GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αυτές είναι οι "θεωρίες συνομωσίας" που επιβεβαιώνονται ήδη το 2023 - Μήπως οι συνωμοσιολόγοι ήταν οι λογικοί;

Μήπως οι συνωμοσιολόγοι ήταν οι λογικοί; Οι Preppers αποκαλούνται συχνά συνωμοσιολόγοι. Υποτίθεται ότι είναι υποτιμητικό, αλλά λαμβάνοντας υ...

Μήπως οι συνωμοσιολόγοι ήταν οι λογικοί;

Οι Preppers αποκαλούνται συχνά συνωμοσιολόγοι.
Υποτίθεται ότι είναι υποτιμητικό, αλλά λαμβάνοντας υπόψη πόσες θεωρίες συνωμοσίας έχουν αποδειχθεί σωστές τον τελευταίο καιρό, δεν το θεωρώ πλέον προσβολή.
Όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότεροι οι «συνωμοσιολόγοι» φαίνονται ότι είναι πολύ μπροστά στο παιχνίδι, όπως αναφέρει το zerohedge.com.

Αρκετές «θεωρίες συνωμοσίας» ήρθαν πρόσφατα στο φως ως πραγματικά γεγονότα ήδη το 2023.
Και είναι μόνο αρχές Μαρτίου.

Ας δούμε μια πρόσφατη παρτίδα «θεωριών συνωμοσίας» που δεν είναι πλέον θεωρίες.  


Κινδυνεύουν οι σόμπες υγραερίου;

Τον Ιανουάριο, το ΕΠ δημοσίευσε μια ιστορία σχετικά με  την πιθανή απαγόρευση των εστιών αερίου . Φυσικά, τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης εξέφρασαν την ιδέα ότι η κυβέρνηση θα έκανε κάτι τέτοιο.
Οι  New York Times  επέμειναν ότι « Όχι, ο Μπάιντεν δεν προσπαθεί να απαγορεύσει τις σόμπες αερίου.
Ομοίως , το CNN  ισχυρίστηκε ότι  ο Μπάιντεν δεν ήθελε να απαγορεύσει τις σόμπες Το NPR απέρριψε τη σκέψη της απαγόρευσης των σόμπων αερίου ως  δεξιό, πολιτιστικό πολεμικό κόλπο .

Λοιπόν, ίσως δεν πρόκειται να απαγορεύσουν εντελώς τις σόμπες αερίου. . . αλλά το Υπουργείο Ενέργειας  προτείνει νέα πρότυπα απόδοσης που θα κάνουν τις μισές περίπου εστίες αερίου στην αγορά να μην είναι πλέον διαθέσιμες.
Έτσι, τεχνικά αυτό δεν είναι απαγόρευση, αλλά η ρύθμιση των εστιών αερίου εκτός λειτουργίας έχει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα.

Αυτό είναι ιδιαίτερα προβληματικό για όποιον έχει αρκετά νέα μοντέλα.
Οι νεότερες συσκευές κατασκευάζονται για να χαλάσουν  μέσα σε περίπου δέκα χρόνια.
Όποιος είναι ιδιοκτήτης σπιτιού για περισσότερο από μια δεκαετία το γνωρίζει αυτό.
Εάν οι συσκευές κατασκευάζονται για να διαρκούν μόνο δέκα χρόνια περίπου, η κυβέρνηση δεν χρειάζεται να πραγματοποιήσει κάποια δραματική επιδρομή τα μεσάνυχτα για να σας κλέψει τη σόμπα.
Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να περιμένουν.
Μέσα σε δέκα χρόνια, οι περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να αντικαταστήσουν τις σόμπες τους ούτως ή άλλως, και σε αυτό το σημείο, πολύ λίγες, εάν υπάρχουν, θα εξακολουθήσουν να κυκλοφορούν στην αγορά.

Όχι, δεν είναι απλώς μια θεωρία.
Πραγματικά θέλουν να ξεφορτωθούν τις σόμπες υγραερίου.

Προέλευση Covid;

Και σε άλλες ειδήσεις του Υπουργείου Ενέργειας, το πρακτορείο κατέληξε πρόσφατα στο συμπέρασμα ότι ο Covid πιθανότατα προήλθε από εργαστήριο.
Τα ευρήματα ήταν μέρος μιας διαβαθμισμένης έκθεσης, την οποία  η κυβερνητική υπηρεσία μοιράστηκε με τη  Wall Street Journal  το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το 2021,  το FBI ήταν η μόνη ομοσπονδιακή υπηρεσία που δήλωσε  με «μέτρια εμπιστοσύνη» ότι ο Covid προήλθε από εργαστήριο.
Εκείνη την εποχή, το εύρημα τους αγνοήθηκε ως επί το πλείστον.
Ωστόσο, με ένα άλλο πρακτορείο να το παραδέχεται και το WSJ να καλύπτει την ιστορία, γίνεται πιο δύσκολο να παραμεριστεί κανείς.

