GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΗΠΑ: Κάναμε λάθος στην κατάρριψη ενός από τα μπαλόνια -Το F-16 αρχικά αστόχησε, ο πύραυλος κατέληξε σε λίμνη

Σε δηλώσεις του την Τρίτη, ο ανώτατος στρατηγός του Πενταγώνου αποκάλυψε ότι ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε προς ένα άγνωστο ιπτάμενο αντικεί...


Σε δηλώσεις του την Τρίτη, ο ανώτατος στρατηγός του Πενταγώνου αποκάλυψε ότι ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε προς ένα άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από τη λίμνη Χιούρον την Κυριακή αστόχησε

Σε μια παραδοχή που προκάλεσε αρκετά μεγάλη ανησυχία σε όσους την άκουσαν προέβη ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, Μαρκ Μίλεϊ, σχετικά με την κατάρριψη του ιπτάμενου αντικειμένου μερικές ημέρες πριν.

Σε δηλώσεις του την Τρίτη, ο ανώτατος στρατηγός του Πενταγώνου αποκάλυψε ότι ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε προς ένα άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από τη λίμνη Χιούρον την Κυριακή αστόχησε.

Δεδομένων των κινδύνων που συνοδεύουν μια τέτοια διαδικασία, το περιστατικό αναδεικνύει τη δυσκολία του στρατού των ΗΠΑ να καταρρίψει με ασφάλεια μια σειρά μη επανδρωμένων σκαφών που εντοπίζονται πάνω από τη Βόρεια Αμερική τις τελευταίες ημέρες.
Επίσης, δικαιώνει την καθυστέρηση στην αρχική απόφαση του προέδρου, Τζο Μπάιντεν, για την κατάρριψη του κινεζικού μπαλονιού που εντοπίστηκε πρώτο.

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο δεν αποκάλυψε την αστοχία κατά την αρχική ενημέρωση για το άγνωστο αντικείμενο

Ο πύραυλος, που εκτοξεύτηκε από ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16, προσγειώθηκε χωρίς κίνδυνο στα νερά της λίμνης και ένας δεύτερος πύραυλος στη συνέχεια κατέρριψε το αντικείμενο, δήλωσε ο Μίλεϊ, μιλώντας στις Βρυξέλλες. «Ναι, η πρώτη βολή ήταν χαμένη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός στρατηγός.

Η εξέλιξη έγινε γνωστή το απόγευμα της Τρίτης από το Fox News.
Δεν είναι σαφές γιατί το Πεντάγωνο δεν αποκάλυψε την αστοχία όταν αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην κατάρριψη του άγνωστου αντικειμένου το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Τελικά, το αντικείμενο καταρρίφθηκε την Κυριακή, αποτελώντας το τέταρτο τέτοιο περιστατικό αυτόν τον μήνα.
Τα άλλα έχουν καταρριφθεί στα ανοιχτά της βόρειας πλαγιάς της Αλάσκας, πάνω από την επικράτεια Yukon του Καναδά και στα ανοικτά των ακτών του Ατλαντικού της Νότιας Καρολίνας.

πηγη