GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τι γράφει ο τάφος του στο Τατόι – Ποιο απόσπασμα Ευαγγελίου επιλέχθηκε

Στο Τατόι βρέθηκε το πρωί της Κυριακής η οικογένεια του βασιλιά Κωνσταντίνου όπου παρέστη στο τρισάγιο που πραγματοποιήθηκε στην μνήμη το...


Στο Τατόι βρέθηκε το πρωί της Κυριακής η οικογένεια του βασιλιά Κωνσταντίνου όπου παρέστη στο τρισάγιο που πραγματοποιήθηκε στην μνήμη του.
Τα μέτρα στην περιοχή ήταν δρακόντεια καθώς η επιθυμία της βασιλικής οικογένειας ήταν το τρισάγιο να τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο.
Έτσι λοιπόν απαγορεύτηκε η είσοδο σε όσους ήθελαν να δώσουν το παρών στην τελετή.

Την ίδια ώρα αποκαλύφθηκε ο τάφος του βασιλιά αλλά και η επιγραφή του.
Πιο συγκεκριμένα στο μνήμα αναγράφονται τα εξής: «Κωνσταντίνος Β' Βασιλεύς των Ελλήνων, PRINS AF DANMARK, ΓΕΝ. ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ 2 ΙΟΥΝ. 1940 - ΑΠ. ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ 10 ΙΑΝ. 2023, ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ».

Ακόμη στον τάφο του βασιλιά υπάρχει και η φράση του Ευαγγελιστή Ιωάννη, «Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙ. ΚΑΙ Ο ΜΕΝΩΝ ΕΝ ΤΗ ΑΓΑΠΗ ΕΝ ΤΩ ΘΕΩ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΝ ΑΥΤΏ».

Επιλέχθηκε το «Ό Θεός αγάπη εστί και ό μένων εν τη αγάπη εν τω Θεώ μένει και ό Θεός εν αύτώ», από το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, που σύμφωνα με θρησκευτικούς αναλυτές αποτυπώνει την πραγματική εξήγηση του τι είναι Θεός, ποια είναι η αγάπη του προς τους ανθρώπους αλλά και την ελευθερία εκλογής που έχει ο άνθρωπος.

πηγη