Και τουλάχιστον μας επιτρέπεται να συζητήσουμε ανοιχτά τη διαρροή του εργαστηρίου τώρα.
Πριν από δύο χρόνια, δεν ήμασταν.
Τον Φεβρουάριο του 2021,  το Facebook απαγόρευσε οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με την πιθανή εργαστηριακή προέλευση  του Covid.
Η θεωρία της εργαστηριακής διαρροής ήταν πολύ τρελή για να την εξετάσουμε.
Το Zero Hedge εκδιώχθηκε από το Twitter  επειδή τόλμησε να προτείνει ότι η σύνθεση του ιού ήταν περίεργη το 2020.
Το Organic Prepper ονομάστηκε ιστότοπος παραπληροφόρησης και  αποζημιώθηκε  , εν μέρει, λόγω της κάλυψης του ιού.

Αλλά τώρα,  οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής ξεκινούν έρευνα  για την προέλευση του Covid.
Και από τη στιγμή που η  Wall Street Journal  δημοσιεύει κάτι, ακόμη και οι πιο τρελοί Boomers δεν μπορούν να το αγνοήσουν.

Η θεωρία διαρροής εργαστηρίου Covid αργά αλλά σταθερά μοιάζει λιγότερο με θεωρία και περισσότερο σαν ένα καθιερωμένο γεγονός.

Το εμβόλιο για τον Covid;

Αυτή είναι μετά βίας η μόνη κατάσταση στην οποία οι αντιφρονούντες του Covid έχουν αποδειχθεί ότι είναι σωστοί.
Υπήρχε μια μικρή ομάδα ανθρώπων από την αρχή που ήταν απρόθυμοι να συμμετάσχουν στη δοκιμή ενός νέου ιατρικού προϊόντος.
Λαμβάνοντας υπόψη  τις πολλές εγκληματικές πληρωμές που χρειάστηκε να κάνει η Big Pharma όλα αυτά τα χρόνια, το να θέλει κανείς μακροχρόνιες μελέτες πριν δοκιμάσει ένα νέο φαρμακευτικό προϊόν δεν πρέπει να είναι αμφιλεγόμενο.

Το κόστος (η έγχυση μιας κακώς ελεγμένης νέας ουσίας) δεν ταίριαζε με το όφελος (αποφυγή μιας όχι ιδιαίτερα επικίνδυνης ασθένειας στην οποία πολλοί από εμάς ούτως ή άλλως είχαμε  φυσική ανοσία ).
Πολλοί καλά ενημερωμένοι άνθρωποι είχαν απόλυτα λογικούς λόγους για διστακτικότητα εμβολιασμού.

Λήφθηκαν σοβαρά υπόψη οι ανησυχίες μας; Όχι.
Ο Άλλος ήταν μοχθηρός και αμείλικτος.
Η Daisy  έγραψε ένα άρθρο σχετικά εδώ.
Οι οικογενειακές σχέσεις ήταν αγχωμένες και μερικές φορές διαλύονταν. Οι καριέρες τελείωσαν.
Οι ευκαιρίες αρνήθηκαν.
Οι φήμες καταστράφηκαν. 

Και εν τω μεταξύ, αντήχησε το «ασφαλές και αποτελεσματικό» ως τυμπανοκρουσία.
Όποιος ήθελε πραγματικές απαντήσεις για το τι συνέβαινε, που ήθελε να περιμένει, απορρίφθηκε ως θεωρητικός συνωμοσίας.

Λοιπόν, ποιος είχε δίκιο; Ή μήπως οι συνωμοσιολόγοι ήταν οι λογικοί;

Δεν είμαι γιατρός ή στατιστικολόγος.
Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δείξω τους πραγματικούς αριθμούς.
Και ακόμη και τα πιο υπέρ του Vax δημοσιεύματα δεν μπορούν να κρύψουν  την υπερβολική θνησιμότητα των τελευταίων δύο ετών χωρίς Covid.
Νέοι, πρώην υγιείς άνθρωποι πεθαίνουν με πολύ υψηλότερα ποσοστά από ό,τι στο παρελθόν, και δεν είναι από τον Covid.
Προς το παρόν, κανείς δεν μπορεί να αποδείξει ότι τα τρυπήματα είναι υπεύθυνα, γιατί κανείς δεν θέλει να το εξετάσει προσεκτικά.
Αλλά δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν είναι υπεύθυνοι. Ασφαλής;
Δεν είμαι πεπεισμένος, ούτε και πολλοί πολύ πιο καταρτισμένοι άνθρωποι.
Απλώς κοιτάξτε το σχολαστικά ερευνημένο βιβλίο του Ed Dowd,  Cause Uknown.

