GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η Κίνα παραδίδει προηγμένα αντιαρματικά στη Ρωσία για να καταστρέψουν τα δυτικά άρματα μάχης – Ν.Μεντβέντεφ: «Θα φτάσουμε στην Πολωνία»!

Η Κίνα αποφάσισε να βοηθήσει ενεργά την Ρωσία στον άνισο αγώνα της εναντίον όλων των χωρών της Δύσης στην Ουκρανία και συμφώνησε να παραδ...


Η Κίνα αποφάσισε να βοηθήσει ενεργά την Ρωσία στον άνισο αγώνα της εναντίον όλων των χωρών της Δύσης στην Ουκρανία και συμφώνησε να παραδώσει στις ρωσικές δυνάμεις το κινεζικό αντιαρματικό σύστημα HJ-12 «Red Arrow», το οποίο αποτελεί εξέλιξη του αμερικανικού Javelin για να καταστραφούν τα γερμανικά Leopard και τα αμερικανικά M1A2 Abrams με αποφασιστικό τρόπο.

Σημειώνεται ότι οι Δυτικοί θα προμηθεύσουν τους Ουκρανούς συνολικά με 370 άρματα μάχης και 500 ΤΟΜΑ.

Συγκεκριμένα προτείνονται τα κατευθυνόμενα αντιαρματικά πυρομαχικά Hong Jian 12 (HJ-12), τα οποία λέγεται ότι είναι παρόμοια με τα αμερικανικά FGM-148A Javelin.

Θεωρούμενο ως ένα από τα πιο προηγμένα φορητά από τον άνθρωπο ATGM στον κόσμο, το HJ-12 φέρεται να νικά την Explosive Reactive Armor (ERA) και στη συνέχεια να διεισδύει στην  800 mm χαλύβδινη θωράκιση πίσω από την ERA.


Το HJ-12 μπορεί επίσης, να αναπτυχθεί σε λειτουργία άμεσης επίθεσης για να καταστρέψει κτίρια, αποθήκες, πληρώματα όπλων και συγκεντρώσεις εχθρικών στρατευμάτων
.

Η ρωσική παραγωγή των «Kornet-E» δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες και είναι βέβαιο ότι οι Ρώσοι δεν είχαν μεγάλα αποθέματα από το συγκεκριμένο α/τ σύστημα.

Μετά την απόφαση παράδοσης του κινεζικού αντιαρματικού HJ-12 και την συμφωνία της Κίνας να παραδώσει «βαριά» drone ZT-180 τα οποία έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς πολεμικής κεφαλής 35 ή 50 χλγρ. και χρησιμοποιούνται για την καταστροφή κέντρων διοίκησης, λιμένων κλπ. και μοιάζουν πολύ με τα αμερικανικά drone Switchblade, τα οποία μεταφερθούν έτοιμα και άμεσα από τις αποθήκες της, η αισιοδοξία επανήλθε στη ρωσική πολιτική ηγεσία και εγκαταλείφθηκαν από τον πρώην πρόεδρο της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας Ν.Μεντβέντεφ οι ηττοπαθείς δηλώσεις του τύπου «αν ηττηθούμε θα διαλυθούμε» και επανήλθε στη σκληρή γραμμή ότι «θα φτάσουμε μέχρι την Πολωνία αν χρειαστεί».

Όπως προέβλεψε σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας θα λήξει με ρωσική νίκη και κάποιου είδους χαλαρής συμφωνίας.

Τώρα διαθέτουν περίπου 800 εκτοξευτές οι οποίοι όμως έχουν απλωθεί σε μία τεράστια έκταση στην Ουκρανία και δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν επιθέσεις μαζικές σε ένα σημείο των δυτικών αρμάτων μάχης όχι γιατί δεν θα τα κατέστρεφαν αλλά γιατί δεν θα επαρκούσαν.


«Θα πετύχουμε τη νίκη», έγραψε ο Μεντβέντεφ στο Telegram, διαβεβαιώνοντας ότι ο στόχος είναι να «απωθηθούν τα απειλητικά για τη χώρα σύνορα όσο το δυνατόν πιο μακριά, ακόμα κι αν πρόκειται για τα σύνορα της Πολωνίας».

Ανέφερε ακόμα πως τα κίνητρα των κύριων εχθρών της Ρωσίας είναι να αποδυναμώσουν τη χώρα όσο το δυνατόν περισσότερο, οπότε δεν ενδιαφέρονται για τον τερματισμό της σύγκρουσης, αλλά αργά ή γρήγορα η Δύση θα διαπραγματευτεί για την Ουκρανία και τότε θα υπάρξει κάποιου είδους συμφωνία, που δεν αφορά τα πραγματικά σύνορα.

«Τα κίνητρα των κύριων εχθρών της χώρας μας είναι προφανή: να αποδυναμώσουν τη Ρωσία όσο το δυνατόν περισσότερο, να μας ματώσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ως εκ τούτου, δεν ενδιαφέρονται για τον τερματισμό της σύγκρουσης», ανέφερε.

«Αλλά αργά ή γρήγορα, σύμφωνα με τους ιστορικούς νόμους, θα το κάνουν. Και τότε θα προκύψει κάποιου είδους συμφωνία. Φυσικά, χωρίς θεμελιώδεις συμφωνίες για τα πραγματικά σύνορα ή για ένα νέο Σύμφωνο του Ελσίνκι που θα διασφαλίζει την ασφάλεια στην Ευρώπη. Απλά κάποιο είδος συμφωνίας», συμπλήρωσε ο Μεντβέντεφ.

Όσο για τις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν, ο Ρώσος πρώην πρωθυπουργός προέβλεψε πως θα είναι «δύσκολες και νευρικές», προσθέτοντας πως άλλοι είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν για λογαριασμό του Ζελένσκι. «Αν φυσικά αυτός είναι ακόμα ζωντανός μέχρι τότε…» είπε.

pronews