GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι οικονομίες των εμπλεκομένων στον πόλεμο της Ουκρανίας το 2023

Μανώλης Μουράτογλου Η παγκόσμια Τράπεζα δημοσίευσε τον Ιανουάριο 2023 την έκθεση Global Economic Prospects. Σε αυτή καταγράφονται μια σει...


Μανώλης Μουράτογλου


Η παγκόσμια Τράπεζα δημοσίευσε τον Ιανουάριο 2023 την έκθεση Global Economic Prospects.
Σε αυτή καταγράφονται μια σειρά από προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία.
Από αυτές ιδιαίτερη σημασία έχουν όσες αφορούν τις χώρες που εμπλέκονται με άμεσο ή έμμεσο τρόπο στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, δεν υπάρχει τίποτα αισιόδοξο: φέτος, το παγκόσμιο ΑΕΠ θα αυξηθεί μόνο κατά 1,7% και του χρόνου κατά 2,7%.
Μάλιστα, το 2023, το μέσο βιοτικό επίπεδο του ανθρώπινου πληθυσμού πρακτικά δεν θα βελτιωθεί, αφού η δυναμική του ΑΕΠ δεν διαφέρει πολύ από τη δυναμική του πληθυσμού.

Φέτος, η Ρωσία προβλέπεται να έχει οικονομική ύφεση 3,3%, που είναι μια αρνητική εξέλιξη, αλλά θεωρείται διαχειρίσιμη.
Ίσως να υπάρξει μια ανοδική αναθεώρηση της πρόβλεψης, καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 2022, οι εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας για τις ρωσικές προοπτικές ήταν οι λιγότερο ακριβείς.
Η Παγκόσμια Τράπεζα υπολόγισε τη μείωση του ΑΕΠ της Ρωσίας το 2022 σε 3,5%, αναγνωρίζοντας δημόσια ότι ήταν 5,4% καλύτερη από τις προσδοκίες τους τον Ιούνιο.
Σε κάθε περίπτωση, επιβεβαιώνεται και εδώ ότι οι κυρώσεις που επέβαλαν οι χώρες της Δύσης στη Ρωσία, δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Στη Δύση, τα πράγματα δεν πάνε προς την επιθυμητή κατεύθυνση.
Η οικονομία των ΗΠΑ το 2023 θα αναπτυχθεί με το ισχνό 0,5%, που είναι ανάλογο με την.....

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην ιστοσελίδα: geoeurope.org


.