Και ακόμη και ο Tony "The Science" Fauci  παραδέχτηκε πρόσφατα  ότι οι εμβολιασμοί δεν λειτουργούν πραγματικά στην πρόληψη της μετάδοσης ή της μόλυνσης.
Οπότε, όχι, ούτε αυτά τα τρυπήματα είναι αποτελεσματικά. 

Εν τω μεταξύ,  το Κογκρέσο ξεκινά επιτέλους μια έρευνα  για την ασφάλεια του αναγκαστικού εμβολίου.

Είχαν δίκιο οι συνωμοσιολόγοι που ήταν προσεκτικοί με τα νέα πλάνα; Ναι, έτσι νομίζω.

Υποχρεωτική μάσκα;

Και τι γίνεται με τις μάσκες; Λάβαμε ανάμεικτα μηνύματα για τις μάσκες από την αρχή.
Τον Μάρτιο του 2020, ο Δρ Fauci είπε ότι δεν λειτούργησαν και μετά άλλαξε το αφήγημα του.
Πολλοί άνθρωποι σε όλη τη χώρα έπρεπε να αντιμετωπίσουν τις εντολές μάσκας για περισσότερο από ένα χρόνο.

Λοιπόν, οι ειδικοί στη βιβλιοθήκη Cochrane δημοσίευσαν πρόσφατα μια τεράστια μετα-ανάλυση της αποτελεσματικότητας των φυσικών φραγμών (όπως οι μάσκες) στην πρόληψη των αναπνευστικών ιών (όπως ο Covid).
Δεν μπορούν  να βρουν ισχυρούς δεσμούς  μεταξύ της κάλυψης και της πρόληψης ασθενειών.
Οι μελέτες Cochrane είναι ο χρυσός κανόνας.
Είναι πολύ συντηρητικοί, κάνουν σπάνια σκληρές και γρήγορες δηλώσεις, αλλά μόλις το κάνουν, οι άνθρωποι συνήθως σταματούν να μαλώνουν.

Η συζήτηση για τις μάσκες είναι μια συζήτηση που πραγματικά μας χαραμίζει στο ΕΠ, επειδή, το 2021, το NewsGuard ανέφερε την αμφισβήτηση της αφήγησης της μάσκας ως λόγο για να μας υποβαθμίσει, κάτι που πραγματικά έβλαψε τη ροή του εισοδήματός μας.
Η Νταίζη μπαίνει σε όλη την ιστορία εδώ.
Ανέφερε μελέτες με ποικίλα αποτελέσματα σχετικά με τις μάσκες και το NewsGuard είδε την ποικιλία των απόψεων ως επαρκή λόγο για να μας υποβαθμίσει.

Οι ειδικοί της δημοσιογραφίας που εργάζονται στο NewsGuard δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν ότι το να αφήνεις πολλούς μορφωμένους ανθρώπους να διαφωνούν είναι περισσότερο πιστό στο επιστημονικό ιδεώδες παρά στις αυταρχικές εντολές από πάνω προς τα κάτω.

Δεν είμαι ο μόνος που το λέει αυτό. Ο Δρ Jay Bhattacharya, καθηγητής και MD στο Stanford, είπε τα ίδια σε μια  πρόσφατη συνέντευξη με τον Jordan Peterson.
Στο 5:26, μιλά για την αντίληψη του κοινού κατά τη διάρκεια της πανδημίας:

Υπήρχε αυτού του είδους το μονοφωνικό συμπέρασμα ότι έπρεπε να κάνεις lockdown, έπρεπε να φοράς μάσκες, έπρεπε να κρατήσεις κοινωνικές αποστάσεις, έπρεπε να βάλεις πλαστικούς φραγμούς, έπρεπε να κλείσεις τα σχολεία, έπρεπε να κάνεις όλα αυτά τα πράγματα ; ότι τα εμβόλια θα σταματούσαν τη μετάδοση της νόσου, ότι επομένως ήταν εγγυημένο ότι οι άνθρωποι θα έχαναν τη δουλειά τους εξαιτίας τους. Όλες αυτές οι ιδέες πουλήθηκαν σαν να υπήρχε μια επιστημονική συναίνεση υπέρ τους.  Αυτό ήταν ψέμα.   Δεν υπήρξε ποτέ επιστημονική συναίνεση για σχεδόν κανένα από τα θέματα. και όπως λέτε στις μάσκες, στην πραγματικότητα, η προϋπάρχουσα αφήγηση, η προϋπάρχουσα ιδέα των περισσότερων επιστημόνων πριν από την πανδημία, ήταν σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.

