GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Δορυφόροι αποκαλύπτουν ότι οι Ρώσοι έστησαν την μεγαλύτερη γραμμή άμυνας μετά τον Β’ΠΠ: Θα σταματήσουν τα δυτικά άρματα μάχης;

Χιλιάδες χιλιόμετρα επάλληλων οχυρώσεων Μια τεράστια γραμμή άμυνας που ξεκινά από την δυτική ακτή του Δνείπερου και τελειώνει στην Λευκορ...


Χιλιάδες χιλιόμετρα επάλληλων οχυρώσεων

Μια τεράστια γραμμή άμυνας που ξεκινά από την δυτική ακτή του Δνείπερου και τελειώνει στην Λευκορωσία, έστησαν οι ρωσικές δυνάμεις σε αναμονή των ουκρανικών επιθέσεων με τα εκατοντάδες δυτικά άρματα μάχης, ΤΟΜΑ και αυτοκινούμενα πυροβόλα που θα εξοπλιστεί ο ουκρανικός Στρατός τις επόμενες εβδομάδες.

Η ρωσική «νίλα» του περασμένου Απριλίου, αλλά κυρίως η άτακτη υποχώρηση του φθινοπώρου σε Χάρκοβο, Ντονμπάς και Χερσώνα, φαίνεται ότι έγινε μάθημα για την ρωσική στρατιωτική ηγεσία, τουλάχιστον τη νέα ρωσική στρατιωτική ηγεσία υπό τον στρατηγό Σουροβίκιν.

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν την μεγαλύτερη γραμμή άμυνας της σύγχρονης στρατιωτικής ιστορίας (τουλάχιστον μετά τον Β’ΠΠ), με επάλληλες γραμμές άμυνας, η οποία παραπέμπει σε άλλες εποχές, αλλά μάλλον ανταποκρίνεται στις νυν αμυντικές ανάγκες της Ρωσίας στα εδάφη που έχουν ανακηρυχθεί ρωσικό έδαφος κατά το δημοψήφισμα του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Και αυτό γιατί οι σταθερές γραμμές άμυνας που σε άλλη σύγκρουση θα μπορούσαν να θεωρηθούν «στρατηγικός αναχρονισμός» για έναν αντίπαλο που δεν διαθέτει αερομεταφερόμενες δυνάμεις για να πραγματοποιηθεί κάθετη υπερκέραση, όπως είναι ο ουκρανικός Στρατός, μπορεί να εκτελέσει την αποστολή του.

Οι Ουκρανοί που μάχονται στο Ντονμπάς αυτή την στιγμή, βάσει ανάλογων οχυρώσεων έχουν καταφέρει να επιβιώσουν.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, μόλις πριν από δύο μήνες, οι δορυφόροι έδειξαν ρωσικές στρατιωτικές οχυρώσεις μόνο στο μέτωπο του Λουχάνσκ και του βόρειου Ντόνετσκ, αλλά τώρα οι οχυρώσεις και τα χαρακώματα εκτείνονται σε ολόκληρη την ανατολική ακτή, από τις περιοχές Λουχάνσκ και Ντόνετσκ έως τη Ζαπορίζια και νότια μέχρι τις ακτές τις δυτικής πλευράς της Κριμαίας.Η πραγματικότητα είναι ότι οι Ρώσοι προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν την θύελλα των Leopard-1/2, M1A2 και Challenger-2, μαζί με εκατοντάδες ΤΟΜΑ M-2 Bradley και γαλλικούς καταστροφείς αρμάτων ΑΜX-10.

O επιτιθέμενος πρέπει να έχει τρεις έως πέντε φορές περισσότερους άνδρες και εξοπλισμό για να αμυνθεί και οι Ρώσοι ελπίζουν ότι αυτό δεν θα συμβεί και θα κρατήσουν τις γραμμές.

Επίσης κρατούν 150.000 προσωπικού από την πρόσφατη επιστράτευση για την «δύσκολη ώρα» που θα ξεσπάσει η «καταιγίδα».

Ταυτόχρονα έχουν αυξήσει την παραγωγή αντιαρματικών πυραύλων Korner-E και Metis, προκειμένου να εφοδιαστούν οι δυνάμεις δεύτερης γραμμής που θα προσφέρουν υποστήριξη στην πρώτη γραμμή: Υπολογίζεται ότι 800 εκτοξευτές και 4.000 αντιαρματικοί πύραυλοι έχουν μεταφερθεί στις οχυρώσεις για υποστήριξη.

Δεν υπάρχει δυτικό άρμα μάχης, ακόμα και το LEO2A6 που να μπορεί να αντιμετωπίσει μετωπική πλευρική ή εκ των όπισθεν επίθεση Kornet-E.

Είναι δύσκολο να προβλεφθεί ο σωστός χρόνος για την έναρξη της ουκρανικής επίθεσης επιχείρησης, αλλά υπάρχουν πολλές εκτιμήσεις που υποδηλώνουν ότι μέχρι τις αρχές Απριλίου το αργότερο θα έχει ξεκινήσει.

Ο χάρτης των ρωσικών οχυρώσεων είναι χαρακτηριστικός:


Προσέξτε το συμπαγές στα βορειοανατολικά της Κριμαίας, στην κατεύθυνση προς Μαριούπολη, αλλά και το ενιαίο των οχυρώσεων μέχρι την Λευκορωσία.

Αμυντική τακτική; Όχι!

Σιγουρεύουν τα κεκτημένα και με δεδομένη την υπεροχή του πυροβολικού και της Αεροπορίας, υπολογίζουν ότι θα φθείρουν και τελικά θα καταστρέψουν τις ουκρανικές επιθέσεις.

Και όταν καταστραφούν, θα επιτεθούν! Αυτό τουλάχιστον υπολογίζουν.

Γιατί 2.000 άρματα μάχης και σχετικά σύγχρονα ΤΟΜΑ δεν θεωρείται ότι είναι εύκολα αντιμετωπίσιμα…

Αυτή την στιγμή οι Ουκρανοί κρατάνε τον έλεγχο του Μπάκμουτ, έχουν μεταφέρει ενισχύσεις στο Terny για να μπλοκάρουν την ρωσική προέλαση, έκοψαν την ρωσική επίθεση μεταφέροντας επιθέσεις (144η Μ/Κ Μεραρχίας Φρουρών) στην Γιαμπολίφκα, στην κατεύθυνση του Λίμαν και η 80η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Εφόδου μεταφέρθηκε από την Ντιμπρόβα (Κρεμίνα) στο Ugledar, για να ενισχύσει τους αμυνόμενους εκεί.


Πιέζονται, αλλά σημεία κατάρρευσης, δεν δείχνει η άμυνά τους…


pronews