GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Politico: Η Εύα Καϊλή προσέλαβε τον «δικηγόρο του διαβόλου» - Τον άνθρωπο που υπερασπίστηκε τον μακελάρη του Μπατακλάν

Ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ φιλοξενεί το περιοδικό Politico για την Εύα Καϊλή. Ο δικηγόρος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του τζιχαντιστή ο οποίος έπν...


Ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ φιλοξενεί το περιοδικό Politico για την Εύα Καϊλή. Ο δικηγόρος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του τζιχαντιστή ο οποίος έπνιξε στο αίμα το Παρίσι το 2015, ο Σβεν Μαρί ανέλαβε την υπεράσπισή της.

Ο Σβεν Μαρί διάσημος δικηγόρος στο Βέλγιο, δήλωσε στο Politico ότι θα αναλάβει την υπόθεση από τον Αντρέ Ριζόπουλο ο οποίος εκπροσωπούσε μέχρι σήμερα την κα Καϊλή. 

Και ο κ. Ριζόπουλος επιβεβαίωσε στο Politico ότι δεν είναι πλέον επικεφαλής της υπεράσπισης της κας Καϊλή αλλά αρνήθηκε να εξηγήσει το γιατί.

Ο Μαρί έχει εκπροσωπήσει πολλούς διάσημους πελάτες αλλά έγινε περισσότερο γνωστός όταν ανέλαβε την υπεράσπιση του πλέον μισητού ανθρώπου στην Ευρώπη και κυρίως στη Γαλλία και το Βέλγιο, του Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Ο Αμντεσλάμ είναι ο μόνος επιζών από την ομάδα που έσπειρε τον θάνατο το Νοέμβριο του 2015 στο Παρίσι με τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε διάφορα σημεία της πόλης και ο οποίος κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ισόβια χωρίς αναστολή.

Ακόμα και πριν από αυτό τον αποκαλούσαν δικηγόρο του διαβόλου γιατί είχε αναλάβει πελάτες όπως ο Φουάντ Μπελκασέμ ο οποίος στρατολογούσε νεαρούς για τον ISIS.


πηγή: Politico.eu