GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η Ρωσία λέει στον ΟΗΕ ότι η κρίση στην Ουκρανία είναι ένας «πόλεμος με τη Δύση για επιβίωση»

Στρέφουν τα βλέμματα στη CIA και στη Νορβηγία για τα σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream I & II- Αμερικανός οικονομολόγος και πρώην αναλυ...

Στρέφουν τα βλέμματα στη CIA και στη Νορβηγία για τα σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream I & II- Αμερικανός οικονομολόγος και πρώην αναλυτής της CIA επιβεβαιώνουν αμερικανική εμπλοκή

Στις δύο ημέρες των ειδικών συνόδων των Ηνωμένων Εθνών αυτή την εβδομάδα σχετικά με την Ουκρανία καθώς και με το σαμποτάζ στον αγωγό Nord Stream, η Ρωσία προέβη σε ισχυρή άμυνα, υποστηρίζοντας ότι θεωρεί ότι η συνεχιζόμενη στρατιωτική της δράση στην Ουκρανία είναι θέμα «επιβίωσης».

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια εξέφρασε τη σκοτεινή προοπτική την Τετάρτη, χαρακτηρίζοντας τον πόλεμο ως πόλεμο ενάντια στη συλλογική Δύση. «Όσον αφορά τη χώρα μας, όλα αυτά τα βλέπουμε ως πόλεμο με τη Δύση για επιβίωση, για το μέλλον της χώρας μας, για τα παιδιά μας, για την ταυτότητά μας», είπε.


Δήλωσε ότι «η Ουκρανία δεν είναι παρά ένα διαπραγματευτικό χαρτί σε αυτή την πλοκή» - μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου που βρισκόταν σε εφαρμογή εδώ και πολύ καιρό, από το 2014.

Τα λόγια του Ρώσου διπλωμάτη ακολούθησαν μια αιφνιδιαστική παραδοχή του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου στις 14 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες περιέγραψε ότι «ο πόλεμος δεν ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους.
Ο πόλεμος ξεκίνησε το 2014»
.

Μια ημέρα πριν από τις δηλώσεις του Νεμπένζια, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ είχε συνεδριάσει μετά από παρότρυνση του μόνιμου μέλους της Ρωσίας να εξετάσει νέες καταγγελίες σχετικά με το σαμποτάζ του Nord Stream.
Ο Νεμπένζια κατά τη διάρκεια αυτής της συνόδου ζήτησε τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας.

Επικαλέστηκε συγκεκριμένα το δημοσίευμα-βόμβα του βραβευμένου με Πούλιτζερ δημοσιογράφου Σέιμουρ Χερς, το οποίο ανέφερε ότι οι αγωγοί παγιδεύτηκαν με εκρηκτικά ως μέρος μιας περίτεχνης μυστικής επιχείρησης της CIA στην οποία εμπλέκεται το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και βοήθεια από τους Νορβηγούς:

«Αυτός ο δημοσιογράφος λέει την αλήθεια», είπε ο Νεμπένζια στη συνάντηση.

Το κρίσιμο είναι ότι η Κίνα υποστήριξε αμέσως το κάλεσμα. «Ως ο πιο έγκυρος και αντιπροσωπευτικός διεθνής οργανισμός, ο ΟΗΕ μπορεί να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας και στη διασφάλιση της ασφάλειας της διασυνοριακής υποδομής», είπε ο Κινέζος πρεσβευτής στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ωστόσο, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζον Κέλι επέκρινε τις προσπάθειες της Μόσχας να συσκοτίσει και να εκτρέψει τις ευθύνες από την επιθετικότητά της στην Ουκρανία, λέγοντας ότι «η σημερινή συνάντηση είναι μια κραυγαλέα προσπάθεια απόσπασης της προσοχής» από την επερχόμενη έκτακτη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης.
Οι ΗΠΑ σε εκείνη την επικείμενη συνάντηση αναμένεται να συσπειρωθούν υπέρ μιας καυστικής καταδίκης της Μόσχας από τον ΟΗΕ για τον εορτασμό ενός έτους από την εισβολή της Μόσχας στις 24 Φεβρουαρίου.

«Σε αυτό πρέπει να επικεντρωθούμε», είπε ο Κέλι. «Η Ρωσία θέλει απεγνωσμένα να αλλάξει θέμα».

Μιλώντας όμως στο συμβούλιο ως εξωτερικοί ειδικοί ήταν ο Αμερικανός οικονομολόγος Τζέφρι Σακς και ο πρώην αναλυτής της CIA και συγγραφέας Ρέι ΜακΓκόβερν.
Έκαναν επιτακτικές παρεμβάσεις κατά τις παρουσιάσεις τους, λέγοντας ότι η έκθεση του Χερς είναι ακριβής και λόγω πρόσφατων δηλώσεων Αμερικανών αξιωματούχων.
Αυτές τις παρεμβάσεις ενώπιον του οργάνου του ΟΗΕ μπορείτε να τις δείτε παρακάτω:


πηγη