλογική συγκέντρωση του Εκρέμ Ιμάμογλου

Άνδρες της ασφάλειάς του Εκρέμ Ιμάμογλου αναγκάστηκαν να φυγαδεύσουν τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, όταν ξέσπασε πετροπόλεμος στην πό...


Άνδρες της ασφάλειάς του Εκρέμ Ιμάμογλου αναγκάστηκαν να φυγαδεύσουν τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, όταν ξέσπασε πετροπόλεμος στην πόλη Ερζερούμ της ανατολικής Τουρκίας, όπου βρισκόταν σήμερα Κυριακή, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Ιμάμογλου έγινε στόχος ομάδας περίπου 200 ατόμων, τα οποία πρόσκεινται στο Κόμμα της Εθνικιστικής Δράσης των Γκρίζων Λύκων και το ισλαμιστικό κόμμα Huda-Par, με τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης να καταγγέλλει πως, λίγα λεπτά μετά την έναρξη της ομιλίας του στην οροφή ενός λεωφορείου, οι ταραξίες άρχισαν να πετούν πέτρες κατά του συγκεντρωμένου πλήθους και κατά του ιδίου, ο οποίος, πάραυτα, προσπάθησε να συνεχίσει την ομιλία του.

Ο Ιμάμογλου δήλωσε ότι θα κάνει μηνυτήρια αναφορά στον Διευθυντή Ασφαλείας, τον νομάρχη και τον δήμαρχο της περιοχής, καθιστώντας υπεύθυνη για την επίθεση την Αστυνομία που «κάθεται και παρακολουθεί τα 200 άτομα» να πετούν πέτρες. Ο ίδιος, πάντως, προσπάθησε να κατευνάσει το συγκεντρωμένο πλήθος, για να αποφευχθούν τα χειρότερα, κάνοντας λόγο για προβοκάτσια. Ωστόσο, καθώς οι ταραξίες δεν σταματούσαν, ο ίδιος φυγαδεύτηκε από τους άνδρες της ασφάλειάς του, που τον απομάκρυναν από το σημείο της συγκέντρωσης.


πηγη