Ο Δρ Bhattacharya δεν είναι ο μόνος γιατρός με υψηλή ειδίκευση που μιλάει ανοιχτά.
Στην πραγματικότητα, τόσες πολλές από τις διάφορες αφηγήσεις για τον Covid έχουν αποδειχθεί λανθασμένες, που ο Δρ Marty Makary, επικεφαλής της Χειρουργικής Μεταμοσχεύσεων Νησίδων στην ιατρική σχολή Johns Hopkins, δημοσίευσε πρόσφατα ένα άρθρο στις 27 Φεβρουαρίου με τίτλο «1 0 μύθοι που ειπώθηκαν από ειδικούς για τον Covid—και τώρα απομυθοποιήθηκε .» 

Αλλά με κάθε σοβαρότητα, ευχαριστώ τον Θεό (ή όποιον προσεύχεστε) για γιατρούς όπως ο Δρ Bhattacharya και ο Δρ. Makary που δεν συμπεριφέρονται στο κοινό σαν να είμαστε τρωκτικά με διανοητικά προβλήματα.
Υπάρχουν ακόμη λίγοι πραγματικοί ιατροί ειδικοί εκεί έξω που θέλουν πραγματικά να μας δώσουν πραγματικές απαντήσεις.

Ο αέρας και το νερό στην Ανατολική Παλαιστίνη;

Στο μεταξύ, αναρωτιέμαι αν η EPA θα βρει πραγματικούς εμπειρογνώμονες. Αυτή η υπηρεσία συνεχίζει να επιμένει ότι ο αέρας και το νερό στην Ανατολική Παλαιστίνη είναι απολύτως ασφαλή, παρά  τον εκτροχιασμό και την επακόλουθη καταστροφή  που σημειώθηκε πριν από μερικές εβδομάδες.

Η EPA λέει ότι έχουν κάνει δοκιμές για τα πάντα και ότι οι αριθμοί δείχνουν ότι όλα φαίνονται καλά.
Οι επαγγελματίες χημικοί δεν είναι τόσο σίγουροι. «Θα πρέπει να κάνουν δοκιμές για μεμονωμένες ενώσεις και εάν δοκιμάζουν για ολικές πτητικές οργανικές ενώσεις [πτητικές οργανικές ενώσεις] ως οθόνη, πρέπει να έχουν πολύ ευαίσθητα όργανα επειδή ορισμένες πτητικές οργανικές ενώσεις είναι πολύ πιο τοξικές από άλλες», λέει ο Ted Schettler, MD. και επιστημονικός διευθυντής στο μη κερδοσκοπικό δίκτυο Science and Environmental Health.
Το γεγονός ότι  οι κάτοικοι της Ανατολικής Παλαιστίνης εξακολουθούν να μυρίζουν μυρωδιές  υποδηλώνει ότι η EPA δεν χρησιμοποιεί αρκετά ευαίσθητο εξοπλισμό.

Και η EPA δεν έχει ξεκινήσει τις δοκιμές για τις μυριάδες άλλες ουσίες που σχηματίστηκαν όταν κάηκαν οι γνωστές χημικές ουσίες στο τρένο.
Όταν αναμειγνύετε χημικές ουσίες και τις καίτε, σχηματίζονται νέες χημικές ουσίες, και αυτό δεν έχει καν συζητηθεί πολύ ακόμα.

Πιθανότατα θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να έχουμε μια καλή εικόνα της ζημιάς που προκλήθηκε από αυτόν τον εκτροχιασμό . Όμως, τι ξέρουμε;

Γνωρίζουμε ότι ο λαός της Ανατολικής Παλαιστίνης εξακολουθεί να υποφέρει από περίεργα συμπτώματα. Εξανθήματα, δύσπνοια και αίσθημα καύσου κατά την αναπνοή  είναι κοινά.
Μερικοί  άνθρωποι είχαν  αλλαγές στη φωνή, απώλεια γεύσης και όσφρησης και τυχαίες μολύνσεις.
Επειδή η Ανατολική Παλαιστίνη είναι μια περιοχή τόσο χαμηλού εισοδήματος, οι γιατροί δεν μπορούν να κάνουν τις εξετάσεις που χρειάζονται, αν και όλοι συμφωνούν ότι οι πολίτες πονούν πραγματικά.

Και όμως ο διαχειριστής της EPA  Michael Regan δηλώνει , «Τίποτα δεν επιστρέφει που να δείχνει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία».

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν βοηθούν τον εαυτό τους επιμένοντας ότι «δεν υπάρχει τίποτα να δούμε εδώ!» Η δυσπιστία προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ήταν παραδοσιακά στη σφαίρα των θεωρητικών συνωμοσίας, αλλά για άλλη μια φορά, ποια ομάδα ανθρώπων φαίνεται πιο λογική;

Τα αρχεία του Twitter;

Έχω περάσει πολύ χρόνο αναρωτιέμαι αν είμαι πολύ κυνικός, πολύ πρόθυμος να δω κακές προθέσεις.

Μετά ήρθαν τα αρχεία Twitter.

Όταν ο Elon Musk αγόρασε το Twitter, παρέδωσε εσωτερικά έγγραφα στους ανεξάρτητους δημοσιογράφους Bari Weiss, Matt Taibbi, Michael Shellenberger και Lee Feng για να τα διαβάσουν.

Πολλές προσωπικότητες των εναλλακτικών μέσων είχαν υποψιαστεί ότι είχαν αποκλειστεί από τη σκιά ή δυσκολεύονταν να προσεγγίσουν τους οπαδούς τους.
Τα αρχεία Twitter επιβεβαίωσαν τις χειρότερες υποψίες όλων: η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ξοδεύει εκατομμύρια δολάρια για την αστυνόμευση περιεχομένου στο διαδίκτυο και μεγάλο μέρος τους στοχεύει νομοταγείς πολίτες με άβολες απόψεις, αντί για πραγματικούς εγκληματίες.
Πολλοί από τους ανθρώπους που είχαν κλειδώσει ή παγώσει τους λογαριασμούς τους δεν ήταν καν μεγάλες παρουσίες στα μέσα ενημέρωσης, απλώς άνθρωποι με μερικές δεκάδες ακολούθους με ενοχλητική αίσθηση του χιούμορ ή που τσακίστηκαν με λάθος πράγματα.

Πριν από πέντε χρόνια, όποιος έπειθε ότι οι ομοσπονδιακοί παρακολουθούσαν κάθε τους διαδικτυακή κίνηση θα χαρακτηριζόταν τρελός θεωρητικός συνωμοσίας.

Λοιπόν, για άλλη μια φορά, οι συνωμοσιολόγοι έχουν αποδειχθεί σωστοί.

Το έργο συνεχίζεται.

Αν είχατε ποτέ μια καταχρηστική σχέση, πιθανότατα ξέρετε πώς είναι να έχετε κάποιον που προσπαθεί να σας πείσει ότι είστε τρελοί.
Ο μόνος τρόπος για να επιβιώσετε από τέτοιου είδους καταστάσεις είναι να υπενθυμίζετε συνεχώς στον εαυτό σας πράγματα που γνωρίζετε ότι είναι αληθινά.
Γι' αυτό είναι τόσο σημαντικό να παρακολουθούμε όποιες αφηγήσεις υποτίθεται ότι πρέπει να καταπίνουμε και να τις ελέγχουμε συνεχώς σε σχέση με την προϋπάρχουσα γνωσιακή μας βάση.
Είναι σημαντικό να λογοδοτούν οι προμηθευτές ψευδών αφηγήσεων.
Είναι σημαντικό να επισημαίνουμε απτά γεγονότα και να μπορούμε να τα συζητάμε.

Αυτά είναι μόνο τα πιο πρόσφατα παραδείγματα θεωρητικών συνωμοσίας που αποδεικνύονται σωστά.
Η Daisy είχε ένα άρθρο σχετικά με τα « 7 πράγματα που ήταν «τρελές θεωρίες συνωμοσίας» μέχρι να συνέβησαν το 2020 ».
Οι χρήστες καπέλων από αλουμινόχαρτο έχουν δικαιωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια.  

Νομίζω ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε περισσότερα από αυτό για λίγο.
Καθολικό βασικό εισόδημα, ψηφιακά νομίσματα, τεχνολογία AI, υπάρχουν τόσα πολλά νέα πράγματα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή.


πηγη